FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - DINAMO, JOI, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Bătăliile din terenul Derby-ului de România » Unde şi cine va face diferenţa pentru Steaua şi pentru Dinamo?

Articol de - Publicat marti, 15 mai 2012 00:00 / Actualizat marti, 15 mai 2012 13:58

Joi este derby-ul cu numărul 126 dintre Steaua şi Dinamo. Pe lîngă istorie, cifre, declaraţii, războaie psihologice, meciul va fi decis de reuşitele sau erorile din teren ale jucătorilor celor două formaţii. Nu luăm în considerare decizii ale arbitrilor care să influenţeze negativ soarta partidei. Vă propunem formulele echipelor, titulari şi rezerve, aşa cum se anticipează cu 48 de ore înaintea startului meciului, dar şi eventualele episoade-cheie din filmului duelului.

Cum ar arăta formula de start a Stelei
Tătăruşanu - Martinovici, Chiricheş, Geraldo, Latovlevici - Bourceanu - Chipciu, Tatu, T. Bălan, Tănase - Rusescu
Rezervele Stelei: Stanca, Gardoş, Iliev, Pîrvulescu, Răduţ, M. Costea, Fl. Costea
Absenţii Stelei: Nikolici (suspendat), Prepeliţă, Machado (accidentaţi), Bicfalvi (incert)

Cum ar arăta formula de start a lui Dinamo
Naumovski - Nica, Grigore, Moţi, Pulhac - C. Matei, Rus, Kone, Curtean - Niculae, Alexe
Rezervele lui Dinamo: Bălgrădean, Luchin, Muşat, Tameş, Strătilă, Dănciulescu, Ţucudean
Absenţii lui Dinamo: C. Munteanu, D. Stoica (nerefăcuţi), Platini (accidentat)

Dueluri de urmărit:
1. Rusescu contra Moţi şi Grigore
Golgeterul Stelei a fost MVP-ul ultimei confruntări dintre Steaua şi Dinamo, înscriind de două ori. A cîştigat duelul cu apărătorii săi în Ştefan cel Mare, mai are la activ şi alte evoluţii bune contra roş-albilor, pe vremea cînd era la Unirea Urziceni şi marca în poarta "cîinilor".

2. Niculae şi Alexe contra Chiricheş şi Geraldo
Cei doi Marius ai lui Dinamo au mai punctat în Derby-urile de România, vor avea viaţă grea cu apărătorii Stelei. Chiricheş e la primul Derby, însă are alte partide tari în CV. Niculae a înscris în tur, a mai făcut-o şi în ediţia precedentă, ambele sale reuşite fiind din penalty. Problema este că ambii atacanţi ai lui Dinamo n-au mai punctat de cîteva etape bune şi resimt tot felul de dureri, ultima oară în zona inghinală, care le-ar putea periclita fie prezenţa pe teren, fie evoluţia.

3. Kone contra Bourceanu
Sînt factorii de echilibru de la centrul terenului. Bourceanu şi-a luat în serios rolul de căpitan în ultima vreme, a început să bată nu doar cornerele, dar şi alte faze fixe. Kone, deşi la final de contract, a arătat că este indispensabil pentru jocul echipei. Cînd el joacă bine, Dinamo cîştigă punct sau puncte. Contribuie şi la faza ofensivă, fiind mai consistent decît rivalul său. Bourceanu este, totuşi, mai guraliv pe teren, datorită funcţiei.

4. Tătăruşanu contra Naumovski
Portarul Stelei şi-a mai revenit, n-a mai făcut gafe, precum în startul sezonului, însă echipa sa continuă să primească gol. Naumovski i-a luat locul între buturi lui Bălgrădean, are 3 meciuri în actuala ediţie de campionat, ultimele 3, a încasat două goluri, cu CFR Cluj şi cu Mioveni, însă a făcut minuni la Sibiu, contra Voinţei, cînd Dinamo s-a impus cu 1-0. Amîndoi portarii sînt capabili de intervenţii spectaculoase, de văzut cine va greşi mai puţin.

5. Tănase contra Nica
Sau Tănase contra Luchin, încă nu e hotărît clar. Am ales varianta Nica, întrucît Bonetti pare decis să-l mai forţeze, încă o dată, într-un meci cu miză, pe tînărul de 19 ani. Dinamovistul intră tare, n-are frică, este un pic cam rudimentar, e deficitar la capitolul experienţă, dar se ţine scai de adversar, nu renunţă. Stelistul are experienţă, şi-a mai revenit, a avut evoluţii constant bune în ultima vreme. Roş-albii se tem foarte mult de el, de aceea nu sînt decişi dacă Nica e cea mai bună variantă pentru postul de fundaş dreaptă.

6. Chipciu contra Pulhac
Nici unul n-a jucat în tur, ar fi un duel în premieră între ei, nu s-au mai întîlnit în Liga 1. Chipciu este un fotbalist cu evoluţii sinusoidale, însă capabil să facă faze decisive. Nu este ultrarapid, dar compensează cu o tehnică foarte bună. Pulhac are experienţă, şi-a revenit psihic, este lent, însă capabil de a scoate ceva dacă trece printr-o pasă bună în timpul unei partide. Amîndoi ar putea capota dacă se pune presiune pe ei.

7. Rezerve
Dinamo are de partea sa experienţa lui Dănciulescu şi Tameş, eroi ai unor Derby-uri celebre pînă nu demult, dar şi abnegaţia lui Ţucudean sau Strătilă, ultimul refuzat de Steaua cînd era Lăcătuş antrenor. Steaua are rezerve cu nume, însă care nu trec printr-o perioadă foarte bună. Totuşi, Mihai Costea a intrat în tur şi-a dat gol. Contează foarte mult absenţa lui Nikolici, suspendat, unul dintre cei mai buni fotbalişti ai ultimului derby.

8. Antrenori
Stoichiţă a revitalizat Steaua şi-a repus-o în lupta pentru titlu, Bonetti este certat cu jucătorii săi după acuzaţiile făcute în vestiar la meciul cu CFR Cluj. Totuşi, italianul mai are un derby bifat, în august 2009, cînd a învins cu 1-0 în Ghencea. Se estimează un meci destul de tacticizat, închis, nici unul dintre cei doi antrenori nu debordează de un tupeu ofensiv, ieşit din comun.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
FCSB - Petrolul 1-1 » Dramatism în Ghencea! Petrolul smulge un punct în minutul 90+4, după ce a jucat în superioritate din minutul 30
Superliga
FCSB - Petrolul 1-1 » Dramatism în Ghencea! Petrolul smulge un punct în minutul 90+4, după ce a jucat în superioritate din minutul 30
Anunță un sponsor nou imediat după FCSB - Petrolul: „Sunt discuții avansate. Vor primi bonus de victorie pentru acest meci!”
Superliga
Anunță un sponsor nou imediat după FCSB - Petrolul: „Sunt discuții avansate. Vor primi bonus de victorie pentru acest meci!”
Gigi Becali a făcut praf un jucător, apoi s-a răzgândit și a criticat arbitrajul » Ce arată imaginile de la cel mai încins moment al jocului
Superliga
Gigi Becali a făcut praf un jucător, apoi s-a răzgândit și a criticat arbitrajul » Ce arată imaginile de la cel mai încins moment al jocului

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (30)
andreibaesu
andreibaesu  •  15 Mai 2012, 19:54

As incepe cu Tucudean!

popgelu2
popgelu2  •  15 Mai 2012, 18:42

diferenta il face teatru ieftin carell mimeaza steaua de 3 jocuri sii ziaristii minjiti de banii lui jiji nu mai stiu ce articole sa fabrice sa incerce sa ne duca in eroare 1 solist

microbistpursange
microbistpursange  •  15 Mai 2012, 16:49
Postat de steaua.libera pe 15 Mai 2012, 16:34

Invata sa scrii!

Crezi ca nu ar învață amărâtul dacă l-ar duce capul ?

Vezi toate comentariile (30)
Comentează