FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Bijuterie de la Porto! » CFR ia un jucător cu o clauză de reziliere de 30 de milioane de euro

Sergio Oliveiro a fost convocat şi la loturile naţionale ale Portugaliei.
Sergio Oliveiro a fost convocat şi la loturile naţionale ale Portugaliei.

Articol de GSP - Publicat marti, 17 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 16 ianuarie 2012 21:54

Sergio Oliveira (19 ani) e aproape să semneze cu gruparea din Gruia. Mijlocaşul ofensiv e cel mai tînăr jucător folosit într-un meci oficial din istoria lui Porto.

Clujenii sînt aproape de a aduce în Gruia un internaţional de tineret lusitan, considerat un jucător cu un potenţial uriaş de specialiştii din Portugalia. Este vorba de mijlocaşul ofensiv Sergio Oliveira (19 ani), care a stabilit un record la Porto, debutînd la numai 17 ani şi 4 luni într-un meci oficial la gruparea "dragonilor". De altfel, portughezii i-au şi stabilit o clauză de reziliere de 30 de milioane de euro. În sezonul trecut, Oliveira a fost împrumutat la Beira Mar, unde a evoluat în 6 partide, pentru ca din vară tînărul mijlocaş să fie cedat temporar în Belgia, la Malines. Sergio nu s-a adaptat în Jupiler Pro League şi e gata să-şi rezilieze contractul pentru a reveni la Porto. Jorge Costa s-a interesat de jucător, iar portughezii i-au transmis că agreează varianta unui împrumut cu opţiune de transfer definitiv. Cel mai probabil, mutarea se va perfecta peste o săptămînă.

Vicecampion mondial în Columbia
Oliveira a ajuns la Porto la 10 ani, făcîndu-şi junioratul la echipa de la care CFR i-a mai transferat pe Beto şi Rui Pedro. Mijlocaşul de 19 ani a jucat la toate nivelurile la "naţionalele" de juniori şi de tineret. Cu Oliveira în lot, Portugalia a fost vicecampioană mondială în 2011, în Columbia, la turneul final Under 20. Sergio a fost titular în finala pierdută de portughezi, 2-3, în prelungiri, cu Brazilia.

"Vreau să plec de la Malines!"
Sergio Oliveira nu vrea să mai rămînă în Belgia, deşi e împrumutat pînă în iulie. Mijlocaşul a explicat într-un interviu acordat în Maisfutebol de ce nu s-a adaptat la Malines. "Nu pot să spun că a mers totul rău, fiindcă din orice experienţă poţi învăţa. Nu m-am adaptat la fotbalul de acolo, la metodele de antrenament. Vreau să plec de aici şi aştept ca Porto să facă demersurile necesare pentru ruperea contractului", a declarat Oliveira, care e dorit în Portugalia şi de gruparea din liga secundă Penafiel.

Porto l-a cumpărat cu o mie de euro!
Portughezul a ajuns la Porto, la 9 ani şi 10 luni. "Dragonii" au plătit 1.000 de euro pentru a-l aduce de la modesta echipă Pacos de Brandao. Porto a cîştigat atunci bătălia cu Sporting pentru a obţine semnătura puştiului care la aproape 10 ani atrăsese deja atenţia scouterilor care lucrau pentru cluburile importante din Portugalia. Oliveira a jucat primul său meci oficial la 17 ani, 4 luni şi 15 zile, cînd i-a oferit o pasă de gol lui Hulk în victoria lui Porto, din Cupă, 4-0 cu Sertanense.

Remarcat de Queiroz
Sergio l-a impresionat şi pe selecţionerul Portugaliei din perioada 2008-2010, Carlos Queiroz. Acesta l-a remarcat la un turneu de fotbal dedicat ţărilor vorbitoare de portugheză disputat în Brazilia în 2008. Sergio a fost ales cel mai bun jucător al turneului şi a fost lăudat de Queiroz. "Rareori mi-a fost dat să lucrez cu un copil atît de inteligent. E un mijlocaş de mare perspectivă", a spus atunci Queiroz.

44 de selecţii la "naţionalele" de juniori şi de tineret a adunat Oliveira în cariera sa

"În afara lui Godemeche s-ar putea să mai aducem un jucător. Vom vedea în zilele următoare dacă vom reuşi să mai facem un transfer" (Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj)

Citește și:

Cosmin Contra a semnat » Clubul a făcut anunțul spectaculos pe „Made in Romania”, hitul momentului în fotbal
Stranieri
Cosmin Contra a semnat » Clubul a făcut anunțul spectaculos pe „Made in Romania”, hitul momentului în fotbal
Eugen Trică se întoarce! Tehnicianul a semnat primul său contract de „principal” în străinătate
Stranieri
Eugen Trică se întoarce! Tehnicianul a semnat primul său contract de „principal” în străinătate
Elias Charalambous mai vrea un jucător la FCSB: „Îl cunosc, e bun”
Superliga
Elias Charalambous mai vrea un jucător la FCSB: „Îl cunosc, e bun”

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (10)
motocfr
motocfr  •  18 Ianuarie 2012, 20:23
Postat de draki pe 17 Ianuarie 2012, 01:51

rui pedro nu a jucat nici un meci la porto, nici macar 1 minut, de beto nu aveau nevoie, oricand as prefera un roman decat un rest aruncat de astia imprumut, doar echipele mici imprumuta jucatori

tu te stii bine cu imprumuturile ca doara mata e permanent imprumutata de ceva echipa de liga a 3a de pe langa containelere unde se arunca gunoaie

caneto
caneto  •  17 Ianuarie 2012, 19:18
Postat de skrilla pe 17 Ianuarie 2012, 12:55

Nup,nu e vorba de nici o confuzie.

Atunci asa o fi, probabil gugalu' meu ii de vina; traduce ca Penafiel s-a pus de acord cu managerul lui Sergio Oliveira, insa lipseste acordul lui Porto care inca nu a luat nicio decizie in privinta jucatorului.

skrilla
skrilla  •  17 Ianuarie 2012, 12:55
Postat de caneto pe 17 Ianuarie 2012, 09:17

Nu faci o confuzie? La Penafiel nu apare numele lui Sergio Oliveira ci doar Paulo Oliveira, imprumutat de la Guimares.

Nup,nu e vorba de nici o confuzie.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează