FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - SPORTUL, AZI, 21:00, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Borcea îl vrea pe "Prinţ" căpitan

Articol de - Publicat duminica, 01 august 2010 00:00

Acţionarul clubului, revenit în preajma echipei, şi-ar dori să-l vadă pe Adrian Cristea cu banderola pe braţ, considerînd că acest lucru îl va responsabiliza şi mai mult pe mijlocaş.

E clar pentru toată lumea că Adrian Cristea traversează poate cea mai fericită perioadă a carierei sale. Mijlocaşul de 26 de ani a fost votat de către Cristi Borcea drept viitorul căpitan al echipei, lucru care ar urma să se materializeze dacă Marius Niculae, liderul de acum din teren al "cîinilor", va părăsi, aşa cum se anunţă, gruparea din Ştefan cel Mare.

Chiar dacă a renunţat la funcţia de preşedinte executiv, Borcea a revenit mai aproape de formaţie în ultimele zile după cîteva luni în care a preferat să-şi vadă de afaceri şi de familie. Cum preferatul său, este vorba de Adrian a început să joace şi fotbal de calitate, Borcea ar vrea să-l vadă pe "Prinţ" cu banderola pe braţ, considerînd că acest lucru îl va schimba şi mai mult în bine. Mai rămîne de convins şi Ioan Andone, care a declarat de la instalare că el va fi şeful la echipă.

Anul trecut a refuzat-o
În acest start de sezon, banderola a fost purtată de către Niculae, Andrei Cristea, Torje sau N'Doye, în diverse momente ale celor 4 partide oficiale de pînă acum. În urmă cu un an, Adrian Cristea a mai fost o dată propus de Cristi Borcea drept lider din teren al roş-albilor. Mai mult, l-a obligat să poarte banderola! Doar că rebelul moldovean a refuzat, a ţinut chiar o conferinţă de presă în care a spus că nu merită şi nu vrea această onoare.

2 este cifra golurilor marcate de Adrian Cristea în cele 4 partide din acest start de sezon. Mijlocaşul mai are şi 3 pase decisive

7,25 este media notelor gsp primite de Adrian Cristea în acest sezon, cea mai mare din lotul dinamovist

5 căpitani a avut Dinamo în primăvara 2010: Claudiu Niculescu, Torje, Marius Niculae, N'Doye şi Moţi

"Renaşterea i se datorează Biancăi"
Borcea i-a ordonat lui Adrian Cristea să-şi facă ordine şi în viaţa personală. "Fixează-te pe o singură femeie! Nu-ţi zice nimeni să te căsătoreşti, dar nu mai trece de la una la alta fiindcă o să te termini ca fotbalist!", i-a cerut şeful dinamovist mijlocaşului. Silvia Pop, una dintre iubitele mai recente ale jucătorului, a declarat: "Cred că renaşterea fotbalistică a lui Adi i se datorează în mare măsură Biancăi Drăguşanu. Le stă bine împreună".

Tricoul norocos
La fiecare meci din acest sezon, Adrian Cristea a avut un tricou alb înscris cu litere roşii: "Pentru Zicu". Colegii dinamovistului au dezvăluit că nu se doreşte neapărat un mesaj pentru fostul mijlocaş al "cîinilor", plecat la Timişoara, iar "Prinţul" îl poartă fiindcă îi aduce noroc! Tricoul i-a aparţinut lui Dănciulescu, iar Adrian l-a luat de la atacantul revenit între timp de la Alicante, mai ales că ei doi se înţeleg bine. Zilele trecute, "Corbu' " chiar declarase: "Adrian este cel mai complet fotbalist din Liga 1".

Înţepături între amici
Prietenia dintre Pulhac, de la Dinamo, şi Varga, de la Sportul, este arhicunoscută. Cei doi sînt amici în copilărie, îşi împrumută unul altuia maşinile, îşi petrec vacanţele împreună. Vineri, "studentul" a declarat că de-abia aşteaptă să-i învingă pe "cîini": "Asta fiindcă am mulţi prieteni dinamovişti şi vreau să rîd de ei după meci!". Pulhac a replicat ieri: "N-am mai vorbit cu Dacian fiindcă vine meciul direct, dar am înţeles că nu va juca duminică. Sau dacă va intra pe teren, nu va mişca deloc". Varga este cel care le-a suflat titlul roş-albilor în primăvara anului trecut, cînd evolua la Urziceni.

Se mai umple stadionul?
Joi, contra croaţilor de la Hajduk, au fost prezenţi 11.000 de "cîini" în tribună. Roş-albii speră diseară ca măcar jumătate dintre aceştia să mai vină şi la meciul contra Sportului. Cele mai ieftine bilete costă 10 lei, la peluze. Dacă vineri, în prima zi în care s-au pus în vînzare tichetele pentru jocul cu "studenţii", doar 63 de fani au ţinut să-şi procure bilete, ieri au mai venit încă 1.300 de suporteri. Tot pînă ieri se vînduseră aproape 500 de abonamente pe întregul sezon în Ştefan cel Mare.

Pulhac în pericol
Cristi Pulhac a luat joi seară al doilea cartonaş galben în preliminariile Europa League, ceea ce îi interzice să mai joace şi în returul de la Split. Totuşi, dinamoviştii aşteaptă luni înştiinţarea oficială de la UEFA, ca să ştie sigur dacă Pulhac a fost cel avertizat în meciul tur cu Hajduk sau un alt coleg de-al său. "A fost o fază confuză, nu ştim dacă arbitrul portughez i-a dat <galben> lui Pulhac sau altuia", au precizat roş-albii. Totuşi, diseară, contra Sportului, Pulhac ar putea bifa ultima prezenţă în tricoul dinamovist, întrucît este curtat intens de Getafe, care îl vrea de săptămîna viitoare la antrenamente.

- Miranda ar putea fi împrumutat din nou la Astra, mai trebuie să-şi dea acordul Mihai Stoichiţă.
- Fundaşul dreapta spaniol Mario Gomez Atanet, 29 de ani, ultima oară la Alcorcon, n-a luat probele la U Cluj, dar a fost propus la Dinamo! "Cîinii" vor să-i permită să se antreneze cu echipa secundă.

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (9)
flafy
flafy  •  01 August 2010, 11:28

borcea nu ar trebuii sa se baga ci doar sa dea bani! oricum capitan cred ca ar trebuii sa fie Danciu sau N2

ronaldinio
ronaldinio  •  01 August 2010, 11:21

daca revine BORCEA s-a terminat e bine sa si vada de afacerile lui e mai bine pentru DINAMO

pamparam
pamparam  •  01 August 2010, 11:03

NUmai la noi se poate asa ceva.A inceput deja sezonul iar noi inca ne gandim cum sa vindem 2-3 titulari gen Torje sau Pulhac.Ce?pentru ce sa fie echipa omogena?lasa, ca terminam pe 5-6 oricum, ne mai agitam atat

Vezi toate comentariile (9)
Comentează