FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA, MÎINE, 21:00, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Boubacar da, Matei nu » Una caldă, alta rece pentru "cîini" înainte de meciul cu Steaua

Articol de - Publicat joi, 09 mai 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 08 mai 2013 22:16

Senegalezul s-a antrenat ieri normal, revine mîine în Derby de România, dar Dinamo pătimeşte prin pierderea mijlocaşului ofensiv, de creaţie


Dinamo trăieşte din nou periculos în preajma Derby-ului de România, iar Cornel Ţălnar are un mare motiv de îngrijorare. Controlul medical de ieri dimineaţă a relevat faptul că roş-albii nu-l vor avea mîine seară în echipă pe Cosmin Matei, 21 de ani, care a suferit o microleziune fibrilară la coapsa stîngă la meciul cu Ceahlăul, 1-1.

"E o pierdere imensă", au comentat coechipierii mijlocaşului dreapta. "Nu poate fi refăcut în timp util pentru meciul cu Steaua, nici dacă ar fi Messi", au spus şi doctorii. Matei poate rata şi următorul meci după derby, cel de la Vaslui.

O veste bună l-a mai înseninat, ieri dimineaţă, totuşi pe Ţălnar: închizătorul Mansaly Boubacar, 25 de ani, s-a putut antrena normal. Senegalezul a transmis semnale pe teren, la pregătiri, că poate intra contra Stelei din primul minut.

Africanul şi-a revenit după o microleziune fibrilară. "Pot să joc titular, rezist, fac orice să evoluez în această partidă", le-a transmis Boubacar antrenorilor. "Este util în jocul distructiv, dar nu are acelaşi aport ofensiv, precum Matei, de exemplu", au susţinut colegii senegalezului.

2 partide a pierdut Boubacar din cauza unei microleziuni fibrilare

5 goluri şi două pase decisive are Matei pentru Dinamo în acest sezon, în 25 de meciuri de campionat

Concediată pentru 1 leu!
Constantin Anghelache a dezvăluit ieri la Radio GSP de ce Dinamo s-a despărţit de Angela Bujor, contabila clubului şi o persoană veche la grupare: "Noi am dat bilete în şcoli elevilor, ea îmi sugera să le cer copiilor un leu pe tichet pentru a mai face nişte bani. Păi, cu cine am făcut, doamnă, zece milioane de euro datorii?! Nu cu dumneavoastră contabilă?". I-am zis să-şi facă bagajele şi să facă loc".

Filme motivaţionale
În cantonamentul ce va debuta de azi la prînz, jucătorii vor avea parte şi de o pregătire psihologică a derbyului. "«Papa» vrea să ne pună cîteva filmuleţe motivaţionale, din meciurile cu Steaua pe care Dinamo le-a cîştigat, inclusiv cel din 2008, cînd el era antrenor şi a învins, iar rivalii au pierdut titlul. Erau aceleaşi probleme, noi fiind cu şansa a doua. La ce situaţie e la echipă, doar inspiraţia lui Ţălnar poate face diferenţa", susţin jucătorii.

Insomniile "Ţînţarului"
Absenţa lui Matei îi dă mari bătăi de cap lui Ţălnar. Să joace defensiv, cu Rus mijlocaş dreapta, lîngă închizătorii Dandea şi Boubacar, iar Curtean să rămînă în stînga? Să joace ofensiv, cu Alex Curtean în dreapta, cu Dănciulescu în linia mediană, lîngă închizători, şi cu Alexe sau Cristea în atac? Sau să introducă o surpriză în linia de mijloc, adică pe puştiul Rotariu? Tehnicianul vrea să încerce toate variantele la antrenamentul de azi, echipa intrînd de la prînz în cantonament.

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (17)
danut1971
danut1971  •  09 Mai 2013, 11:05

batem oile si fara matei cu2-1 fortza dinamo

redbuldog
redbuldog  •  09 Mai 2013, 10:27

Dah.in acest meci sa se joace pe contraatac,numa ca trebuie suplinita lipsa lui Matei,in ceea ce priveste forta de patrundere.Pe scurt ca sa-i batem pe oisti, trebuie sa incepem cu formula: Belgra-Nica-Luchin-Dandea-Musat-Cristea-Boubacar-Rus-Curtean-Alex-Danciu.TANTARE retine ideea, trebuie viteza in atac si 2-3 oameni permanent in careu la fazele de contraatac,dar si o alternanta cu suturi din 16-25 metri,deci trebuie sa atacam stana din orice pozitie!

saviola2_8
saviola2_8  •  09 Mai 2013, 10:05
Postat de saviola2_8 pe 09 Mai 2013, 10:00

mi-ar placea sa vad aceea echipa minunata contra urmatoarei echipe: duckadam/ dan petrescu/ belodedici/bumbescu/filipescu tudorel stoica/ boloni/hagi/ lacatus/adrian ilie/balint :D oricum vineri va fi macel, bate steaua cu 107 la 0:)))) serios vorbind,habar n-am ce va fi dar de pierdut nu cred ca avem cum sa pierdem si-n alta ordine de idei, mergeti la meci, don avogado?

sau daca tot fabulam ritli iovan, prodan,chiriches,barbulescu balan,iordnadescu,m. raducanu,rotariu ilie dumitrescu, piturca. :D

Vezi toate comentariile (17)
Comentează