FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - OŢELUL 2-0

Brazilianul Didi neagă acuzaţiile: ”Nu sînt blatist, merg cu inima curată la biserică”

Didi a făcut un sprint de cîteva zeci de meci înainte de a faulta în apropierea liniei careului de 16 metri // Foto: Lorand Vakarcs
Didi a făcut un sprint de cîteva zeci de meci înainte de a faulta în apropierea liniei careului de 16 metri // Foto: Lorand Vakarcs

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 martie 2012 00:00 / Actualizat marti, 27 martie 2012 23:19

Atacantul care a faultat stupid la faza din care s-a făcut 1-0 spune că Oţelul a clacat din punct de vedere fizic.

- Didi, cum comentezi acuzele că ai făcut un fault intenţionat la Ronny ca să le oferi foştilor lor colegi o poziţie bună pentru a deschide scorul?
- Da, asta se întîmplă tot timpul în România. M-am săturat! Eu am plecat pe uşa din dos de la CFR. Nu mai am nici o legătură cu ei. La Cluj, ultimul an a fost de coşmar. Nu m-au tratat deloc bine. M-au trimis să mă antrenez cu Ruiz şi cu Peralta, cînd echipa era în cantonament, de ce să fi făcut asta pentru ei acum?!

- Cum explici faultul acela la Ronny?
- Toţi jucătorii fac faulturi. Aici joc pe o poziţie mai retrasă, am venit să-mi ajut colegii în defensivă. Am vrut să-l opresc pe Ronny, n-am reuşit. A fost un fault, nu un autogol.

"Trebuie să fii bolnav la cap"

- De ce aţi cedat teren în a doua repriză aşa evident?
- Cred că am căzut fizic, după o primă parte în care am avut o posesie mai bună decît adversarii. Am jucat prost în actul secund, nici unul dintre noi nu poate susţine altceva. Dar de aici pînă la a spune că a fost blat e cale lungă. Treziţi-vă, oameni buni! Avem familii, mergem la biserică, sîntem curaţi! Cine face blaturi merge la puşcărie. Răul n-ar rămîne oricum nepedespit. În doi, trei sau cinci ani s-ar afla. Credeţi că îşi permite cineva să rişte ceva?! Trebuie să fii bolnav la cap să vorbeşti mereu de corupţie. Dar m-am obişnuit cu ce e în Liga 1: cînd nu se vorbeşte de blat, se vorbeşte de corupţie la arbitri.

- Dar despre cum a stat zidul la lovitura liberă a lui Mureşan ce zici?
- Eu n-am văzut un meci de fotbal în care să fie mai mult de 5 jucători într-un zid. Ar fi o nebunie să bagi 10 oameni să blocheze un şut. N-ar fi mai bine să se discute despre meritul lui Gabi Mureşan la această fază?! Breşa aceea a apărut şi din cauza jucătorilor lui CFR. Repet, sînt curat, sîntem curaţi. Eu am mai fost la DNA în scandalul acela de la Tg. Mureş. Nu vreau să mai trec printr-o asemenea experienţă.

- Joci de 6 ani în România. Crezi că aceste suspiciuni nu au deloc acoperire în realitate?
- De cînd am venit aici am auzit mereu numai de arbitri care fură şi de blaturi. Aveţi o ţară frumoasă, nişte oameni minunaţi, dar în fotbal parcă toată lumea o ia razna. De asta Liga 1 nu e un campionat cu vizibilitate, fiindcă persistă o mentalitate care dăunează. Patronii de cluburi nu ştiu să piardă şi justifică astfel înfrîngerile. Ei vor să cîştige repede totul, dar uită de adevăratele probleme.

"Noţiunea de blat îmi era străină înainte să ajung în Liga 1. Aici, o aud mai des decît pe cea de fotbal" (Didi, atacant Oţelul)

"Cine ne acuză de blat e bolnav!" ( Iuliu Mureşan, preşedinte CFR)

Citește și:

„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Explică atacurile lui Alin Stoica: „Din cauza asta are această răutate aparte și rupere de realitate”
Nationala
Explică atacurile lui Alin Stoica: „Din cauza asta are această răutate aparte și rupere de realitate”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (12)
gicuta_gogu
gicuta_gogu  •  28 Martie 2012, 11:55

E ciudat cum acuzatiile vin exclusiv de la Steaua, Dinamo si Vaslui. hahahaaaa Ma bucur pentru voi ca sunteti frustrati, si daca chiar a fost blat ma bucur si mai mult.

bozgor
bozgor  •  28 Martie 2012, 11:36

daca a faultat intentionat? sunt aberatii , ar fi facut0 in careu pt 11m nu la 1km de poarta . frustratii cauta totdeauna vinivatii nu in ograda lor c aiurea

florinch
florinch  •  28 Martie 2012, 10:38

A fost un blat ordinar.S-a vazut cum jucatorii Otelului s-au dat la o parte din zid (le-a fost frica de minge sa nu-i loveasca).Acum inteleg ardoarea cu care au jucat cu Dinamo (banii fusesera dati de atunci),iar manevra hortystului Kovacs (cel intrat fraudulos in fotbal) s-a dovedit fructuoasa.Daca "romanul" Kovacs este asa curat de unde are atatia bani sa-si permita traiul de lux?DNA-ul chiar nu poate face o investigatie?Sau le e teama ca iar spune hotul asta ordinar ca il verifica fiindca este de nationalitate maghiara?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează