FOTBAL  »  Superliga  »  SPECIAL

Brutarii susţin protestul împotriva lui Mitică: ”La brutărie e mai cald decît la puşcărie”

Mihai nu mai merge pe stadioane ca să nu fie bătut nevinovat
Mihai nu mai merge pe stadioane ca să nu fie bătut nevinovat

Articol de GSP - Publicat marti, 06 martie 2012 00:00 / Actualizat luni, 05 martie 2012 21:51

Mihai Ioan are 40 de ani, lucrează de 15 ani în domeniul panificaţiei, acum profesează la o mică brutărie din Vitan şi se alătură fanilor care cer demisiile şefilor fotbalului românesc, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir.

Pe Calea Dudeşti din Bucureşti există o mică brutărie. Aici, echipa Gazetei Sporturilor l-a găsit frămîntînd nişte pîini pe Mihai Ioan, 40 de ani. E la curent cu sloganul "Mitică la brutărie". Zîmbeşte şi lipeşte pe peretele din dreptul bancului său de lucru posterul primit cadou cu bannerul afişat sîmbătă de galeria dinamovistă. E plin de făină pe mîini şi se mîndreşte cu meseria pe care o are.

- Cum aţi reacţionat cînd aţi văzut bannerul "Mitică la brutărie"? E ofensator pentru profesia dumneavoastră?
- Nu. E cea mai bună glumă din ultimul timp, chiar dacă a fost făcută de fanii dinamovişti, iar eu sînt stelist. Să fie mulţumit, fiindcă la brutărie e un loc mai cald decît la puşcărie! Acolo ar trebui să ajungă Dragomir şi nu numai el!

"Ceauşescu zicea de «agenturili străini», Dragomir vorbeşte despre derbedei"

- Susţineţi protestul fanilor împotriva lui Dragomir şi Sandu?
- Sigur că da! Şi eu sînt nemulţumit de ei. Cei doi trebuie să plece cît mai repede, fiindcă fotbalul românesc e plin de mizerie din cauza lor. Sperăm ca protestele fanilor şi anchetele DNA să-i forţeze să demisioneze. Generaţia de aur, care a realizat atîtea calificări la turnee finale, s-a format pe vremea lui Ceauşescu, ei nu au făcut nimic, doar au distrus fotbalul.

- Ce părere aveţi de interzicerea pe stadion a bannerelor suporterilor, începînd cu acest "Mitică la brutărie"?
- Dragomir se comportă ca un dictator, seamănă cu Ceauşescu. Ăla zicea la Revoluţie că sînt implicate "agenturili străine", iar Mitică a spus după incidentele de la amicalul cu Uruguay că l-au contestat doar nişte derbedei. Fiecare om are dreptul să se exprime liber. Nu mai merg pe stadioane, la meciuri, de frica forţelor de ordine, pentru a nu fi bătut nevinovat!

"Cred că Dragomir s-ar descurca şi ca brutar. La început l-aş pune să care saci cu făină şi să frămînte coca. La cît e de inteligent, sigur în două zile îşi deschide propria lui brutărie" :) (Mihai Ioan, brutar)

"Ofensaţi ar trebui să se simtă brutarii, nu Dragomir! Pîinea e un lucru sfînt, şeful LPF ar trebui trimis la cazinou, la party, nu-i de el acolo, brutarii sînt oameni serioşi" (Adrian Mititelu, fost brutar şi patron al Universităţii Craiova)

Lumea după confiscarea bannerului "Mitică la brutărie" :D

- LPF şi FRF vor fi folosite ca abrevieri la Liga Produselor Făinoase şi Federaţia Română de Franzelă
- Asociaţia Brutarilor şi Morarilor va scoate pe piaţă un nou sortiment: "Bagheta Dragomir", fără sare şi piper, dar bine LePeFeliată
- În Franţa, brutăriile nu se vor mai numi "boulangeries", pentru a nu trimite un mesaj subliminal obscen la adresa şefilor fotbalului românesc
- Viitorii angajaţi ai LPF şi FRF vor trebui să precizeze clar din ce aluat sînt făcuţi, să nu se mulţumească doar cu firimiturile şi să fie născuţi în luna lui Cuptor
- Uniunea Scriitorilor va propune un nou final la Scrisoarea a III-a de Mihai Eminescu: "Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni, / Să dai foc la brutărie şi la casa de nebuni!"
- Biserica Ortodoxă va propune scoaterea din calendar a Sfinţilor Dimitrie Izvorîtorul de mir şi Dimitrie cel Nou, pentru a nu leza imaginea şefului LPF
- Academia Română va elimina din DEX toate rimele la "puşcărie": murdărie, pescărie, mînărie, cojocărie etc.

Alianţă istorică anti Naşu' & Mitică

La amicalul UTA-Poli Timişoara de sîmbătă, rivalitatea de 48 de ani dintre cele două galerii va fi dată uitării: fanii vor fraterniza pe durata partidei de la Arad, într-un protest comun la adresa şefilor FRF şi LPF. Liderii suporterilor timişoreni sînt fermi: "Mitică trebuie să înţeleagă că nu mergem la el în bucătărie, ci pe un stadion construit din banii cetăţenilor, iar în limita bunului simţ avem nevoie să ne manifestăm!" Nici reacţia arădenilor nu s-a lăsat aşteptată: "Sandu şi Dragomir nu realizează că fără suporteri fotbalul nu are nici un rost. Se poartă ca şi cum ar fi tarlaua lor şi nu le pasă de noi. Vor să ne civilizeze? Să ne ofere condiţii cu un fotbal şi stadioane curate! Curăţenia trebuie să înceapă chiar din grădina lor!" (Adrian Bucur, Radu Romanescu)

M.C. Ionescu: "Povestea cu DNA e invenţie!"

Mircea Cezar Ionescu (75 de ani), referent la Ligă, la compartimentul Competiţii, a ţinut să precizeze că "încetarea raporturilor mele de muncă iniţiale cu LPF s-a făcut natural, prin pensionare, nu în urma dialogurilor redate în Gazeta Sporturilor, care sînt inventate. În plus, insinuările în legătură cu relaţiile mele cu şeful Ligii sînt calomnioase".

Citește și:

România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Nationala
România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (6)
takeiteasy
takeiteasy  •  06 Martie 2012, 11:15

Ai n-ai mingea, dai la poarta.... cine mai intelege ceva? Sa-i ia Dra.cu pe amandoi!

giussybaratky23
giussybaratky23  •  06 Martie 2012, 08:54

Meseria de brutar e una onesta iar aceasta scursura de oltean ar fi o jignire pt brutarii onesti!

fatamorgana
fatamorgana  •  06 Martie 2012, 08:48

sa fie judecati de cei dezafiliati!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează