FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - CFR CLUJ 1-2

By-pass din peluză » Suporterii lui U Cluj şi-au explicat gestul de a premia cu bani jucătorii după Derby-ul Clujului

Articol de GSP - Publicat luni, 26 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 25 noiembrie 2012 21:12

”U Cluj nu va muri. Fiul meu de un an şi jumătate va fi în tribune la un meci al favoriţilor mei”, a spus Cristian Baboş, fanul care le-a înmînat jucătorilor suma colectată în tribune


Inima lui U Cluj s-a refugiat în peluză. În vocabularul iubirii de "alb şi negru" nu există termeni ca insolvenţă sau faliment. O spune Cristian Baboş (33 de ani), omul care a fost mesagerul galeriei la finalul derby-ului cu CFR. Fanii au adunat la pauză 6.514 lei, iar suma a ajuns la jucători prin intermediul lui Baboş. "Dragostea de U e cea mai frumoasă povară. M-a întrebat soţia mea cum poţi să continui să susţii o echipă care rămîne mereu datoare în ceea ce priveşte performanţa. N-am reuşit să-i ofer o explicaţie. Te naşti în spiritul lui U, creşti cu el şi îi rămîi fidel. U n-a fost niciodată o echipă care a făcut rezultate. Patima asta e comparabilă cu prima dragoste. Te îndrăgosteşti la 14 ani şi e senzaţia aceea de fluturi în stomac, timpul se opreşte în loc. Un meci al lui U, nu contează adversarul, îţi dă o stare de spirit specială", a spus Baboş.

Colectă la pauză
Suporterul de 33 de ani e coordonator de trafic la o firmă de transporturi. Baboş spune că acţiunea de sîmbătă n-a fost premeditată. "Nu era nimic aranjat înaintea meciului. Ideea ne-a venit pe moment, la pauză, cînd 3-4 băieţi din galerie au trecut pe la peluză şi tribuna a II-a pentru a strînge aceşti bani. N-am dorit ca gestul nostru să fie mediatizat şi din acest motiv am venit în apropierea vestiarului la mult timp după final. E o sumă modică şi un gest făcut în speranţa de a sensibiliza şi altă lume. Azi (n.r. - ieri), m-a oprit pe stradă un băiat care e proprietarul unei pensiuni. E dispus să ţină mai mulţi jucători de la U, fără pretenţii. Sînt sigur că U nu va muri. Dacă ajungem în divizia judeţeană, ne legitimăm noi, 20 de membri ai galeriei, iar povestea Universităţii va merge mai departe", a încheiat fanul "şepcilor roşii".

"Extraordinar! Am rămas fără cuvinte"
Viorel Dinu, marcatorul golului "studenţilor" cu CFR, a rămas impresionat de gestul fanilor. "Am rămas cu gura căscată. Pentru un suporter e suficient să vină la meci, să plătească un bilet, dar ei au strîns bani pentru noi. Îmi pare rău că n-am reuşit să facem mai mult pentru ei. Nu putem pune totul pe seama lipsei banilor. Corect, stabilitatea financiară îţi aduce o linişte şi poţi fi concentrat la fotbal, dar banii nu înseamnă totul. A fost o atmosferă incredibilă în galerie. Ar fi trebuit să aducem noi bani de acasă pentru a trăi aşa ceva. Te poţi naşte de 5 ori şi există şansa să nu trăieşti niciodată aşa ceva, dacă nu treci pe la Universitatea Cluj", a spus atacantul clujenilor.

"Am un băieţel, David Cristian, de un an şi jumătate. Nu ştiu dacă va ţine cu Universitatea, dar cu siguranţă, cînd va mai creşte, îl voi duce pe stadion la un meci al studenţilor, aşa cum şi tatăl meu m-a dus pe Ion Moina"
Cristian Baboş, suporter U Cluj

"E un gest unic în fotbalul românesc, iar suporterii noştri merită admiraţia tuturor. Nu ne aşteptam, le mulţumim şi să sperăm că gestul lor nu va rămîne fără reacţie în rîndul celor care iubesc simbolul Universitatea"
Aurelian Băbuţan, director sportiv U Cluj

"Gestul acesta dovedeşte legătura specială dintre echipă şi fani, o solidaritate care se situează aproape de o relaţie frăţească. De asta U Cluj e ceva aparte"
Marius Popescu, antrenor U Cluj

Dar din dar se face
Jucătorii şi oficialii "şepcilor roşii" au luat decizia de a dona suma primită de la suporteri. "Sînt oameni mai nevoiaşi decît noi. Suma va fi donată unei case de copii sau unui azil de bătrîni. Vom avea o întîlnire cu jucătorii şi vom stabili în ce direcţie vor merge aceşti bani", a mărturisit directorul sportiv al clujenilor, Aurelian Băbuţan.

Îşi decid viitorul cu suporterii
Jucătorii şi antrenorul Marius Popescu, împreună cu angajaţii clubului au decis să intre de astăzi în grevă generală, dar s-au răzgîndit ulterior după gestul fanilor din Derby de Cluj. "Ne vom vedea la stadion toţi şi vor fi invitaţi şi reprezentanţii suporterilor pentru a decide împreună ce e de făcut în situaţia actuală. Fanii noştri sînt singurii care mai sînt implicaţi în viaţa echipei şi e normal să ne sfătuim cu ei. Apoi vom vedea ce e de făcut, dacă vom continua sau nu în campionat", a explicat Aurelian Băbuţan, unicul oficial rămas la clubul clujean.

Citește și:

Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Superliga
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!
Euro 2024
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!
Gakpo, starul Olandei, impresionat de 3 fotbaliști români înaintea duelului din „optimile” Euro 2024 + cum vrea să treacă de Rațiu
Nationala
Gakpo, starul Olandei, impresionat de 3 fotbaliști români înaintea duelului din „optimile” Euro 2024 + cum vrea să treacă de Rațiu

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (14)
mihnea80
mihnea80  •  26 Noiembrie 2012, 16:35
Postat de luciano86 pe 26 Noiembrie 2012, 05:05

Eu nu inteleg, astia de la U au si suporteri, cum naiba nu isi scot banii de pe bilete ca sa isi plateasca jucatorii...

Nu scoti bani din bilete, ca media e vreo 2000 de platitori pe meci (evident fara abonati), asta ar insemna vreo 13.000E din care jumatate automat merg la societatea Cluj Arena a Consiliului Judetean, iar din ce ramane ar trebui achitate utilitatile si chiria (nici nu ajung de fapt) Eu zic ca-i bine daca isi scot macar utilitatile si chiria, de plata jucatorilor nici nu se poate vorbi.

mihnea80
mihnea80  •  26 Noiembrie 2012, 16:26

Nu-s lamurit intr=o privinta. Daca la iarna ne retragem din campionat, la anul ne putem inscrie in liga 2 sau trebuie sa o luam si de mai jos?

sapcarosie
sapcarosie  •  26 Noiembrie 2012, 12:30

"It's not all about the money - It's about sending a message"

Vezi toate comentariile (14)
Comentează