FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Ca vinul » Lucian Sînmărtean are cel mai bun început de sezon din cariera sa

Articol de - Publicat marti, 07 octombrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 06 octombrie 2014 22:19

Aducerea lui Lucian Sînmărtean s-a dovedit a fi una dintre cele mai inspirate decizii luate de Steaua în ultima perioadă. Ajuns la 34 de ani, mijlocaşul central joacă din ce în ce mai bine!

Fotbalistul care a trecut prin cariera lui prin Grecia, pe la Panathinaikos, şi prin Olanda, pe la Utrecht, niciodată nu a avut parte de un început de sezon la fel de bun precum acesta. Mijlocaşul a ajuns deja la 4 goluri şi 8 assisturi, mai mult decît a reuşit vreodată într-o jumătate de sezon, iar în această toamnă a jucat în doar 14 meciuri din cele 21 ale Stelei. Cifrele sale puteau fi superioare dacă Gâlcă nu îl menaja în partidele mai lejere din Cupa Ligii şi Cupa României.

Pentru ca acesta să devină cel mai bun sezon al lui Lucian, fotbalistul mai are nevoie de 3 goluri şi de 9 assisturi. Cel mai mult a marcat în campionatul 2012-2013, cînd a făcut-o de 7 ori, iar cele mai multe pase decisive le-a oferit în 2011-2012, cînd a izbutit 17 assisturi. În ambele sezoane a evoluat în tricoul Vasluiului.

Mai bun sub comanda lui Gâlcă
De cînd a venit la Steaua, Lucian Sînmărtean i-a avut antrenori pe Laurenţiu Reghecampf şi Costel Gâlcă. Cu primul a evoluat în 15 jocuri, 12 în Liga 1 şi 3 în Cupa României, reuşind să marcheze de două ori şi oferind 3 pase decisive colegilor săi.

În acest sezon, cînd echipa e pregătită de Costel Gâlcă, Sînmărtean a strîns 14 meciuri, 7 în campionat, 5 în Liga Campionilor şi două în Europa League, iar cifrele sale sînt deja superioare: 4 goluri şi 8 assisturi.

6 goluri şi 11 pase decive a reuşit Sînmărtean în 2014, adică de cînd a venit la Steaua, în toate competiţiile

636653-lucian-sanmartean-caseta.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"Neagu nu pleacă la Oţelul"
Dorit cu insistenţă de oficialii gălăţeni, Ionuţ Neagu nu va fi împrumutat de Steaua la Oţelul. Chiar înaintea partidei de duminică, jucătorul de 24 de ani a purtat mai multe discuţii cu Cristian Munteanu pe această temă, dar Gâlcă nu e deloc de acord cu cedarea mijlocaşului pînă în vară: "Sîntem angrenaţi în mai multe competiţii, avem nevoie de soluţii, mai ales că jucăm din trei în trei zile. În plus, chiar dacă Bourceanu va reveni pe teren cît de curînd, nu uitaţi că Alex este doar împrumutat la Steaua. Nu vreau ca Neagu să plece de la Steaua!".

Obiectivul lui Keşeru
Golgeterul Stelei, Claudiu Keşeru, a vorbit despre obiectivul fixat pentru Europa: "S-a văzut şi la Galaţi că noi sîntem obosiţi după aceste meciuri jucate din trei în trei zile. Nu mă mai gîndesc la e;ecul de la Kiev, cred că şi acolo puteam să cîştigăm dacă marcam primii. Noi am ratat, ei au înscris şi aşa s-a terminat. Acum sîntem obligaţi să facem şase puncte din dubla cu Rio Ave. Trebuie să ne calificăm în primăvara europeană!".

"Sîntem un grup unit"
Nicolae Dică a făcut ieri nişte precizări referitoare la decizia lui Gâlcă de a-l lăsa acasă la meciul cu Dinamo, de la Kiev: "Sîntem un grup unit şi ne înţelegem bine cu toţii. Eu nu am făcut deplasarea în Ucraina deoarece era rîndul meu să rămîn la Bucureşti, aşa cum s-a întîmplat cu Roşu atunci cînd am jucat la Aktobe. La Galaţi am venit cu maşina fiindcă sîmbătă am avut de rezolvat nişte probleme personale şi am primit acceptul lui Costel să nu vin merg cu echipa".

Egal pentru portughezi
Viitorii adversari ai Stelei în grupa J a Europa League, portughezii de la Rio Ave, au terminat la egalitate, 0-0, întîlnirea cu Nacional Madeira, din ultima etapă de campionat. Antrenorul Pedro Martins a folosit următoarea echipă: Cassio - Nuno Lopes, Marcelo, Vilas Boas, Tiago Pinto - Wakaso, Pedro Moreira, Bressan (76 Tarantini) - Zeegelaar (71 Ukra), Jebor, Esmael Goncalves (63 D. Lopes). Steaua - Rio Ave se joacă pe 23 octombrie, de la ora 20:00, pe Arena Naţională.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (16)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  07 Octombrie 2014, 16:15

Este primul lui inceput de sezon cu un tricou care arde pe el! Asta-i diferenta! Sa fie sanatos si sa joace bine in continuare!

calinescu_
calinescu_  •  07 Octombrie 2014, 15:56

EL NU BEA VIN CE EPO ....!!!! :)))))))))))))) VINUL VECHI , DE CELE MAI MULRE ORI SE OTETESTE ....!!!

solomon_i
solomon_i  •  07 Octombrie 2014, 15:36
Postat de ovidiu_3003 pe 07 Octombrie 2014, 12:31

...sanmartean este expirat ...nu este bun decat cu echipele care stau capra ...si unde steoaia are arbitraje favorabile ...

Care capra...Craiova cumva...?

Vezi toate comentariile (16)
Comentează