FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ

Campioana a devenit o echipă de pluton » Cauzele decăderii CFR-ului

Bastos se roagă ca echipa lui să urce în campionat
Bastos se roagă ca echipa lui să urce în campionat

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 martie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 16 martie 2011 11:58

CFR Cluj nu mai supără pe nimeni în Liga 1. Fără victorie în 2011, campioana entitre ocupă locul 8 în clasament la 16 puncte distanţă de liderul Oţelul. Cum s-a ajuns aici?


1. Campanie defectuoasă de transferuri
În iarnă, CFR a pierdut o serie de jucători importanţi. Nu mai puţin de 8 jucători au părăsit gruparea feroviară, printre care şi argentinianul Juan Culio, care a semnat cu Galatasaray, ivorianul Lacina Traore, ajuns la Kuban Krasnodar sau croatul Saşa Bjelanovici, care s-a întors în Italia, la Atalanta. În schimb, la Cluj au ajuns Maftei, Kapetanos sau Nicoară. Imediat după remiza cu Astra (1-1), antrenorul feroviarilor, Alin Minteuan, s-a plîns de campania de achiziţii din iarnă. "Jucătorii care au venit nu se ridică la nivelul celor care au plecat. Cu siguranţă că vor fi schimbări în vară", a spus Minteuan.

2. Ineficacitatea atacanţilor
La CFR, compartimentul cel mai afectat de schimbările din iarnă este atacul. Plecările lui Traore, Bjelanovici, Yssouf Kone şi Sforzini au lăsat un mare gol în ofensiva feroviarilor. Clujenii l-au transferat în schimb pe grecul Pantelis Kapetanos, nerefăcut complet după accidentarea la genunchi din luna decembrie a anului trecut. "Nici Kapetanos şi nici Bud nu sunt în ritmul echipei. Nu avem un atacant care să dea gol", se plîngea antrenorul Alin Minteuan după remiza de la Ploieşti. În cele 3 etape disputate în acest an, dintre atacanţi doar Batin şi-a trecut numele pe lista marcatorilor, în meciul cu Astra.

3. Lipsa de reacţie
În actuala ediţie de campionat, CFR Cluj nu a mai arătat forţa din sezoanele precedente. În cele 21 de etape disputate, feroviarii au revenit o singură dată pe tabelă cînd au fost conduşi, reuşind să se şi impună. Asta se întîmpla în etapa a 18-a, pe teren propriu cu Universitatea Craiova (2-1). Oltenii au condus în Gruia prin golul lui Dorel Stoica din minutul 67, dar clujenii au întors rezultatul în doar 3 minute prin reuşitele lui Traore şi Kivuvu. "Încerc să fac echipa să meargă, să obţinem prima victorie, dar facem greşeli ca în curtea şcolii. Cea mai mare problemă este că nu reuşim să rămînem concentraţi la joc de la început până la sfârşit", a constatat Minteuan.

10 jucători au părăsit CFR-ul în iarnă, Traore, Culio, Bjelanovici, Sforzini, Tomas Costa, Y. Kone, Anselmo, Peskovici, Tony, Hugo Alcantara

6 transferuri au făcut clujenii în intersezon, Kapetanos, Maftei, Nicoară, B. Sare, Amadio şi Mincă

Paszkany anunţă remanierea
Nemulţumit de rezultatele din acest an şi de jocul echipei, patronul CFR-ului, Arpad Paszkany, a lăsat să se înţeleagă că la vară mai mulţi jucători vor părăsi gruparea feroviară. "Sînt jucători pe care în următorul sezon nu o să-i mai vedeţi la CFR. teoretic, echipa este plină de nume mari, dar mai mult pe hîrtie", a spus Paszkany. Bud, Piccolo, Veloso, E. Dică, E. Kone şi Rada sînt jucătorii vizaţi de revolta şefului din Gruia.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scapată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scapată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (9)
dora
dora  •  16 Martie 2011, 15:14

nu mai aveti antrenor capabil, asta e cauza decaderii...

fotbalfan
fotbalfan  •  16 Martie 2011, 14:45
Postat de bimbi79 pe 16 Martie 2011, 13:49

Nu cu mult timp in urma faceam urmatoarea remarca: Daca cfr va fi arbitrata corect se va bate, CU SANSE, la retrogradare. Asa sa le ajute Dumnezeu..., au stricat FOTBALUL romanesc... A M I N !

daca steaua, aceasta echipa a famigliei beecali, ar fi arbitrata corect ar retrograda direct, fara nicio sansa de supravietuire. daca s-ar face un control si prin tribune, dupa ten, si s-ar pune la racorica bronzatii, ar ramane doar cei mai puri dintre cei puri:larius macatus si cu fiica sa, mancand seminte la tribuna zero! si ar fi loc sa se vada toate scaunele ROZ din tribune(apropo:de ce scaune roz? ca sa se asorteze sufletele stelemistilor!) .

fotbalfan
fotbalfan  •  16 Martie 2011, 14:39
Postat de biiii pe 16 Martie 2011, 12:41

Sa mute echipa in campionatul vecin, la unguri acasa. Scapa campionatul de blatisti.

si echipa famigliei beecali merge la albanezi cu tot cu suporteri si ne-am scos. scapa campionatul de ciumele comuniste!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close