FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA - CSU CRAIOVA

ANALIZĂ Cheia derby-ului din Bănie » Capitolul unde FCU Craiova și CSU Craiova sunt în topul Ligii 1

Cheia derby-ului din Bănie! La ce sunt FCU Craiova și CSU Craiova în topul Ligii 1 // sursa foto: Imago
Cheia derby-ului din Bănie! La ce sunt FCU Craiova și CSU Craiova în topul Ligii 1 // sursa foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 02 octombrie 2021 09:54 / Actualizat sambata, 02 octombrie 2021 10:23

Se anunță spectacol în Bănie! FCU Craiova și CSU Craiova sunt în topul Ligii 1 la capitolul pase și controlul balonului. Trupa lui Reghe are însă cifre mai bune în mai toate ierarhiile InStat.

Posesia este principala armă atât pentru FCU Craiova, cât și pentru CSU Craiova. Doar Farul este peste cele două la acest capitol, după primele 10 etape. Potrivit InStat, echipa lui Laurențiu Reghecampf a ținut de minge în medie 29 de minute și 49 de secunde/meci, în timp ce trupa lui Mutu completează podiumul cu o medie de 27 de minute și 19 secunde/meci. Și raportul mediei paselor este superior celor de la CSU: 541-506.

Dan Nistor, mijlocașul de la CSU Craiova, este cel mai bun pasator din Liga 1 până în acest moment, cu cele mai multe pase decisive. De partea cealaltă, fundașul central Kovacici este omul care vămuiește cele mai multe baloane. De altfel, post pe post, jucătorii lui Reghecampf sunt peste cei ai lui Mutu în toate compartimentele în statisticile InStat. Ivan și Houri sunt chiar lideri la mijlocași stânga, respectiv mijlocaș ofensiv.

Diferența dintre CSU Craiova și FCU Craiova

Cifrele arată că CSU Craiova știe mai bine decât FCU Craiova cum să fructifice posesia superioară față de adversar, chiar dacă nu întotdeauna acest lucru s-a văzut și pe tabelă. Echipa finanțată de Mihai Rotaru are cinci victorii și un egal, locul 7, cu 16 puncte, iar gruparea lui Adrian Mititelu a obținut doar două succese și trei remize, locul 13, cu 9 puncte.

Se anunță un duel interesant și din punctul de vedere al agresivității. Statisticile arată că FCU recuperează mai multe baloane în jumătatea adversă, dar rămâne de văzut dacă va reuși acest lucru și mâine, deoarece CSU este echipa care a pierdut cele mai puține mingi în propriul teren.

Mutu, antrenor FCU Craiova: „Nu vom fi disperați”

Adrian Mutu, antrenorul celor de la FCU Craiova, pare conștient de superioritatea adversarului. „Trebuie să fim lucizi și să ne conformăm cu realitatea, să ne dăm seama la ce nivel suntem și ce adversar întâlnim, indiferent de rivalitatea dintre cluburi. Până la urmă, trebuie să te uiți la tine în grădină și să-ți dai seama ce strategie trebuie să aplici pentru a câștiga acest meci. 

Dorința de victorie este foarte mare de ambele părți. Avem nevoie de puncte, dar strategia noastră nu va fi una de disperare, pentru că am fi victime sigure. Trebuie să fim foarte atenți!”.

Posesie (medie)

1. Farul29:50
2. CSU Craiova29:49
3. FCU Craiova27:19
4. FCSB26:13
5. Sepsi26:10

Medie pase reușite/total

1. CSU Craiova461/541
2. Farul458/545
3. FCU Craiova428/506
4. FCSB400/481
5. Sepsi375/464

Medie şuturi pe poartă

1. CSU Craiova17,9
2. Sepsi14,4
2 CFR Cluj13,1
4. FCSB12,7
5. Farul11,8
------------------
11. FCU Craiova9,8

Medie goluri

1. FCSB1,9
2-3. CSU CRAIOVA1,5
2-3. CFR Cluj1,5
4-5. Voluntari1,4
4-5. Farul1,4
------------------
9. FCU Craiova8

Medie ocazii

1. CSU CRAIOVA8
2. FCSB7
3. Farul5,8
4. CFR Cluj5,4
5. Sepsi4,8
------------------
10. Craiova3,8

Cu Peluza Sud sau fără spectatori

Conducerea FCU Craiova nu vrea să deschidă porțile arenei din Bănie doar pentru vaccinați sau trecuți prin boală, deoarece în aceste condiții echipa ar fi lipsită de susținerea galeriei din Peluza Sud, care are foarte mulți membrii nevaccinați și fără documente oficiale care să ateste că au avut coronavirus. „Masa noastră de suporteri și ultrașii din Peluza Sud fac parte din cei 70% de români nevaccinați”, a precizat Mititelu jr. 

FCU așteaptă publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii CNSU, pentru a face anunțul oficial. Potrivit noilor reglementări, în localitățile în care rata îmbolnăvirilor depășește 6 la mie evenimentele sportive se pot desfășura doar cu public vaccinat anti-COVID și trecut prin boală în limita a 50% din capacitatea stadionului. Fără teste PCR sau atigen rapide. Potrivit DSP Dolj, incidența în municipiul Craiova a ajuns ieri la 6,53/1.000 de locuitori.

VIDEO Conferința lui Adrian Mutu înaintea duelului cu CSU Craiova

Citește mai multe știri din Liga 1:

Budescu, întrebat de ce e rezervă la FCSB! Răspunsul jucătorului

Restricții noi în București. Accesul spectatorilor, permis la capacitate maximă cu condiția vaccinării

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
Superliga
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Superliga
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit
Superliga
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (19)
houri.10
houri.10  •  03 Octombrie 2021, 01:20

Inca asteptam bilete la Peluza Nord!! Bătaia de joc o veți primi cu vârf la retur! Hai Știința distrugeți adunătura lui Ajica

george.br
george.br  •  02 Octombrie 2021, 16:02

Doamne, cat infantilism la clonatii astia!!!:))) Doamne fereste!!

jonny45
jonny45  •  02 Octombrie 2021, 15:56
Postat de gogu2005 pe 02 Octombrie 2021, 12:20

Inteligența și echipa familiei sunt două noțiuni antagonice :)))) mai pe înțelesul lui gogoașă sunteți prostovani cu spume.

Nici nu se putea spune mai bine! Bravo! Spui brutar chel spui prostavan!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează