FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA DE TINERET

UPDATE // VIDEO Scandal monstru la Chiajna - Steaua, Liga de Tineret » Costel Orac a lovit cu pumnul în stomac un „secund” de la CSA! Reacția legendei dinamoviste

Articol de - Publicat duminica, 03 septembrie 2023 15:35 / Actualizat duminica, 03 septembrie 2023 19:55

Incidente grave în meciul dintre Concordia Chiajna și CSA Steaua, scor 0-0, din Liga de Tineret. Pe durata partidei, legenda dinamovistă Costel Orac a lovit cu pumnul în stomac un „secund” de la CSA, într-o partidă marcată de numeroase tensiuni. 

Reacția lui Costel Orac „L-am împins mai tare, nu i-am dat cu pumnul. El venea spre mine cu mâna întinsă, am crezut că o să mă lovească”

Costel Orac (64 de ani) are o altă variantă în legătură cu incidentele în care a fost implicat la finalul meciului din Liga Elitelor de tineret dintre Chiajna și Steaua. 

„Ei intraseră în vrie, era final de meci și vedeau că nu pot să ne bată. Înjurau, vociferau la fiecare decizie a arbitrului. Asta mai înțeleg, să pui presiune, că în tensiunea meciului mai faci asta. La bătaia aceea dintre jucători și la tot ce a urmat, am coborât din tribună să mai liniștesc spiritele. Se vede că nu am intrat în teren. Iar băiatul ăla, nici nu știam cine e și că este secundul lor, a venit el spre mine, nu m-am dus eu la el! 

Mă înjura și mă trimitea el în tribună. E o lipsă de respect crasă! Dacă nu m-a cunoscut, e problema lui. S-a apropiat de mine, mă înjura și l-am împins mai tare, că m-am gândit că o să dea în mine. Nu i-am dat niciun pumn! Acum sunt și mare boxer, la ce fizic am!

Dacă îl loveam cum zice, nu se mai ridica. Doar l-am împins mai tare, și acolo a făcut un circ, circ, s-a tăvălit de parcă nu știu ce-i făcusem”.

VIDEO. Momentul în care Costel Orac îl lovește cu pumnul pe „secundul” lui CSA Steaua

Mugur Porumbacu, manager sportiv Concordia Chiajna: „Cei de la Steaua au provocat incidentele, nu noi”

Gazeta Sporturilor l-a contactat pe Mugur Porumbacu, managerul sportiv al Concordiei Chiajna, pentru a obține un punct de vedere. Acesta a precizat următoarele: 

„Pe mine mă deranjează foarte mult că cei de la Steaua spun că noi am provocat incidente, că meciul trebuia întrerupt și că ei trebuie să câștige meciul cu 3-0. Dacă ne uităm la imagini, la momentul izbucnirii incidentelor între jucători pe teren, observăm că imediat au intrat pe gazon, fără acceptul arbitrilor, chiar cei de la Steaua, de pe bancă, cei 4 antrenori, dar și un jucător de rezervă îmbrăvcat în alb. 

Ce căutau ei acolo? E evident că ei au provocat incidentele, nu noi. Cât despre episodul cu domnul Costel Orac, dânsul a venit la marginea terenului ca să le spună arbitrilor că cei de la Steaua nu aveau ce căuta acolo și că ar fi trebuit să-i elimine, 

Apoi a venit secundul lor spre Orac, amenințător, întrebându-l cine este să-i spună să se ducă pe bancă. Apoi s-a apropiat prea mult și Orac a reacționat. L-a împins, dar nu l-a lovit, așa cum zice el. Ei trebuiau să câștige pe teren dacă puteau, nu așa, la comisii”. 

„S-au dus să influențeze raportul arbitrilor”

 Fostul internațional, acum șeful Centrului de copii și juniori de la Chiajna, a continuat, adăugând că "eu nu m-am dus după meci să le spun arbitrilor ce să scrie în raport, cum a făcut Fane Iovan. Lasă-i să scrie ce au văzut! Ce vor, să câștige la masa verde?! Văd că a intervenit și George Ogăraru, care nici n-a fost acolo. 

Să mă mai lase Ogăraru, să-și vadă de echipa lui, să-și educe jucătorii, că ne-au înjurat tot meciul. Ce voiau, să ne dăm la o parte, să câștige ei?!".

Știrea inițială

Duminică, Chiajna a găzduit două partide, ambele contra celor de la CSA Steaua. Primul, din Liga de Tineret, încheiat 0-0, al doilea din Liga U17.

Pe parcursul primei confruntări, un scandal uriaș a izbucnit în prelungiri. Jucătorii Robert Radu (CSA Steaua) și Robert Jurobiță (Chiajna) s-au luat la bătaie pe teren, în urma unui duel de joc. A ieșit un meleu general, s-a lăsat cu lovituri, îmbrânceli, înjurături. 

Radu și Jurobiță au fost eliminați de „centralul” Dan Hrușcă, ulterior arbitru de rezervă la partida U17.

Scandal monstru la Chiajna - Steaua, Liga de Tineret » Costel Orac a lovit cu pumnul în stomac un „secund” de la CSA! Reacția legendei dinamoviste
Robert Jurobiță a ieșit „șifonat” din altercație

VIDEO. Bătaia de pe teren, la meciul dintre Chiajna și CSA Steaua

Ulterior, În zona băncilor au apărut și doi oficiali ai Chiajnei, e vorba despre Șeful Centrului de copii și juniori Costel Orac și managerul sportiv al clubului, Mugur Porumbacu.

La un moment dat, pe imagini se observă cum Orac, cu o umbrelă în mână, îl lovește cu pumnul în stomac pe Vlăduț Lakatos.

Vlăduț Lakatos: „Orac m-a lovit cu pumnul în stomac. Am rămas fără aer”

Iată ce a precizat Vlăduț Lakatos, antrenorul secund al celor de la CSA Steaua, contactat de GSP:

„A fost acel duel spre finalul jocului, când jucătorul de la Chiajna l-a lovit cu pumnul pe jucătorul nostru, iar de aici a ieșit o bătaie generală. Noi am încercat să aplanăm conflictul, să se liniștească totul. 

Apoi a apărut din tribună domnul Orac, nu l-am recunoscut inițial. Îmi zicea să stau liniștit, să mă duc pe bancă. M-am apropiat de el și i-am spus: «Cine ești dumneata să îmi spui mie să mă duc pe bancă? Numai arbitrii îmi pot spune asta». Atunci m-a lovit cu pumnul în stomac. 

N-am jucat teatru, m-am prăbușit pentru că am rămas fără aer. Arbitrii nu au văzut incidentul și au dat drumul mai departe la joc. 

La U17, Orac a stat pe banca celor de la Chiajna, deși nu știu să fie antrenorul acestei echipe și nici să fi fost trecut pe foaie la meciul nostru de tineret. 

A apărut și domnul Mugur Porumbacu, să înjure, să intimideze jucătorii. S-a luat și de mine, știe că sunt din Galați și îmi spunea să mă duc înapoi în Moldova, ca domnul Orac e un fost mare fotbalist și că cine aș fi eu să mă iau de el”.

George Ogăraru: „Arbitrii au responsabilitatea și obligativitatea de a interveni și a opri meciul”

Și George Ogăraru, șeful Academiei CSA Steaua, a comentat incidentele pentru GSP: 

„Nu pot să înțeleg așa ceva. În urmă cu doi ani, tot la un meci de tineret, cu Dinamo, un suporter al nostru a sărit în teren, nu a lovit pe nimeni, nu a produs niciun fel de incidente, dar arbitrul a întrerupt meciul considerând că e un pericol pentru oficiali și pentru jucători. Ulterior, Comisia a decis să pierdem jocul la masa verde, cu 0-3.

Acum, oficiali ai clubului Chiajna au intrat pe teren, unde nu aveau ce să caute, pentru că domnul Orac înțeleg că nu era trecut pe foaie la acel joc, și a lovit un alt oficial al echipei noastre sub ochii arbitrilor. Totuși, arbitrii n-au întrerupt meciul.

Nu înțeleg cum se poate întâmpla așa ceva, nu era nimeni, un observator, care să ia măsuri?! Atunci când integritatea corporală a participanților la evenimentul sportiv este pusă în pericol de către alte persoane, arbitrii au responsabilitatea și obligativitatea de a interveni și a opri meciul”.

Costel Orac, legendă a lui Dinamo

Costel Orac a evoluat pentru Dinamo între 1981 și 1989. A revenit ulterior, în 1991, după un sezon petrecut în Elveția, la Etoile Carouge.

Orac a îmbrăcat tricoul „câinilor” în 308 meciuri. A înscris 54 goluri pe prima scenă a fotbalului românesc, pentru formațiile FCM Galați, Dinamo și Victoria. 

În cupele europene, Orac a evoluat în 27 de partide, toate pentru formația din Ștefan cel Mare. A marcat și aici 5 goluri. A făcut parte din lotul care a disputat semifinala Cupei Campionilor în anul 1984.

Mai multe articole de actualitate: 

U Cluj - Poli Iași, decis după reluare de „dubla” lui Alin Roman
U CLUJ - POLI IAȘI 0-2
U Cluj - Poli Iași, decis după reluare de „dubla” lui Alin Roman
Gigi Becali a ordonat o schimbare în echipa de start: „Să vă spun de ce nu a jucat Djokovic”
FCSB
Gigi Becali a ordonat o schimbare în echipa de start: „Să vă spun de ce nu a jucat Djokovic”

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (53)
forumeer
forumeer  •  04 Septembrie 2023, 18:53
Postat de skylines pe 04 Septembrie 2023, 07:53

Tipic pentru cei din cazarmă, aceste reacții sunt talpanisme.

Prost esti, gigistule! Nici un articol de clasa a 4-a nu esti in stare sa pricepi. Gigist sadea.

Stars
Stars  •  04 Septembrie 2023, 11:20
Postat de odoacru pe 03 Septembrie 2023, 18:23

gigistii fcsbisti sunt de partea lui orac in ura lor fata de STEAUA, ireal ce specimene.

Tu esti jalnicul absolut un stelist care se respecta si a avut sansa sa-l vada jucand pe dinamovistul Orac nu poate face altceva decat sa-l respecte pt valoarea demonstrata si pt atitudinea din trecut in care exista doar lupta pe teren nu ura in afara terenului, inainte numai adevaratele valori ajungeau la aceste echipe......tu insa cum esti un talpanist obscur, adica mai precis citeste doar terminatia, atat poti duce, te-ai invatat cu obscuritatile care populeaza azi curtea csa!

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  04 Septembrie 2023, 10:51
Postat de foreverstrong pe 03 Septembrie 2023, 17:41

orac a "reparat" nu a produs pagube. clona csa produce pagube anual de milioane de euro pentru nimic.

Așa se repară pagubele, lovindu-i pe alții?

Vezi toate comentariile (53)
Comentează