FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO-STEAUA, AZI, 20:30, DIGI, DOLCE, LOOK, GSP.RO

Chipciu a vorbit înainte de Derby despre situația în care se află: "Și un om al străzii știe că nu sunt în formă!"

Articol de - Publicat duminica, 06 martie 2016 00:00

Chipciu a vorbit înaintea meciului cu Dinamo despre forma prin care trece și dezvăluie că n-ar putea pleca de la Steaua într-un asemenea moment.

- Alex, lumea te critică în ultima perioadă!
- S-a vorbit foarte mult despre mine și cred că s-a și exagerat foarte mult. Eu mă simt foarte bine, mă antrenez și trec printr-o formă fizică foarte bună. Chiar sunt fericit că am revenit după o accidentare care a fost foarte gravă, chiar mi-am revenit mai greu decât din prima. Sper să revină și golurile, ca să nu se mai vorbească atât.

- Nu te doare că cei care te huiduie sunt fanii Stelei?
- Din punctul ăsta de vedere cred că sunt mult mai puternic. Și la echipa națională ne-a huiduit lumea cu Finlanda și colegii mei spuneau că nu se poate așa ceva. Mie, fiind obișnuit, mi se părea floare la ureche! Mă durea foarte tare dacă mă huiduiau cei din Peluza Sud sau Nord. Pentru că ei sunt cei mai fanatici suporteri și sunt steliști până la moarte. Până la urmă e dreptul suporterilor să vină să mă critice și să zică absolut ce vor!

- Ești deranjat de faptul că lumea fotbalului vorbește doar de tine?
- Lumea mă critică încontinuu, dar eu nu am fost niciodată un marcator care să dea 20 de goluri pe an. Criticile au venit la pachet cu majorarea salariului și mi s-a făcut această imagine. Nici eu nu aș aprecia un gen de om care ia bani mulți și nu se antrenează, sau mai știu eu cum mă vede lumea pe mine. Mirel îmi spunea că și el a fost criticat, Dică înjurat de toată lumea, chiar și prietenul meu, Tase, povestea că a pățit același lucru... Trebuie să accept lucrurile acestea.

"Acum trebuie să câștigăm cu Dinamo!"

- Reghecampf a spus că joci cu dureri și că dacă te operai lipseai foarte mult.
- Nu vreau să mă dau eu zmeu, Doamne ferește!, sunt și alți jucători care joacă cu dureri. Acum n-am dureri foarte mari, dar e normal ca după o accidentare să te mai resimți câteva săptămâni. Eu la asta lucrez suplimentar și nu m-am operat pentru că însemna să stau foarte mult și nu am vrut să risc.

- Cum vezi meciul de duminică, cu Dinamo?
- Începe play-off-ul și trebuie neapărat să câștigăm acum, dar și următorul meci cu Astra, pentru că nu mai putem face pași greșiți! Suntem pregătiți să facem acest lucru. Și în anii trecuți am trecut prin momente grele, dar noi am luat titlul, deci sper să câștigăm și să ridicăm din nou trofeul. Acum nu mai contează dacă în meciul de joi am dominat, dacă am avut posesie și ocazii foarte mari. Acum trebuie să câștigăm!

- Ai avut și tu ocazii în meciul din Cupă.
- Dacă ar fi ratat alt jucător, se spunea că el a fost cel mai periculos jucător sau cel mai bun de pe teren. E clar că atunci când ratez eu, am fost cel mai slab de pe teren! Îmi pare rău că nu am dat gol, mai ales împotriva lui Dinamo. Chiar vorbeam cu colegii și cred că am la ratări cu Dinamo, nu se poate așa ceva... Dar asta e viața!

"Mă gândesc să plec de la Steaua!"

- Ce te ține la Steaua? Nu-ți vine să alegi o ofertă de la un alt club?
- Te gândești la orice în condițiile în care ești atacat din toate părțile și lumea de fiecare dată pune la TV întrebarea "Ce se întâmplă cu Chipciu?"... Am un om al străzii, săracul, în fața blocului, cu care mai vorbesc și cred că și el știe de mine că nu sunt în formă! Nu am ce face... E clar că nu am cum să plec acum pentru că patronul vrea mulți bani pe mine. Și nu știu cine ar da foarte mulți bani pe mine, în condițiile actuale!

- Dar ți-ai dori să pleci de la Steaua?
- Am zis de foarte multe ori că iubesc Steaua de foarte mult timp. Și am mai zis că niciodată nu m-am gândit serios să plec! Nici acum nu pot să zic că m-am schimbat, dar tot ce s-a întâmplat de-a lungul timpului... Această atmosferă negativă se prelungește. La "națională" dacă mă duc, tot eu o să fiu principalul subiect. Și la Steaua la fel. Nu știu dacă mai sunt atât de disperat să zic că nu plec de la Steaua orice ar fi!

"Cel mai mare câștig al nostru ar fi să vină galeriile, să fie alături de noi! Fotbalul e pentru suporteri, pentru galerii și fără ei e greu. Când jucăm la Pitești nu e aceeași atmosferă cum ar fi fost pe Arena Națională cu suporteri. Dar nu avem ce face!"
Alex Chipciu

"Îmi displac anumite lucruri, dar nu am ce să fac. Noi an de an suntem criticați, dar an de an luăm campionatul, cupe și jucăm în Champions League sau în Europa League. Am făcut onoare țării!"
Alex Chipciu

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Am pățit-o și noi! 10 catastrofe ale cluburilor românești în cupele europene » Dinamo și UTA, în fruntea topului
Liga Campionilor
Am pățit-o și noi! 10 catastrofe ale cluburilor românești în cupele europene » Dinamo și UTA, în fruntea topului
A inspirat o generație, dar n-a fost un sfânt! Două episoade controversate cu Salvatore „Toto” Schillaci, decedat astăzi la 59 de ani
Campionate
A inspirat o generație, dar n-a fost un sfânt! Două episoade controversate cu Salvatore „Toto” Schillaci, decedat astăzi la 59 de ani
Gafă incredibilă comisă de americani în „dosarul Chiles – Voinea – Bărbosu” pentru bronzul olimpic de la gimnastică: „Este inadmisibil!”
Jocurile Olimpice
Gafă incredibilă comisă de americani în „dosarul Chiles – Voinea – Bărbosu” pentru bronzul olimpic de la gimnastică: „Este inadmisibil!”

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (9)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  07 Martie 2016, 02:55

mai putine vorbe,vrem fapte

asap
asap  •  06 Martie 2016, 13:49

" La națională dacă mă duc, tot eu o să fiu principalul subiect." Stai liniştit că nu te mai convoacă nimeni la naţională.

stelbz
stelbz  •  06 Martie 2016, 11:40

Draga Chipciu, eu am scris f. des ca esti un minus in echipa, desi in urma cu 3-4 ani m-am bucurat ca ai ajuns la Steaua si ai contribuit la obtinerea de trofee. Cu acest interviu m-ai bagat rau in ceata ! Ai declarat ca multi te critica pe degeaba, ai spus ca tu nu trebuie sa marchezi goluri, ca...., citez :"Eu nu sînt un marcator. Apoi se tot discută de salariul meu". Abia acum am inteles de ce nu ai inscris din cele 3 ocazii cu Dinamo ! Ca nu esti MARCATOR(!) si ca de aceea ai tras peste poarta chiar si din 6 m.... Ha, ha, ha ! Dar ce esti in echipa de vreo 2 ani, domnule Chipciu ? Pasator bun ?( Am vazut ca nu esti !). Cel cu driblingul ?( Nici vorba !). Centrezi bine ? (Nu am vazut). Pierzator de mingi ?(Da, asta da). De sutat spre poarta am vazut ca tragi numai IN PLOPI ! (Aaaaa, acum inteleg de ce, ca nu esti MARCATOR ! In privinta salariului mare, de 30.000 euro, sa nu iti faci probleme, incaseaza-l sanatos, ca tu nu esti MARCATOR ! Imi pare rau pentru tine dar nu vreau ca Steaua sa rateze titlul de campioana si FOARTE MULTI STELISTI SA SPUNA CA UNA DIN CAUZE ESTE CHIAR CHIPCIU.....

Vezi toate comentariile (9)
Comentează