FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ

Cine-l protejează pe Alexandru Tudor?

Alexandru Tudor, Tudor +8   FOTO
Alexandru Tudor, Tudor

Articol de - Publicat sambata, 10 aprilie 2010 00:00

Chiar dacă a greşit grav în 6 meciuri, arbitrul a fost reţinut de la delegări de doar două ori în acest campionat.

"Brad Pitt" e singurul arbitru care nu e suspendat drastic, deşi face gafe de proporţii. Numai în actualul campionat centralul bucureştean a făcut praf 5 meciuri extrem de importante, în urma cărora a fost reţinut doar două etape

Comisia Centrală a Arbitrilor a tăiat în carne vie în actualul sezon în privinţa sancţiunilor dictate împotriva celor care au greşit. Unii au fost excluşi, alţii reţinuţi zeci de etape, numai unul singur a avut parte de protecţie. Numele lui: Alexandru Tudor.

În acest campionat, deşi a dat peste cap nu mai puţin de 6 meciuri foarte importante în Liga I şi a II-a, el nu a încasat niciodată o suspendare de măcar două etape. Ba mai mult, s-a întîmplat să fie delegat în continuare chiar dacă prestaţia lui a stabilit în mare măsură rezultatul final.

A luat 7,5 după cea mai proastă prestaţie
Cel mai bun exemplu e ce s-a întîmplat la şi după meciul Rapid - Urziceni 1-1. Nu a eliminat doi rapidişti, iar golul Rapidului s-a marcat după un fault clar în atac. Tudor a încasat însă o notă destul de bună, 7,5, din partea lui Nicolae Rainea, iar peste doar 6 zile a arbitrat derby-ul Ligii secunde, Victoria Brăneşti - Sportul, unde a avut o altă prestaţie slabă.

Nota fostului subaltern îl trimite la semifinala Cupei
La ultimul său meci, Alba Iulia - U Craiova 2-0, s-a înregistrat o nouă premieră în arbitrajul românesc. Tudor l-a avut ca observator pe unul dintre foştii săi subalterni pînă în vara trecută, bucureşteanul Cornel Fecioru, fost asistent, actual membru al CCA. Fecioru i-a dat notă foarte mare, deşi Tudor a arbitrat slab. L-a eliminat uşor pe Ologu şi a fost notat doar cu 5 de GSP. Tocmai pentru că a încasat un calificativ foarte bun de la observator, Tudor va fi delegat la una dintre cele două semifinale de miercuri, din Cupa României.

A fost mereu iertat

Meciul
Ce a greşit Cît a stat
U Craiova - Dinamo 0-0
N-a dat un penalty pentru Dinamo; i-a solicitat asistentului să indice ofsaid la care Niculescu scăpase singur cu portarul 1 etapă
Rapid - CFR 1-4 N-a dat un penalty pentru Rapid la 1-1 1 etapă
Rapid - Urziceni 1-1 Nu i-a eliminat pe Herea şi pe Bozovici; La golul Rapidului a fost fault în atac -
Victoria Brăneşti - Sportul 3-2 A acordat eronat un penalty pentru gazde -
Astra - Timişoara 1-3 Nu l-a elimiant pe Nibombe; N-a dat un penalty pentru gazde, ambele la 1-2 -
Alba Iulia - Craiova 2-0 L-a eliminat uşor pe Ologu; A dictat cu uşurinţă penalty pentru gazde la 0-0 -

Alţii au fost decapitaţi

Arbitru Meciul Ce a greşit Suspendare
A. Constantin Dinamo - U Craiova 2-1 N-a dat penalty pentru oaspeţi, nu l-a eliminat pe Moţi 5 etape
I. Kovacs Gaz Metan - Dinamo 1-0, Timişoara - Urziceni 0-0 N-a dat penalty pentru Dinamo; N-a dat penalty pentru Urziceni 6 etape
Al. Deaconu U Craiova - Poli Iaşi 2-1 N-a dat penalty pentru Craiova minimum 4 etape*
C. Danşa Dinamo - Gloria Bistriţa 1-1 N-a dat două penalty-uri pentru Dinamo A fost exclus din arbitraj
L. Ciobotariu Poli Iaşi - Rapid 2-1 Golul 2 al gazdelor a fost din ofsaid minimum 8 etape*

* arbitri care se află încă în stare de suspendare

E pe podiumul delegărilor
1. Haţegan    19 meciuri
2. M. Avram    17
3. Tudor    16
4. I. Kovacs    14
5. Al. Deaconu    13
6. Balaj    10
7. A. Constantin    9

"Oare de ce Tudor e mereu delegat deşi face praf toate meciurile, iar alţii sînt suspendaţi cu lunile? De ce, că Tudor are barbă şi ceilalţi nu?
Mihai Stoica, manager Unirea Urziceni

"Îl protejăm, da. E un bun al arbitrajului românesc!"
Igna explică de ce Tudor nu a avut şi nu va avea parte de acelaşi tratament cu alţi arbitri sancţionaţi foarte dur

- Domnule Igna, de ce a fost Alexandru Tudor ferit de suspendări, deşi...
- Noi nu suspendărm arbitri, noi îi reţinem în funcţie de cum decidem noi, cei din CCA, că ei sînt sau nu în formă.

- De exemplu, după meciul Rapid - Urziceni, n-a fost...
- L-am trimis la Divizia B atunci.

- Da, dar la derby-ul din Liga a II-a?
- Păi, dacă a avut notă bună cum puteam să luăm noi decizia de a nu-l delega?! Plus că mai e ceva în cazul lui.

- Ce anume?
- Am discutat acest lucru şi în CCA. El se află, alături de Balaj, într-o grupă valorică foarte importantă la UEFA şi poate primi oricînd delegare pe plan extern, iar dacă noi l-am reţine nu ar mai fi în formă.

- Şi e corect ca el, indiferent de prestaţii, să fie delegat, iar alţii...
- Cînd vor ajunge şi alţii acolo unde sînt Tudor şi Balaj, aşa îi vom proteja şi pe ei. Tudor e în acest moment un bun al arbitrajului românesc şi trebuie să-l tratăm ca atare.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
FCSB, rămasă în 10 oameni cu Petrolul! Favoritul lui Becali a fost eliminat, apoi s-a apucat să dea autografe la margine
Superliga
FCSB, rămasă în 10 oameni cu Petrolul! Favoritul lui Becali a fost eliminat, apoi s-a apucat să dea autografe la margine
Omul cu banii de la FC Argeș iese în față și îl pune la punct pe Nicolae Dică: „100% va ieși și va spune asta despre mine!” »  Cine vine în Trivale? „O surpriză, discutăm la noapte!”
Liga 2
Omul cu banii de la FC Argeș iese în față și îl pune la punct pe Nicolae Dică: „100% va ieși și va spune asta despre mine!” » Cine vine în Trivale? „O surpriză, discutăm la noapte!”
Scos din primul „11” chiar înainte de FCSB - Petrolul: a vomitat la încălzire!
Superliga
Scos din primul „11” chiar înainte de FCSB - Petrolul: a vomitat la încălzire!

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (23)
 •  11 Aprilie 2010, 17:37

cred ca acest igna ori e tampit ori se preface....asta e tzara in care traim

 •  11 Aprilie 2010, 08:23
Postat de pe 11 Aprilie 2010, 08:12

Vai de capul vostru de ziaristi.Toti cei care comenteaza negativ arbitrajele sunt platiti de sstapanii de cluburi pentru a face presiuni asupra arbitrilor,pe care ar dori sa-i comande ca pe antrenori sau jucatori. Va pricepeti la jocul de fotbal foarte putin,daca scrieti ca Tudor a gresit la 5 meciuri.A gresit in toate,dar de exemplu la ultimul Dinamo-Steaua n-a gresit deloc. Nu exita arbitru care sa nu greseasca,pentru ca arbitrul nu are ochi si la spate si in lateral si la distanta de el.

Pe Tudor il protejeaza Dumnezeu,ca pe fiecare dintre noi Pe ziaristi ii protejeaza Satana,ei nu cauta adevarul,ci doar scandal si tiraj,vanzarea fituicilor Sa va ierte Dumnezeu,ca el poate

 •  11 Aprilie 2010, 08:20
Postat de pe 11 Aprilie 2010, 08:12

Vai de capul vostru de ziaristi.Toti cei care comenteaza negativ arbitrajele sunt platiti de sstapanii de cluburi pentru a face presiuni asupra arbitrilor,pe care ar dori sa-i comande ca pe antrenori sau jucatori. Va pricepeti la jocul de fotbal foarte putin,daca scrieti ca Tudor a gresit la 5 meciuri.A gresit in toate,dar de exemplu la ultimul Dinamo-Steaua n-a gresit deloc. Nu exita arbitru care sa nu greseasca,pentru ca arbitrul nu are ochi si la spate si in lateral si la distanta de el.

Arbitrul trebuie sa hotarasca in 0,5-0,7 secunde daca fluiera sau nu,in timp ce Ioanitoaia repeta faza de 20-30 de ori din 2-3 unghiuri si stabileste ca nu e sigur ca a gresit. Nu -l mai judecati pe Tudor,nu aveti calificarea necesara,ziaristilor. Stiti ca Tudor este acum in primii 20 de arbitri pe glob,ca valoare?In ce domeniu mai are Romania un loc in primii 20? Asa ca opriti latratul,gunoaielor si invatati fotbal,daca vreti sa va castigati painea comentand fotbal

Vezi toate comentariile (23)
Comentează