FOTBAL  »  Superliga  »  DOSARUL TRANSFERURILOR

Cine sînt cele două judecătoare care dau sentinţa în Dosarul Transferurilor!

Articol de - Publicat luni, 24 februarie 2014 00:00 / Actualizat marti, 25 februarie 2014 09:39

În această dimineaţă, începînd cu ora 9, GSP.ro te ţine la curent cu sentinţa din Dosarul Transferurilor, caz în care sînt judecaţi cei 7 oameni de fotbal acuzaţi de procurori că au deturnat sumele din vînzările de jucători în străinătate. Dosarul a pornit de la o investigaţie jurnalistică începută de Gazeta Sporturilor în februarie 2006!

Mădălina Anca Alexandrescu, preşedinta completului şi cea care a răspuns mereu glumelor acuzaţilor, a fost implicată în cazurile "Marius Petcu", “Trancă” şi „Păcurariu”: ţinteşte, în 2014, un loc la ÎCCJ. Codruţa Strîmb se află la primul caz de anvergură la Curtea de Apel, unde a ajuns în septembrie.

În această dimineaţă, începînd cu ora 9, GSP.ro te ţine la curent cu sentinţa din Dosarul Transferurilor, caz în care sînt judecaţi cei 7 oameni de fotbal acuzaţi de procurori că au deturnat sumele din vînzările de jucători în străinătate. Dosarul a pornit de la o investigaţie jurnalistică începută de Gazeta Sporturilor în februarie 2006!

Mădălina Anca Alexandrescu, preşedinta completului şi cea care a răspuns mereu glumelor acuzaţilor, a fost implicată în cazurile " Marius Petcu", “Trancă” şi „Păcurariu”: ţinteşte, în 2014, un loc la ÎCCJ. Codruţa Strîmb se află la primul caz de anvergură la Curtea de Apel, unde a ajuns în septembrie.

Preşedinta completului care va anunţa azi decizia în Dosarul Transferurilor e Anca Mădălina Alexandrescu. Magistrat cu vechime în cadrul Secţiei Penale a Curţii de Apel, unde se află de aproape opt ani, judecătoarea a fost implicată, de-a lungul timpului, într-o serie de cazuri controversate. Cel mai aprig fiind al sindicalistului Marius Petcu, de la CNSLR-Frăţia!

Conexiuni cu un inculpat nearestat
Concret, Alexandrescu nu a dispus arestarea bărbatului în 2011, deşi procurorii DNA l-au prins în flagrant în timp ce lua mită 40.000 euro de la un om de afaceri! Cazul a fost intens dezbătut, iar jurnaliştii cotidianului România Liberă au publicat o serie de conexiuni între magistrat şi inculpat.
Sub titlul "De ce şpaga te salvează de puşcărie", RL arăta că soţul judecătoarei era angajat al fiicelor afaceristului Dumitru Bucşaru. Ultimul, partener de afaceri al lui Miron Mitrea, naşul de cununie al lui Petcu!

Posibilă legătură cu Ţuluş
În 2013, sindicalistul avea să fie condamnat definitiv la 7 ani de închisoare cu executare. Nu e însă singura posibilă conexiune interesantă. Site-ul ziarultricolorul.ro prezintă o alta: Alexandrescu ar fi naşa de cununie a judecătorului Petre Roşu, fostul soţ al procuroarei Claudia Roşu. Ultima, consoarta procurorului DNA Doru Ţuluş, cel care instrumentase "Dosarul Transferurilor" în prima fază a procesului!

A judecat cazurile Trancă şi Păcuraru
Are în CV şi alte două dosare mediatizate. A făcut parte din completul care l-a achitat pe doctorul Răzvan Trancă, acuzat că ar fi violat şi aruncat o fată de la etajul 6, în 2010. Apoi, în 2013, a trimis spre rejudecare dosarul multimilionarului Maricel Păcuraru: împreună cu Simona Encean, a observat că judecătorul Mihai Malaliu de la Tribunalul Bucureşti copiase cuvînt cu cuvînt rechizitoriul DNA în sentinţa prin care afaceristul fusese condamnat!

Vizează ÎCCJ în 2014: evaluare şi de la avocaţi
În acest an, Anca Mădălina Alexandrescu face parte din magistraţii care s-au înscris pentru unul dintre cele 5 posturi disponibile la Secţia Penală a ÎCCJ, conform listelor publicate pe inm-lex.ro. Concursul va consta în trei probe: una de lucrări (1-8 aprilie), un interviu (15-16 mai) şi probe scrise (25 mai). Pe 6 iunie, Alexandrescu va afla dacă a "prins" unul dintre cele 5 scaune. În evaluarea judecătoarei va interveni şi un punct de vedere din partea avocaţilor din Baroul Bucureşti despre prestaţia ei profesională în raport cu apărătorii.

Posibil complet de divergenţă
Dacă cele două judecătoare nu vor fi ajuns la un numitor comun în cele două săptămîni de deliberări, sentinţa va fi fost stabilită de completul de divergenţă. Balanţa ar fi putut fi înclinată fie de preşedintele secţiei a II-a penale, Isabelle Tocan, fie de preşedintele Curţii de Apel, Lia Savonea. Grefiera va anunţa azi dacă decizia a fost unanimă sau s-a luat prin completul de divergenţă.

Cine este Codruţa Strîmb
Născută la 5 septembrie 1981 în Satu Mare, Codruţa Strîmb a ajuns în septembrie 2013 la Curtea de Apel. Pînă atunci, fusese judecător stagiar la Judecătoria Satu Mare (2008-2010), judecător la Tribunalul Sibiu (2010-2012) şi Tribunalul Ilfov (2012-2013). A absolvit Facultatea de Drept din cadrul filialei Satu Mare a Universităţii de Vest "Vasile Goldiş" în 2004. E primul ei caz de amploare. E activă în mediul virtual, avînd cont Facebook, LinkedIn, ColegiiMei.ro şi rummikclub.com. Semnează şi petiţii online. De exemplu, "Nu lăsaţi restul de un ban la vînzătoare" :D

4.113.648 RON e prejudiucul adus statului român potrivit procurorilor, 598.667 dolari e dauna FRF şi 10.969.690 dolari dauna cluburilor Dinamo, Rapid, Oţelul şi Bistriţa

"Anca Alexandrescu e una dintre judecătoarele oneste şi echilibrate de la Curtea de Apel. Are însă deseori tentaţia de a rupe depoziţiile avocaţilor care îşi lungesc prelegerile" (avocat din Baroul Bucureşti)

Traseul Ancăi Mădălina Alexandrescu
Judecătoria Giurgiu (1998-2001), Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti (2001-2004), Tribunalul Bucureşti (2004-2006), Curtea de Apel (2006-prezent)

Cronologia dosarului
februarie 2006: Gazeta începe investigaţia jurnalistică
octombrie 2008: ANAF şi DNA au preluat cazul şi trimit în judecată învinuiţii
aprilie 2012: Tribunalul Bucureşti achită toţi inculpaţii; procurorii fac apel
noiembrie 2012: Curtea de Apel decide pedepse cu executare şi cu suspendare; inculpaţii fac recurs
mai 2013: ÎCCJ trimite dosarul spre rejudecare la Curtea de Apel

606856-pedepse.jpg

606857-transferuri.jpg

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Prima „victimă” a lui Dan Șucu la Genoa! Anunțul venit din Italia
Campionate
Prima „victimă” a lui Dan Șucu la Genoa! Anunțul venit din Italia
Unde a dispărut Dan Șucu, în timp ce italienii îl așteptau diseară la Genoa - Napoli
Superliga
Unde a dispărut Dan Șucu, în timp ce italienii îl așteptau diseară la Genoa - Napoli
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu
Campionate
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (7)
dash.berlin
dash.berlin  •  08 Martie 2014, 00:39
Postat de freegigi pe 25 Februarie 2014, 09:04

Au avut si noroc acesti grei din fotbal.Au dat peste o judecatoare care in toate cazurile importante a dat castig de cauza inculpatilor si alta judecatoare care e abia la inceput de cariera si careia cu siguranta ii va fi frica sa dea o sentinta dura...

da da....de frica le-a dat sa le ajunga :|

reality
reality  •  26 Februarie 2014, 08:10

puscaria este vax albina,chiar si la pedepsele maxime mentionate. Eu am doua probleme aici: 1. magistratii chiar nu păţesc nimic? chiar nu sunt investigati pentru coruptie nicicare? Sau justitia este doar pentru unii magistrati iar altii au scutire ? 2. chiar numai acestia sunt coruptii din fotbal? dar cei care au dorit sa dea mită? intentia nu se mai pedepseste nici măcar cu amenda si interdicţia unor drepturi? Poi unde e dreptatea măh? Sau justiţia de aceea e legată la ochi să facă dreptate doar "pe aici, pe acolo, prin punctele esenţiale" vorba lui Caragiale? Iancu ar trebui de exemplu să inre şi el la pârnaie şi doar pentru intenţii oneroase iar de Naşu Sandu şi Dragomir ce

jijilica
jijilica  •  25 Februarie 2014, 12:53

ce aveti cu bieti oameni,sint nevinovati,ba pe deasupra ar trebui sa ceara si daune morale pt. tracasare,pierdere de timp pe la tribunal,iar(robert de pipera ciobanul oparit) pt.transferuri nerealizate daune f.mari

Vezi toate comentariile (7)
Comentează