FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FC VASLUI 3-0

Ciprian Deac: "Războiul e lung, urmează altă bătălie"

Ciprian Deac a marcat la primul său meci în tricoul Rapidului
Ciprian Deac a marcat la primul său meci în tricoul Rapidului

Articol de - Publicat luni, 25 iulie 2011 00:00 / Actualizat luni, 25 iulie 2011 09:58

Ciprian Deac (26 de ani) spune că giuleştenii nu sînt favoriţi la titlu şi că mai au 33 de "lupte" pentru a se bucura alături de suporteri


- Ciprian, felicitări pentru victorie. Cum a fost împotriva unei echipe ce evoluează în Champions League?
- Nu a fost deloc uşor în faţa Vasluiului, chiar dacă am cîştigat cu 3-0. Am întîlnit o formaţie foarte bună, cu jucători tehnici, care ne-au pus unele probleme, dar am reuşit să rezistăm. Viorel Hizo a reuşit să facă la o echipă organizată, care va avea multe de spus în acest sezon.

- Primul gol al campionatului şi primul pentru Rapid.
- Contează mai puţin că am reuşit eu să marchez. Important e că n-am pierdut şi că am luat la acest meci pe care-l consideram foarte greu toate cele trei puncte. E mult mai important că am reuşit că cîştigăm! Evident, sînt fericit şi pentru mine, evoluţia mea îmi dă încredere.

- Cît de mult contează că Răzvan Lucescu e antrenorul Rapidului?
- E unul dintre cei mai buni antrenori din România. Vă daţi seamă că ne ajută foarte mult pentru că are experienţă foarte multă. Mi-am dorit că ajung să joc la Rapid, mai ales datorită lui.

- E Rapid principala candidată la titlu?
- Mai sînt destule etape pînă la final. Noi am cîştigat doar prima bătălie, avem meciuri grele în continuare pe care trebuie să le cîştigăm. Dar asta nu înseamnă că, după prima etapă, Rapid este favorită la cîştigarea campionatului.

- Urmează meciul cu Universitatea Cluj, o formaţie ce şi-a propus calificarea în Europa.
- Cum spuneam, acolo va fi următoarea luptă pentru noi. Avem nevoie de continuitate, să legăm cît mai multe victorii. Trebuie să fim o echipă de care lumea să se teamă, d-asta avem nevoie de un start de sezon bun. Mergem la Mediaş să luăm toate punctele.

Vezi rezumatul meciului Rapid - FC Vaslui 3-0

600.000 de euro e salariul lui Deac, jumătate e plătit de Schalke, iar 150.000 de euro i-a primit de la Rapid cînd a semnat contractul. Lunar mai primeşte cîte 12.500 de euro

"Nu ne va fi uşor cu Universitatea Cluj, e o echipă cu pretenţii şi cu un obiectiv îndrăzneţ. Au mulţi jucători valoroşi, capabili să pună probleme oricărei formaţii. Trebuie să fim atenţi pentru a cîştiga"
Ciprian Deac, mijlocaş Rapid

E noul favorit al lui Copos
Pe tot parcursul meciului, Copos, care a urmărit partida cu Vaslui din tribunele stadionului din Regie, a strigat la Ciprian Deac, încurajîndu-l pe mijlocaşul împrumutat de la Schalke: "Bravo, Cipri, asta e! Aşa te vreau!". Apoi, din cînd în cînd se întorcea către Adrian Porumboiu, cel alături de care a văzut meciul, şi se lăuda că a reuşit să i-l sufle CFR-ului pe Deac: "Ce lovitură am dat! Cînd am auzit că pot să-l iau, în două ore am făcut rost de 150.000 de euro şi i-am dat".

Tachinat de "Vamă"
Deşi Deac, autor al unui gol şi al pasei decisive la reuşita lui Herea, a fost cel mai bun rapidist de pe teren, preşedintele Rapidului, Dinu Gheorghe, a glumit cu mijlocaşul după meci. "Cipriane, ai jucat şi tu azi, că nu te-am văzut pe teren?!", i-a strigat "Vamă". Apoi, oficialul l-a îmbrăţişat şi l-a felicitat: "Bravo, copile!".

"Avem cel mai bun lot"
Preşedintele Dinu Gheorghe e mulţumit de jucătorii pe care a reuşit să-i aducă în vara asta la Rapid: "Glauber, Ezequias, Creţu, Sburlea şi Ciolacu n-au intrat pe foaia de joc la meciul cu Vaslui. Unii dintre ei pot evolua la orice echipă din Liga 1, iar asta spune multe despre valoarea lotului nostru. Nu ştiu dacă Răzvan are insomnii cînd decide echipa, dar e bine dacă e aşa. La finalul sezonului vom avea timp să şi dormim".

Porumboiu: "Am fost peste Rapid"
Finanţatorul Vasluiului, Adrian Porumboiu, a vorbit la GSP despre meciul pierdut de echipa sa împotriva giuleştenilor: "Rapid ne-a dominat doar primul şi ultimul sfert de oră, în rest am fost peste ei la toate capitolele. Scorul e neverosimil, n-am ce să mai spun, am pierdut cu 3-0 şi asta e. Totuşi, sper să fi fost două persoane care au plecat confuze de la stadion. Eu, care n-am înţeles ce-am jucat, şi trimisul lui Twente". Dinu Gheorghe a replicat: "Eu am vorbit cu Porumboiu şi m-a felicitat, mi-a zis că am fost mai buni".

Citește și:

„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Mourinho și Dzeko au întors Petrolul » Amical de gală în Turcia, la debutul portughezului pe banca lui Fenerbahce
Superliga
Mourinho și Dzeko au întors Petrolul » Amical de gală în Turcia, la debutul portughezului pe banca lui Fenerbahce
Din a patra divizie pe culmea Europei în 3 ani! » Fotbalistul refuzat de Craiova a costat 850.000 euro. Acum e cotat la 40 de milioane și e cel mai bun de la Euro 2024!
Euro 2024
Din a patra divizie pe culmea Europei în 3 ani! » Fotbalistul refuzat de Craiova a costat 850.000 euro. Acum e cotat la 40 de milioane și e cel mai bun de la Euro 2024!

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (9)
enoxcj
enoxcj  •  26 Iulie 2011, 16:48

La ce caracter are, ma bucur ca a ajuns la Rapid si nu la CFR. Daca pt. el atat a insemnat CFR, nici nu merita mai mult: joaca 1 an la Rapid apoi se intoaarce pt. in tur de campionat in Bundesliga, iar in iarna lui 2013 va fi cedat undeva in Grecia, Azerbaidjan, Ucraina...Oricum al CFR nu avea loc in echipa de azi. Ca e international roman? Eu nu prea m-as mandri cu asta, Romania a cam ajuns ciuca batailor... :)))

ovidiuzaharia
ovidiuzaharia  •  25 Iulie 2011, 10:06
Postat de jijinhoo pe 25 Iulie 2011, 01:24

de 10 ori se mai joaca meciul asta si nu mai castiga rapidul,totul a fost o intamplare,lucru care reise sin din cifre.arbitrul un pic,bulanul un pic si hop 3-0 cand meciul a fost clar dominat de vaslui,chiar si in 10

sincer imi pare rau ca te baga toti in seama aici dandu-ti replici... eu sper ca Rapidul sa dea in fiecare meci impresia ca joaca mai prost decat adversarul si totusi sa castige, si nu la o diferenta de 3 goluri, un gol este suficient. In plus, e bine ca adversarii nu au putut invoca erori de arbitraj in favoarea Rapidului. Apoi sa mai tina norocul si cu noi nu numai cu Steaua (Bucuresti) unde m.m. esti? Pac pac, m-ai inteles?

puiulamiba
puiulamiba  •  25 Iulie 2011, 08:34
Postat de jijinhoo pe 25 Iulie 2011, 01:24

de 10 ori se mai joaca meciul asta si nu mai castiga rapidul,totul a fost o intamplare,lucru care reise sin din cifre.arbitrul un pic,bulanul un pic si hop 3-0 cand meciul a fost clar dominat de vaslui,chiar si in 10

cifrele alea nu inseamna nimic... sistemul Rapidului presupune sa tina mereu liniile apropiate, ceea ce inseamna ca atunci cand se apara, presingul incepe in jumatatea Rapidului, lasand adversarii sa paseze linistiti in jumatatea lor si pe la mijloc. Ocaziile lor nu au fost mari, majoritatea faze fixe... normal, Vaslui este cea mai tehnica echipa din campionat, au fost faulturi multe ale Rapidului. In rest, sistemul Rapidului nu a fost dejucat la nici o faza... Otelul si Rapid sunt favorite la titlu pentru ca au echipele cele mai comprimate, nu lasa spatii si au forta cand ataca...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează