FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - FC VASLUI

Cîrţu merge pe mîna a doi puşti pentru a anihila gurile de foc ale moldovenilor: Wesley şi Adailton » Antidot cu sînge tînăr

Articol de - Publicat joi, 17 martie 2011 00:00 / Actualizat joi, 17 martie 2011 13:03

Gardoş (22 de ani) şi Bicfalvi (23 de ani), pe care Lăcătuş nu-i vedea în primul "11", primesc din partea lui Sorinaccio o sarcină delicată: să fie paznicii celor mai buni jucători de la Vaslui în meciul de sîmbătă (20:30, DigiSport şi gsp.ro)

Deşi mai sînt două zile pînă la ora confruntării cu FC Vaslui, Sorin Cîrţu ştie deja componenţa primului "11". S-a decis chiar imediat după victoria de la Buzău cu Brăneşti şi a luat o hotărîre surprinzătoare: îl va urca pe Florin Gardoş mijlocaş la închidere, după ce l-a folosit stoper.

Sistem schimbat pentru acest meci
Tehnicianul de 55 de ani a gîndit partitura tactică luînd în calcul în principal două pericole din echipa Vasluiului, Wesley şi Adailton, care vor evolua în spatele singurului vîrf: nigerianul Bello. Tocmai de aceea a decis să schimbe sistemul din 4-4-2, folosit cu Victoria, în 4-2-3-1, în ideea de a avea în faţa apărării doi oameni ce au ştiinţa jocului defensiv.

Acelaşi cuplu de la "tineret"
Deciziile surprinzătoare ale lui Sorinaccio nu s-au oprit aici. El a ales doi dintre cei mai tineri jucători pe care Steaua îi are în lot pentru a juca la închidere: Gardoş şi Bicfalvi. Motivul pentru care a decis astfel? Cîrţu a rămas impresionat în toamna trecută de jocul pe care cei doi l-au avut pentru echipa naţională de tineret în 4 meciuri extrem de importante: "dublele" cu Rusia şi cu Anglia. În 3 din cele 4 jocuri, cu Gardoş şi Bicfalvi închizători, trupa lui Emil Săndoi n-a încasat gol, deşi întîlnea două dintre cele mai bune reprezentative Under 21 din Europa.


15 centimetri e diferenţa de talie dintre media de înălţime a cuplului Gardoş - Bicfalvi (1,90 metri) şi cea a tandemului Wesley - Adailton (1,75 metri)

10 ani e diferenţa de vîrstă dintre media cuplului Gardoş - Bicfalvi (22,5 ani) şi cea a tandemului Wesley - Adailton (32 de ani)

De ce Wesley şi Adailton sînte oamenii-cheie ai galben-verzilor
1. ... pentru că Vasluiul a pierdut doar două meciuri în acest sezon cînd ambii au fost titulari: 1-2 la Urziceni şi 1-2 la Timişoara
2. ... pentru că Wesley a marcat nu mai puţin de 7 goluri în actualul campionat, performanţă cu care nu se poate lăuda nici un jucător din lotul actual al Stelei
3. ... pentru că Adailton a înscris 6 goluri şi a oferit alte 5 pase decisive
4. ... pentru că Wesley şi Adailton au produs nu mai puţin de 16 goluri pentru Vaslui din totalul de 30 înscrise de echipa lui Porumboiu
5. ... pentru că Adailton are o medie a notelor de 6,23, iar Wesley de 6,17, fiind primii în topul moldovenilor

Diferenţă uriaşă de salarii
Comparaţia financiară în privinţa celor două cupluri, Gardoş - Bicfalvi versus Wesley - Adailton, este extrem de neechilibrată. Cei doi stelişti cîştigă împreună 200.000 de euro pe an, mai puţin de o treime din totalul salariilor anuale ale celor doi străini din lotul lui Viorel Hizo.

Vine să explice la Recurs
Derby-ul Steaua - Vaslui va fi analizat din toate unghiurile duminică, de la 21:45, în direct la GSP TV la Recursul etapei. Ovidiu Ioaniţoaia îi va avea în studio doi reprezanţi ai confruntării din Ghencea, fundaşul Florin Gardoş (Steaua) şi căpitanul Vasluiului, Gabriel Cînu, şi pe atacantul Claudiu Niculescu (U Cluj), unul dintre cei mai buni executanţi de lovituri libere din Liga 1. Fazele litigioase vor fi analizate de Silviu Bogdan. Cele mai bune întrebări de pe www.recursul.ro vor fi premiate cu tricourle Stelei, Vasluiului şi Universităţii Cluj în cadrul rubricii "Foc de întrebări"!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Superliga
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Superliga
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
Campionate
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (10)
ironic
ironic  •  17 Martie 2011, 18:11
Postat de muielaciori pe 17 Martie 2011, 01:08

PAI MAI DEVREME ZICEATI CA RADUT E ATACANT ...VAD CA L-ATI PUS MIJLOCAS OFENSIV !!! HAI SA ASTEPTAM MECIUL , ATUNCI PUTETI SA SCRIETI SI PRIMUL 11 SI ASEZAREA , E MAI SIGUR ASA ;)

Facem pariu ca nici prin minutul 80 al meciului n-or sa ghiceasca asezarea in teren ?!

jumega
jumega  •  17 Martie 2011, 12:20

daca stam si ne gandim bine se pare ca cei mai buni antrenori din ro sunt in ograda gsp =))))

kily
kily  •  17 Martie 2011, 09:54

A revenit AUTOBAZA in Ghencea !

Vezi toate comentariile (10)
Comentează