FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Comentariu de Cătălin Popescu » Momentul lui Gâlcă

Articol de - Publicat marti, 02 iunie 2015 10:08

Gata, Costel Gâlcă nu mai e antrenorul Stelei! Contractul său a expirat și începînd de ieri noul tehnician al echipei din Ghencea e finul Mirel Rădoi.

E greu de tras linie și de analizat aventura lui Gâlcă în Ghencea. Dar peste ani va rămîne un singur lucru, va fi antrenorul care a cucerit 3 trofee într-un sezon, premieră în istoria roș-albaștrilor.

Nu i-a fost ușor și încă de la început a fost comparat cu Laurențiu Reghecampf. A îndurat multe umilințe, de multe ori a părut că e pe cont propriu, mai ales după ce Reghe a devenit șomer și a început să se autopropună la Becali. Apoi, jucătorii au părut că nu-l susțin deloc atunci cînd Facebook-ul se umplea cu poze de la grătarele făcute la vila fostul tehnician din Snagov.

Apogeul s-a întîmplat în ultima lună, cînd, ieșit de după gratii, Gigi Becali a început să se laude ce mare antrenor e el și cum îi dicta schimbările lui Gâlcă. Însă nu e primul cu linie directă către patron, au fost și alții, inclusiv antrenorul care după ce a eșuat în Arabia Saudită nu a fost acceptat nici de nou-promovata ACS Poli Timișoara. Steaua lui Gâlcă n-a fost spectaculoasă, iar pe finalul sezonului a fost chiar obositor să o mai privești, dar fotbalul românesc, din ce în ce mai sărac, are campioana pe care o merită.

Trăgînd linie după plecarea lui Gâlcă, rămînem cu cele trei trofee, tot atîtea cîte a cucerit și Reghecampf în două sezoane, dar și cu ratarea calificării în grupele Ligii Campionilor și în primăvara europeană. Poate nu a fost un sezon extraordinar pentru roș-albaștri, dar cu siguranță n-a fost unul ratat.

Duminică seară, la ultimul său meci pe banca Stelei, după victoria în fața lui U Cluj și adjudecarea celui de-al treilea trofeu, la festivitatea de premiere, Gâlcă a avut parte de momentul lui. Chemat de un grup de prieteni de la tribuna 1, antrenorul a fost remarcat de peluza unde se aflau fanii Stelei și chemat la salut. S-a dus și i-a salutat, primind aplauze.

Asta a fost tot, iar momentul nu a durat mai mult de 10 secunde pentru că un oficial stelist l-a chemat pe podium. Poate ar fi meritat mai mult, dar în perioada petrecută la Steaua, fanii au fost departe de echipă. A plecat din Ghencea așa cum a venit și așa cum s-a comportat. Discret și cu bun-simț!

Citește și:

România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Nationala
România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (7)
zeusdinolimp
zeusdinolimp  •  02 Iunie 2015, 17:32

Pacat!Mult succes,Costel,in viitor!

adi-das
adi-das  •  02 Iunie 2015, 16:27

respect Gilca! atat!

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  02 Iunie 2015, 13:36

...steoaia n o sa mai castige nimic ...stop blaturilor din fotbalul romanesc...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează