FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - RAPID 1-0

Comisia LPF şi observatorul Nedelescu ne iau la mişto » Explicaţii halucinante pentru bannerele rasiste şi incidentele de la Steaua - Rapid!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 septembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 26 septembrie 2012 13:52

Steaua a fost judecată ieri pentru incidentele de la derby-ul de luni seară. Împotriva Stelei existau mai multe "capete de acuzare".

Incidentul în care a fost implicat Herea, lovit de un suporter la finalul meciului, dar şi scandările rasiste ale spectatorilor şi bannerele
afişate de suporterii Stelei, de asemenea cu conţinut ironic rasist. Rezultatul? Doar amendă pentru Steaua, 20.000 de lei.

Oficial, n-a existat nici o informare din partea membrilor Comisiei de Disciplină, însă Gazeta Sporturilor a aflat care au fost argumentele şi explicaţii pe care cei care au judecat le-au avut în cadrul şedinţei de marţi seară pentru ca Steaua să fie doar amendată.

1. Cazul Herea. Nedelescu: "N-am văzut eu, mi-a zis Zotta!"
În cazul Herea, membrii LPF s-au ghidat după raportul observatorului şi după imagini. "Pe imagini se vede mai mult că-l şterge pe păr pe Herea. hai să ne uităm şi în raport. Uite ce scrie aici Nedelescu: «Eu n-am văzut că Herea a fost lovit, mi-a spus Zotta că a fost lovit». Deci nici observatorul nu spune clar", a fost argumentul celor din comisie, care au propus şi apoi au votat 10.000 de lei amendă.

2. Instigările crainicului arenei. Nimic notat în raport

S-a ajuns apoi cu discuţia şi la ce s-a întîmplat pe parcursul meciului, dar mai ales la final, cînd crainicul stadionului, Gabi Safta, a instigat spectatorii la scandări rasiste. "Am căutat în raportul observatorului, dar n-am găsit un cuvînt, nu un rînd, despre aşa ceva. Nu avem nici o bază să aplicăm vreo sancţiune", a fost argumentul membrilor Comisiei de Disciplină.

3. Bannerele steliştilor. "Hai, domnilor, că şi românii strigă ««fiare vechi»» A fost o metaforă!"
Cele mai surprinzătoare argumente pe care preşedintele Epure şi subalternii săi le-au folosit au fost cele cînd au trecut la bannerele rasiste. "Ia să vedem primul banner. «Nu răguşiţi şi nu vă agitaţi, mîine după fier vechi trebuie să strigaţi!». Nu văd nimic în neregulă aici. Hai, domnilor, să fim serioşi, că şi românii strigă «fiare vechi, fiare vechi», deci a fost mai mult o metaforă de cei care au scris acel mesa. La fel şi celălalt banner, «aripi negre colorate, în peluză adunate». E doar o metaforă", a fost mesajul unuia dintre membri, acceptat de ceilalţi.

S-a votat însă o amendă de 10.000 de lei pentru scandările publicului, "am avut şi vom avea mereu boală pe ţigani", după care, cele două sancţiuni s-au adunat şi a rezultat amenda finală de 20.000 de lei.

Citeşte şi: Maria Andrieş despre două mituri care s-au prăbuşit la derby » Ce observă Nedelescu: copii răi, rasişti buni

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (93)
uniqueboy
uniqueboy  •  29 Septembrie 2012, 12:54

o bataie de joc a ajuns Liga 1...

csa47
csa47  •  29 Septembrie 2012, 03:05

pentru cenzurator: pla= partidul liberilor alcoolici, am auzit ca sunt in cautare de jurnalisti sportivi si m-am gandit sa va dau o sansa. Cu placere.

csa47
csa47  •  29 Septembrie 2012, 02:41

Sunt blanzi, multumiti-le, multi v-ar lua in pla.

Vezi toate comentariile (93)
Comentează