FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - STEAUA 1-0 / DERBY SUSPENDAT

Comisia sub presiune

Articol de - Publicat luni, 24 martie 2008 00:00

Trei dintre cei 5 membri sînt apropiaţi ai FRF, în timp ce Steaua şi Rapid se suspectează reciproc că au în interiorul comisiei "oameni de bază"

Miercuri după prînz. Atunci se va şti.

Mai sînt doar două zile pînă cînd Comisia de Disciplină va oferi verdictul în cazul derby-ului Rapid - Steaua, suspendat în minutul 73. Forul care va judeca speţa va fi format din 5 membri, plus un secretar, ultimul fără drept de vot. Cine sînt cei 5 care vor decide?

FRF are 3 oameni

Nu mai puţin de 3 membri ai comisiei sînt din tabăra FRF-ului. Primul este chiar preşedintele Daniel Cernat, care e bun prieten cu Daniel Florea, naşul lui Ionuţ Lupescu şi cel care a îndeplinit funcţia de şef al Comisiei de Apel în trecut. Florea a avut o contribuţie decisivă în cooptarea lui Cernat la Comisie.

Apoi, ceilalţi doi sînt Mircea Dridea şi Victor Cicu, foşti fotbalişti şi persoane pe care Mircea Sandu le-a desemnat în cadrul Comisiei de Disciplină şi atunci cînd forul era controlat de LPF. Au reputaţia că nu ies din cuvîntul şefului federaţiei. Practic, FRF are influenţă directă asupra a 60 % din comisie, exact cît e nevoie pentru a întruni majoritatea simplă.

Neguţ a fost avocat al Rapidului

De aici încolo, încep zonele de influenţă ale cluburilor. Steaua arată cu degetul că unul dintre membri, Adriean Neguţ, a fost în trecut avocat al Rapidului chiar într-un caz împotriva Stelei. Cei din Ghencea iau chiar în calcul să ceară recuzarea acestuia, aşa cum au făcut şi în urmă cu doi ani.

Suspiciunile Giuleştiului: Cătălin Dancu

De partea cealaltă, Rapid a primit informaţii din mai multe surse că doi dintre membri lucrează ca avocaţi pentru Cătălin Dancu, nimeni altul decît candidatul PNG la primăria din Constanţa. "Nu numai că nu lucrează pentru mine cei din Comisia de Disciplină, dar nici n-am auzit niciodată de ei. Cei de la Rapid sînt chiar duşi cu capul dacă spun aşa ceva! Eu am contracte publice cu persoanele pe care le am în cabinet, dar şi cu cei pe care îi reprezint. Săracii, cei de la Rapid, văd numai conspiraţii, iar cei de la Ligă se tăvălesc pe jos de rîs cînd îi aud ce spun", a spus ieri Dancu.

"Miercuri vom asista la o nouă hoţie în fotbalul românesc pentru că, probabil, Steaua va cîştiga la «masa verde»"
Iuliu Mureşan

CUM SE VOTEAZĂ

Decide majoritatea simplă
După ce se vor audia părţile, dar şi alte persoane convocate, comisia va delibera, după care cei 5 vor vota. Va rămîne în picioare decizia care va întruni minimum 3 voturi. În cazul în care scorul va fi 2-2, iar al cincilea membru se va abţine, atunci decisiv va fi votul preşedintelui de comisie.

Componenţa comisiei

Daniel Cernat - preşedinte
Mircea Dridea - vicepreşedinte
Adriean Neguţ - membru
Lucian Ghiţă - membru
Victor Cicu - membru
Mircea Călin - secretar

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Superliga
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Superliga
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
Campionate
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (104)
 •  25 Martie 2008, 11:10

Daca vreti dreptate, faceti dreptete. Analizati tot ce s-a intimplat in ultimii ani. Faceti interventie la procuratura, la justitie sa faca ordine. Sa se ia hotariri legele, sa se retrogradeze echipe, sa fie pedepsite echipele, sa li se intocmeasca dosar penal anumitor indivizi sau sa fie toti declarati ... nevinovati ca doar suntem in Romania. A lua o decizie de 3-0 pentru Steaua inseamna a favoriza grosolan o echipa, care nu are nici un merit. Doar ca arbitrul este din curtea Stelei.

 •  25 Martie 2008, 09:35

NE TOT ASCUNDEM DE ADEVAR SI ASTA NU VA DA BINE PE VIITOR. PIERDEREA MECIULUI LA MASA VERDE VA ARATA MAFIA DIN FOTBAL CU ADEVARAT DESI ACEASTA AR FI LITERA DE LEGE A REGULAMENTULUI ,PACAT.ACEASTA DECIZIE TREBUIA LUATA DE LA INCEPEREA CAMPIONATULUI DE LA PRIMELE INCIDENTE ASUPRA ARBITRILOR INDIFERENT DACA ACESTIA AU CONTINUAT MECIUL.CE COMISIA ASTA DE DISCIPLINA NU ERA ACASA CAND SAU INTAMPLAT ATATEA DE LA INCEPUTUL CAMPIONATULUI. IN SCHIMB SE MAI POATE NUMI ACEASTA MISCARE SI DISCRIMINARE.

 •  25 Martie 2008, 08:47

Sunt convins ca Deaconu nu ar fi oprit meciul in Ghencea, nici altii cel putin 80% din arbitrii din Romania. Asta, nu pentru ca primesc bani, ceea ce e putin probabil la ce presiune este, ci ca dincolo de ratiune, fiecare arbitru are sentimente si respect pentru istoria Stelei, inconstiente. Si cum multe decizii conform regulamentului se iau "daca dupa parerea arbitrului", Steaua e regulamentar avantajata. Asta se intampla in toate campionatele din lume, cu echipele mari.

Vezi toate comentariile (104)
Comentează