FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Condiţiile lui Bölöni

Articol de , - Publicat luni, 05 mai 2008 00:00

Gazeta vă dezvăluie culisele acordului de principiu dintre Loţi Bölöni şi Fathi Taher.

“Dacă vin, vreau să fiu lăsat să-mi fac treaba cum ştiu. Eu să fiu singurul care să decid la echipă”, i-a spus Bölöni sîmbătă lui Taher, în timpul ne­go­cierilor desfăşurate la Abu Dhabi. Acţionarul rapidist a fost de acord. “I-am acceptat toate pre­ten­ţiile pentru că este un antrenor pro­fesionist pe care vrem neapărat să-l aducem în Grant. În mare mă­sură ne-am înţeles, acum aştep­tăm răspunsul final”. Copos a con­fir­mat pentru Gazetă solicitările lui Bö­löni: “Loţi va avea mînă liberă pen­tru că el va fi singurul răs­pun­zător de rezultate. Va decide absolut orice. Staff, transferuri, programul echipei, tot!”

Care au fost cerinţele celui care antrenează acum pe Al Jazeera?

1. Putere totală de decizie
Bölöni se teme ca nu cumva incidentele din iarnă să se repete. Atunci, George Copos l-a transferat pe Ranko Despotovici, deşi an­tre­norul de la acea vreme, Mircea Red­nic, s-a opus. Loţi vrea ca el să fie singurul care să decidă achi­zi­ţiile, dar şi plecările. De asemenea, dacă va accepta oferta Rapidului, Bölöni vrea să coordoneze şi activitatea centrului de copii şi juniori.

2. Sabău sau Moldovan în staff
După ce a antrenat un an de zile în Emiratele Arabe Unite, fostul selecţioner a pierdut contactul cu fotbalul românesc şi de aceea vrea să-şi aducă cu el în Giuleşti un om de încredere, care să cunoască bine campionatul din România. Unul dintre aceştia ar putea fi Ioan Sabău, cu care Bölöni are o relaţie apropiată de prietenie, dar pe listă se mai află şi Viorel Moldovan.

3. Transferuri de 10 milioane de euro
Ladislau Bölöni vrea schim­bări majore la echipă pentru a face performanţă în Giuleşti. Teh­ni­ci­a­nul este conştient că aştep­tă­rile de la el sînt mari şi a cerut un buget de trans­fe­ruri de 10 mi­li­oa­ne de euro. Pe lista lui Bö­löni se află mai mulţi jucători recomandaţi de Sabău.

4. Relaţii bune cu FRF şi cu LPF
Elementul decisiv la negocierile dintre Fathi Taher şi La­dislau Bölöni l-au reprezentat relaţiile bune pe care omul de afaceri iordanian le are cu Federaţia şi cu Liga. În 1993, la finalul campaniei de calificare pentru Campionatul Mondial din 1994, din America, Taher i-a recompensat pe tricolori cu cîte o maşină Mercedes. Valoarea totală a sponsorizării a fost la vremea aceea de apro­xi­mativ 500.000 $. Acum, Bölöni vrea garanţia că Rapid nu va avea parte de un tratament ostil din partea FRF şi a LPF.

“Încă n-am bătut palma cu domnul Taher, dar, sincer să fiu, planul pe care mi l-a prezentat e foarte interesant şi extraordinar pentru toţi rapidiştii”
Loţi Boloni antrenor

1,5 milioane de euro ar cîştiga Bölöni la Rapid dacă ar cuceri titlul în primul an, 1 milion de euro salariu plus 500 de mii primă de obiectiv

20 la sută dintre fanii care au votat pe rapidisti.ro l-au vrut pe Bölöni în Giuleşti. Preferatul suporterilor era Răzvan Lucescu (60%)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Superliga
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat
Campionate
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat
Gigi Becali a scos azi 900.000 de euro din buzunar: „Am închis-o cu el, gata!”
Superliga
Gigi Becali a scos azi 900.000 de euro din buzunar: „Am închis-o cu el, gata!”

Gigi Becali a dezvăluit meciul la care va reveni pe stadion » Câți bani a strâns pe biletele din Europa League până acum

Bănel Nicoliță a dezvăluit ce salariu are în Liga 4 din România. Primă uriașă primită la semnătură


Comentarii (14)
 •  06 Mai 2008, 17:04

ar fi foarte frumos sa il aduca pe Boloni la Rapid....cel putin asa o sa fim siguri ca o sa urmeze investitii masive in transferuri....asadar pro Boloni la Rapid!

 •  05 Mai 2008, 13:19

catre liviu: realizari: -a promovat nancy din liga a 2a franceza si l-a mentinut in prima liga -a dus pe rennes in cupa UEFA, unde nu a fost de zeci de ani -castigat cupa si campionatul cu sporting in portugalia -a reconstruit nationala si sa clasat pe locul 2(dupa Italia!!!)in calificari la euro 2000(hagi a pierdut barajul cu sloveniisi), cu el castigam si barajul -a castigat cupa golfului la rabi esecuri: doar cu Monaco si iti spun inca un plus... are ochi buni si promoveaza tinerii t

 •  05 Mai 2008, 12:44

boloni e cel mai bun antrenor roman, peste Mircea lucescu pe care multi o considera cel mai bun. multi nu recunosc fiindca e de etnie maghiara

Vezi toate comentariile (14)
Comentează