FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Copos: "Am băgat 35 milioane € la Rapid. E timpul să mă opresc"

Articol de - Publicat duminica, 23 ianuarie 2011 00:00

Copos susţine că a investit 35 de milioane de euro în Giuleşti şi explică de ce nu mai vrea să bage bani în echipă

George Copos nu cedează şi spune că indiferent ce probleme financiare va avea Rapidul, el nu va mai investi în clubul din Grant. "Am cheltuit pînă acum 35 de milioane de euro, bani cu care puteam să construiesc două hoteluri de lux! Ce-am cîştigat? Doar imagine, iar aceasta a fost numai uneori bună, cînd echipa avea rezultate. În ultima perioadă, pe fondul crizei economice, nu am mai putut să aduc bani de acasă pentru susţinerea echipei, aşa că am fost obligat să obţin credite bancare în acest scop. În prezent, nici acest canal nu mai poate fi folosit, nimeni nu ne mai dă un ban!", a scris Copos pe blogul personal.

Patronul giuleştean ştie şi care e soluţia: "Nu pot să sleiesc companiile ANA pentru a pompa la nesfîrşit bani în Rapid. Clubul e constituit ca societate comercială, are buget de venituri şi cheltuieli, pe care trebuie să-l respecte. În Europa există cluburi ce reprezintă modele de succes, care pot fi copiate".

În final, omul de afaceri a explicat de ce a preluat formaţia alb-vişinie: "Am vrut să dau o viaţă nouă unei legende care atunci era muribundă, să aduc bucurie miilor de fani. Au trecut de atunci 18 ani! Aşadar, clubul devine major şi trebuie să-şi poarte singur de grijă".


"M-am săturat să merg la tribunal pentru nişte fapte care nu există. Acesta e unul dintre motivele pentru care entuziasmul meu pentru participarea directă la activitatea clubului este foarte redus"
George Copos, patron Rapid

"Domnul Copos îmi spune că nu mai sînt bani de cînd am venit la Rapid. Totuşi, echipa e a lui şi sînt convins că ne va ajuta, dacă vom ajunge într-o situaţie grea"
Dinu Gheorghe, preşedinte executiv Rapid

10 trofee a strîns Rapidul din 1993, de la venirea lui Copos în Giuleşti: două titluri, patru Cupe şi patru Supercupe ale României

"Îi vrem pe Găman şi Bărboianu"
Dinu Gheorghe, preşedintele executiv al Rapidului, spune că aşteaptă ca Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu, cei doi fugari de la Craiova, să devină liberi de contract pentru a le face o ofertă: "Dacă vor avea cîştig de cauză la LPF, vom încerca şi noi să-i aducem. Momentan, sînt fotbaliştii Craiovei şi nu putem face nimic".

Răduţă, la Tîrgu Mureş
Atacantul Lucian Răduţă va pleca azi în Spania cu Rapid, dar aşteaptă să se alăture formaţiei pregătite de Ioan Ovidiu Sabău, FCM Tîrgu Mureş, unde va evolua pînă la vară sub formă de împrumut. Vîrful de 22 de ani a mai fost dorit şi de Astra pentru un transfer definitiv, dar a vrut să rămînă sub contract cu formaţia alb-vişinie. "Sînt rapidist şi nu plec de aici. Mă duc să joc şi în vară voi reveni", le-a spus el apropiaţilor.

"Să-mi aduceţi un suvenir!"
Ştefan Mardare (23 de ani) s-a resemnat cu gîndul că nu va pleca la turneul din Spania. Stoperul le-a urat succes colegilor săi pe Facebook şi chiar le-a cerut să-i aducă şi lui un suvenir. Conducerea tehnică e supărată pe fundaşul central pentru că acesta şi-a depus memoriu pentru a deveni liber de contract. Din acelaşi motiv, el nu a fost lăsat să se pregătească alături de colegii săi în ultima săptămînă şi a fost remunerat cu un singur salariu, cel pe luna octombrie.

Olberdam nu se teme de 13
Olberdam de Oliveira Serra (26 de ani) şi-a ales tricoul pe care-l va îmbrăca în Giuleşti. Sud-americanul nu e superstiţios şi va evolua cu numărul 13, aşa cum a făcut-o şi în Portugalia. "Vamă" a explicat la GSP TV cum a ajuns mijlocaşul central la Rapid: "Ne-a fost recomandat de nişte scouteri care lucrează în Portugalia şi Brazilia". Brazilianul a fost împrumutat pentru 5 luni de la Maritimo.

Inbox
>> Slovenul Darijan Matici nu a uitat perioada petrecută în Giuleşti: "A fost vîrful carierei mele, m-am simţit bine acolo şi mi-a părut rău cînd am plecat. A venit însă o nouă conducere, iar eu nu puteam rămîne fără să-mi primesc salariul".
>> Giuleştenii vor pleca în această dimineaţă în cantonament, în Spania, unde vor participa la turneul "Copa del Sol", ce se dispută în perioada 27 ianuarie - 7 februarie. În afara competiţiei, alb-vişiniii vor juca mîine cu ucrainenii de la Dnepr.

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (71)
gio1
gio1  •  24 Ianuarie 2011, 10:52

...CU EI AI FURAT LA TRANSFERURILE SMENUITE.SA VA MANINCE PE TOTI PUSCARIA!

gio1
gio1  •  24 Ianuarie 2011, 10:50

Dute ba inpizdamatii de UTC-ist mincinos! Ai bagat bani cu imprumut, pe care ti-a dat clubul inapoi sau i-ai luat negrii de prin off-shor-urile fratilor f.ek/a.lii prietenii tai! Daca nu mai poti, vinde echipa unuia mai potent! Tu oricum ai fost dintotdeauna in galeria nemernicilor :JigiFe.k.a/li, padureanu,mitica militianu, sandu-hotul,fratii f.ek/a/lii derbedeii,badea securistul,iancu-tziganu rafo,pitzurca barbugiul, Mitza moldoveanca..ASTA E CATEGORIA DIN CARE FACI PARTE COPOS!CU EI AI FURAT

daniel84
daniel84  •  23 Ianuarie 2011, 20:02

si pentru toti stelisti le dau un sfat:sa se uite in oglinda si sa si dea seama k au ajuns niste oi si sa nu m-ai beehaie,findca echipa aia comunista nu are nici o treaba cu echipa din ziua de azi, o stea fara renume

Vezi toate comentariile (71)
Comentează