FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Costea e apt în trei săptămîni! » Revine în returul playoff-ului Europa League

Costea suferea anul trecut o accidentare care l-a ţinut departe de teren timp de 8 luni
Costea suferea anul trecut o accidentare care l-a ţinut departe de teren timp de 8 luni

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 august 2011 00:00 / Actualizat joi, 04 august 2011 21:02

Ultimul transfer al roş-albaştrilor va avea un program separat de pregătire şi ar putea debuta la Steaua în returul din play-off-ul Europa League, de pe 25 august.

Florin Costea a semnat miercuri un contract pe patru ani cu Steaua, însă greul pentru el abia acum începe. Atacantul de 26 de ani va avea de tras tare pentru a putea reveni la forma care l-a consacrat şi care l-a făcut unul dintre cel mai bine cotaţi fotbalişti din Liga întîi.

Colegii liber, el la antrenament

Olteanul a început deja antrenamentele la Steaua, însă el va avea un program diferit faţă de Nicoliţă şi compania. Cel puţin acum, pînă cînd va putea reintra cot la cot cu noii săi colegi. Ex-craioveanul va face antrenamente chiar şi în acest weekend, atunci cînd ceilalţi stelişti vor fi lăsaţi liberi de către antrenorul Ronny Levy.

Costea cel mare s-a pregătit singur în ultimul timp, el fiind supravegheat doar de un preparator fizic pus la dispoziţie de impresarul Ioan Becali. Vîrful a efectuat deja primele examene medicale la Steaua, chiar înainte de a semna contractul, iar rezultatul analizelor este unul care oferă linişte steliştilor.

În 14 zile cu echipa
În ce va consta recuperarea lui Costea? El va face antrenamente fizice plus exerciţii în sala de forţă pentru a vedea cum se recuperează piciorul afectat în primăvara trecută. El va fi supus şi unui test special pentru a se vedea cu exactitate dacă există vreo diferenţă între forţa lui Costea înaintea operaţiei de ligamente şi cea din acest moment. Dacă totul va decurge normal, atunci fotbalistul va putea începe antrenamentele cu grupul şi jocul cu mingea în două săptămîni, iar debutul său la Steaua ar putea avea loc pe 25 august, în returul din play-off-ul Europa League. Chiar şi aşa, Costea ar putea intra doar cîteva minute, urmînd ca el să joace din ce în ce mai mult cu trecerea timpului.

Calvar de 8 luni!
În martie anul trecut, Florin Costea se accidenta grav la genunchiul stîng în meciul de campionat cu Poli Iaşi, 2-1. Fotbalistul de 26 de ani a fost operat de ruptură de ligamente încrucişate şi colaterale, iar recuperarea sa a fost una de durată. Doctorul care l-a operat, Doru Filipescu, a explicat atunci intervenţia chirurgicală: "A durat ceva mai mult operaţia pentru că a fost mai complicat, s-a curăţat şi zona meniscului, iar ligamentul colateral era pe jumătate rupt!". Revenirea atacantului într-un meci oficial s-a produs în luna noiembrie, contra lui Dinamo, scor 2-2, cînd a evoluat în ultimele 20 de minute. Nu e singura accidentare gravă a lui Costea, el suferind o ruptură a ligamentelor de la piciorul drept în 2006.

Tricou de 100 de euro
Florin Costea a şocat pe toată lumea la prima sa apariţie ca jucător al Stelei. El a venit îmbrăcat cu un tricou avînd un imprimeu cu două girafe care făceau sex. Modelul pe care atacantul l-a purtat este produs de celebra casă de modă Dolce&Gabbana şi poate fi cumpărat de pe internet la preţul de 107 euro, adică aproximativ 455 de lei. "A venit şi el cu un tricou cu girafe, asta e, el e copil cuminte în general, nu e gagicar, are o relaţie stabilă cu Ada Nechita!", a spus Gigi Becali.

"Lasă-te de jocuri de noroc!"
În momentul în care a negociat contractul cu Florin Costea, Gigi Becali i-a transmis acestuia că are interzis să mai practice jocuri de noroc. "I-am zis clar să nu-l mai prind la jocuri. El mi-a spus că nu o să mai joace pe bani. I-am interzis să mai aibă astfel de activităţi. Nici pe bani, pe nimic. Îmi spunea că el e jupîn, că e barosan. I-am răspuns însă că la Steaua e un singur jupîn, şi ăla sînt eu!", a povestit patronul stelist.

13 meciuri a jucat Florin Costea sezonul trecut pentru Universitatea Craiova, marcînd un gol

47 de goluri a înscris Florin Costea în 119 meciuri de Liga întîi. Atacantul a evoluat doar la Universitatea Craiova

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dennis MAN-ia! O armată de scouteri vine să-l vadă din nou azi pe român! „Licitația începe de la 30 de milioane de euro” » Recordul pe care l-ar putea egala
Campionate
Dennis MAN-ia! O armată de scouteri vine să-l vadă din nou azi pe român! „Licitația începe de la 30 de milioane de euro” » Recordul pe care l-ar putea egala
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Superliga
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Antrenorul lui Trabzonspor și-a pierdut răbdarea cu Denis Drăguș » L-a umilit pe atacantul naționalei după „metoda” folosită des de Gigi Becali
Stranieri
Antrenorul lui Trabzonspor și-a pierdut răbdarea cu Denis Drăguș » L-a umilit pe atacantul naționalei după „metoda” folosită des de Gigi Becali

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează