FOTBAL  »  Superliga  »  TURNEUL DE PREGĂTIRE DIN ANTALYA

Cristescu şi Hoban, remarcaţii din primul amical al Clujului » Cum au jucat noile transferuri

Articol de GSP - Publicat joi, 26 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 26 ianuarie 2012 13:21

Aşa cum Gazeta a anticipat încă de săptămîna trecută, Ionuţ Badea va folosi un alt sistem de joc în retur. La primul amical din Antalya, antrenorul "studenţilor" a schimbat modulul 4-3-3, preferat în prima jumătate a campionatului, în 4-3-1-2. Doar 4 titulari din tur s-au regăsit în primul 11 al clujenilor contra polonezilor de la Gdansk, Szukala, Boştină, Păcurar şi Niculescu, Badea preferînd să vadă la lucru noile achiziţii. Cum s-au descurcat nou-veniţii?

1. Mircea Bornescu. Portarul a şomat în prima parte, neavînd mai nimic de apărat. A etalat însă un foarte bun joc de picior, reuşind să-şi repună echipa pe contraatac cu două
diagonale perfect direcţionate către Achim. La singura reuşită a partidei a fost mascat de
grupul de jucători din faţa sa şi nu a avut timp să intervină.
2. George Galamaz. Fundaşul adus de la Steaua l-a dublat pe polonezul Szukala în centrul defensivei. Galamaz a arătat siguranţă la duelurile aeriene, dar a greşit la golul polonezilor, cînd i-a făcut marcaj larg adversarului său direct.
3. Dorinel Popa. Ionuţ Badea a început cu el pe postul de mijlocaş stînga, acolo unde a apărut în tur Laurenţiu Marinescu, plecat la naţională. Micuţul fotbalist a făcut o mare risipă de efort, dar cu puţine reuşite. În repriza secundă, Popa a fost retras fundaş, tot în banda stîngă.
4. Marian Cristescu. Dintre noile achiziţii, Cristescu este jucătorul care a lăsat cea mai bună impresie la prima reprezentaţie. Asta cît a evoluat în spatele vîrfurilor. Fostul căpitan al Braşovului i-a ascultat indicaţiile lui Badea şi a verticalizat în permanenţă către cei doi atacanţi, Niculescu şi Grozav. Cristescu putea să debuteze cu o superreuşită în tricoul lui "U" dacă portarul polonezilor nu intervenea la "foarfeca" pe spate de la mijlocul primei reprize. Cele 15 minute cît a evoluat vîrf, nu a dat satisfacţie.
5. Ovidiu Hoban. Fostul jucător al Mediaşului l-a înlocuit la pauză pe Gabi Boştină şi s-a remarcat imediat printr-un plasament ideal în linia mediană. A cîştigat majoritatea baloanelor la mijlocul terenului şi a pus în pericol poarta adversă, atît cu capul, dar şi cu şuturi de la distanţă.

Ce numere vor purta la "U" Cluj
Bornescu 1
Galamaz 8
Dorinel Popa 47
Marian Cristescu 18
Ovidiu Hoban 16

Au picat primul examen

Aflaţi în probe, italianul Massimiliano Ammendola (21 de ani) şi japonezul Kota Mizunuma (21 de ani) au fost aruncaţi în lupta cu polonezii în repriza secundă. Jocul celor doi nu a impresionat. Ba mai mult, Badea l-a certat în cîteva rînduri pe italian pentru poziţionarea deficitară în teren. Chiar dacă a alergat mult în banda dreaptă, Mizunuma nu a reuşit mai nimic. Cei doi mai au timp să-l impresioneze pe Badea la amicalul de mîine cu Sturm Graz.

"U" Cluj: Bornescu - S. Achim, Galamaz, Szukala, M. Mureşan - Păcurar, Boştină, D. Popa - M. Cristescu - G. Grozav, Cl. Niculescu. Antrenor: Ionuţ Badea. Au mai jucat: M. Popa, Pele, Abrudan, Mizunuma, Hoban, R. Moldovan, Ammendola, Drăghici, I. Neag.

Mendy s-a rupt la încălzire

Senegalezul Gaston Mendy trebuia să înceapă titular meciul de ieri. La încălzire însă, fundaşul stînga a acuzat dureri la gamba dreaptă şi a fost înlocuit în primul 11 cu juniorul Mădălin Mureşan. Sebastian Cojocnean şi nigerianul Tony au fost menajaţi, cei doi efectuînd doar alergări.

Unguruşan la Pandurii

Pus pe lista de transferuri, fundaşul Bogdan Unguruşan a acceptat ieri să-şi rezilieze contractul cu gruparea clujeană şi va juca din retur la Pandurii. Unguruşan se va alătura lotului lui Grigoraş în Antalya în cursul zile. Tot ieri, "U" Cluj a încheiat conturile şi cu mijlocaşul Habib Balde, cele două părţi ajungînd la un numitor comun pentru despărţirea pe cale amiabilă.

Citește și:

Alexandru Cicâldău se transferă după Euro 2024 » Echipa antrenată de fostul mijlocaș al Barcelonei l-a pus în fruntea listei de achiziții
Nationala
Alexandru Cicâldău se transferă după Euro 2024 » Echipa antrenată de fostul mijlocaș al Barcelonei l-a pus în fruntea listei de achiziții
Anunță transferul mijlocașului central la Rapid: „Destinație surprinzătoare”
Superliga
Anunță transferul mijlocașului central la Rapid: „Destinație surprinzătoare”
Fanii români îi ironizează pe vecinii din Ungaria » Mesajul care a devenit viral
Nationala
Fanii români îi ironizează pe vecinii din Ungaria » Mesajul care a devenit viral

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (1)
assf
assf  •  26 Ianuarie 2012, 15:09

ala nu-i student adevarat care n-are o restanta :)))))))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează