FOTBAL  »  Superliga  »  VASLUI - STEAUA 0-0

CRONICA meciului Vaslui - Steaua 0-0 » Banii joacă, dar nu marchează!

Articol de - Publicat duminica, 16 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 17 octombrie 2011 09:53

Vasluiul şi Steaua şi-au economisit forţele şi ideile pentru meciurile din Europa

VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI!


Vasluiul şi Steaua şi-au economisit forţele şi ideile pentru meciurile din Europa

VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI!

Treptele spre stadion sînt atît de ştirbe, tocite de paşi pînă la osul lor de pietriş, încît e mai sigur să le urci, decît să le cobori. Acolo, jos,  se vede nocturna cu 2.000 de lucşi, adică fotbalul, adică "orice e posibil". Şi atunci nu te mai întrebi ce i-a făcut pe aproape 7.000 de oameni, a zecea parte din populaţia Vasluiului, să-şi ia inima-n dinţi şi să coboare scările, la oră de Ligă, la un grad Celsius care se simte cu minus.

Penalty cu ghinion
Cu abia 50 de fani în tribunele moldovenilor, Steaua a început mai insistent, într-o formulă nouă, ofensivă, un 4-2-3-1 inventat de Ilie  Stan din nimic şi infirmerie. Latovlevici a executat primul corner (min.6), Florin Costea, la preluare, a căzut în careu, fără urmări. Apoi tot Latovlevici, în grabă, a şutat în mîna lui Milanov şi Balaj a arătat punctul de penalty. Costea a obţinut ce-a vrut. S-a dus să execute, Cerniauskas l-a "citit" şi a respins (min.7). Orice e posibil.

Din poartă-n poartă
Curajul Stelei s-a diluat, cu toate sprinturile piezişe ale lui Tatu. Mai legată, mai combinativă, Vasluiul a împins, încet, jocul spre poarta  lui Stanca. Temwanjera a scos un corner, Adailton l-a executat, portarul Stelei a boxat (min. 10). Apoi Tatu, din 5 metri, l-a obligat pe Cerniauskas să respingă în corner. S-a jucat de la o poartă la alta, a lipsit însă agresivitatea, răutatea ingenioasă, care inventează goluri şi vinde bilete. La Steaua, a strălucit egoismul lui Costea, care nu s-a refăcut complet şi nici n-a intrat în comunicare de vreun fel cu restul echipei. Vasluiul şi-a economisit parcă forţele şi talentele sud-americane pentru altceva. Wesley a trecut pe sub minge, Adailton a irosit cornerele, iar Sînmărtean - loviturile libere.

Costea, factotum
Nici o ocazie clară de gol, dar orice era încă posibil. Spectatorii săreau la unison ca să se încălzească, Bourceanu a şutat din greşeală spre propriul portar (min.40). Steaua a încheiat prima repriză apărîndu-se şi a început-o pe a doua cu o alunecare a lui Florin Costea, care l-a blocat pe Adailton în faţa porţii (min.52). Ideile salvatoare au întîrziat, iar moldovenii au continuat să combine şi să preseze în careul lui Stanca. Tot Costea a încercat să-i trimită în careu lui Nikolici (min.61), intrat în locul lui Bălan, dar Milanov a deviat, de
data asta, fără să folosească braţul sau antebraţul.

Antrenori în noapte
Pe tuşă, istoria meciului s-a scris pe două chipuri: nervozitatea lui Hizo, prost mascată de bonetă de schi, şi stupefacţia lui Ilie Stan, încheiat pînă la ultimul nasture. Steaua e asediată şi se eliberează din şahul galben-verzilor doar cu mingi lungi, fără ţintă. Sînmărtean, faultat de Bourceanu, mai smulge o lovitură liberă, din 25 de metri (min.72). Şi aproape a zecea parte din populaţia oraşului se zgribuleşte cînd Adailton şutează puternic, pe lîngă poartă.

După un episod de biliard în careul Vasluiului, Tatu a ratat spectaculos, trimiţînd peste poartă din 2 metri (min.77). Nu-i deloc uşor să ratezi astfel, e şi asta o reuşită. 0-0 pe tabelă, pe teren se simte cu minus de fotbal. Cu plus de nervozitate, de crispare. Sînmărtean ratează spectaculos pe final de meci, cu Stanca erou, de data asta. Dar orice este posibil. Meciul ăsta sau următorul. Urcată de 7.000 de oameni, spinarea scărilor s-a mai tocit un pic.

VEZI AICI O GALERIE FOTO DE LA MECI!

Ştiri de la meciul FC Vaslui - Steaua 0-0

Temwanjera, suspect de ruptură
În minutul 59, Hizo a primit o veste proastă. Mike Temwanjera s-a prăbuşit la pămînt şi a solicitat imediat schimbare. Atacantul le-a făcut semn celor de pe banca de rezerve că nu mai poate continua şi că are probleme musculare. Primul diagnostic e cel de ruptură, caz în care ar absenta minimum 6 săptămîni. În schimb, la FC Vaslui a revenit Gladstone, care nu mai jucase din august 2010!

A "căzut" şi Prepeliţă!
După ceva mai mult de o oră din meci, Andrei Prepeliţă a solicitat schimbare, şchiopătînd vizibil. I-a spus medicului Radu Paligora că are dureri la coapsă şi imediat a fost scos de pe teren, iar în locul său a intrat Raul Rusescu. Prepeliţă va rata meciul cu Maccabi Haifa, de joi, cînd nu va putea fi folosit nici Tibi Bălan, care nu e trecut pe lista UEFA.

5 luni şi 5 deplasări fără victorie
Steaua n-a reuşit să spargă gheaţa nici aseară în privinţa unui succes în actualul campionat într-un meci considerat în deplasare. Roş-albaştrii au bifat al 5-lea meci consecutiv în Liga 1, pe teren străin, fără succes, după 1-1 la Sibiu, 1-2 la Astra, 0-3 la Mediaş şi 0-0 în Regie. Nici în jocurile din Europa League nu s-a cîştigat afară: 1-1 la Sofia şi 1-1 şi în deplasare cu AEK Larnaca. Ultimul succes pe teren străin datează din 21 mai, 3-1 la Cluj, cu CFR, în ultima etapă a campionatului trecut.

Gigi a promis 10.000 de euro
Înaintea partidei de aseară, Gigi Becali a anunţat un bonus important pentru elevii lui Ilie Stan pentru două victorii: cu Vaslui şi cu Rapid. "Le-am spus băieţilor că nu mai dau primă pentru locul 9. Cred că nu am dat bonusuri de 3 ani, dar dacă o să cîştige astea două meciuri, mă duc în vestiar şi le dau 10.000 de euro", a spus Becali la GSP TV.

"Nu trebuie să avem probleme cu Maccabi"
Narcis Răducan a fost sîmbătă în Israel, unde a spionat-o pe viitoarea adversară din Europa League, Maccabi Haifa. Aceasta a evoluat în deplasare, cu Hapoel Beer-Sheva, şi a terminat la egalitate 1-1. "În mod normal, nu ar trebui să avem mari probleme cu Maccabi" a fost concluzia managerului roş-albaştrilor. Maccabi Haifa e pe locul 5, după 8 etape, avînd 5 puncte mai puţin ca liderul Hapoel Tel Aviv.
Vaslui - Steaua 0-0

FC Vaslui:
Aşezare: 4-2-3-1
12. Cerniauskas 8 - 20. Milanov 5, 3. Papp 6, 26. Farkas 6, 11. Milisavljevici 5 - 5. Zmeu 6, (85. Gladstone, 59 6), 30. R. Costin 5 - 10. Adailton 6, 80. Wesley (cpt) 6, 18. L. Sînmărtean 6 - 19. Temwanjera 5 (9. Y. Bello, 59 5)
Antrenor Viorel Hizo
Rezerve: Puia, R. Neagu, Ad. Gheorghiu, I. Balaur, P. Jovanovici

Steaua
Aşezare: 4-2-3-1
1. Stanca 6 - 18. N. Martinovici 6, 23. Geraldo 6, 5. Brandan 7, 14. Latovlevici 6, 26. Bicfalvi 6, 55. Bourceanu (cpt) 5, 11. Prepeliţă 5 (24. Rusescu, 64 5), 30. T. Bălan 6 (99. Nikolici, 54 5), 7. Fl. Costea 5 (9. M. Costea, 76), 77. Tatu 4
Antrenor Ilie Stan
Rezerve: Cojocaru, Mustaţă, V. Lupu, I. Roşu

Cartonaşe galbene: N. Martinovici (33), Bicfalvi (74) /
Arbitru C. Balaj (Baia Mare) - 7. Asistenţi Fl. Păunescu (Rm. Vîlcea) - 7, C. Danşa (Oradea) - 7
Stadion Municipal (Vaslui)
Spectatori: 7.000

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (59)
teilandezu
teilandezu  •  17 Octombrie 2011, 19:53
Postat de gigi_becali_4 pe 17 Octombrie 2011, 18:59

Un articol scris de un dinamovist... sau poate rapidist... dar in orice caz, un anti-stelist... Halal articol... 1.~Apoi tot Latovlevici, în grabă, a şutat în mîna lui Milanov şi Balaj a arătat punctul de penalty~ Asta este comentariu de dinamovist, adica nu Milanov a oprit mingea cu mana, ci Latovlevici a sutat in mana lui, adica penalty inventat, pentru ca nu e suficientu hentul in careu, trebuie sa fie si intentie, iar Milanov nu a avut intentie.. 2. ~Curajul Stelei s-a diluat, cu toate sprinturile piezişe ale lui Tatu. Mai legată, mai combinativă, Vasluiul a împins, încet, jocul spre poarta lui Stanca.~ Tatu nu a atacat piezis, ci perpendicular pe poarta

Daca pe tine te-a incintat locul stelei , i-ti dau dreptate .

teilandezu
teilandezu  •  17 Octombrie 2011, 19:41
Postat de red.blue pe 16 Octombrie 2011, 23:49

meritam sa castigam nu-i nimic baieti ne pisham pe tzigani etapa viitoare

Meritati s-o luati la muie ( asta pentru ca esti obraznic (CIOBAN ).N-ati jucat nimic , nici voi nici Vasluiul . Noi , pe girla , jucam mult mai gindit ca voi .A reusit jiji sa va transforme pe toti in clonele lui Banel . Alergati ca niste besmetici , dar pedalati in gol .N-aveti nici o strategie , nici o schema de joc . Parca sinteti taurii din Spania , cind li se da drumul pe strazi si se reped la tot ce misca. Asta de frica . Vai de voi , ca de cioban nu am mila . Mai aveti putin si muriti de inima rea .FRUSTRATILOR , v-at invatat cu `succesuri` ? Nu va mai ajuta Dragomir ?

cata.sk
cata.sk  •  17 Octombrie 2011, 19:10

Steaua i-a dominat la ocazii pe cei de la Vaslui , pakt k au ratat mult... Concluzia acestui meci...Florin Costea si Bicfalvi nu au ce cauta la aceasta echipa!!! Slabi de tot...nu ai ce sa le ceri,atat pot... Mai bn jucau Nikolic si Rusescu... Voi ramane Stelist toata viata , dar nu am cum sa nu critic unii jucatori kre sunt extrem de indolenti!! Aici e Steaua , se cere valoare nu circ!!! Respect determinarea si talentul!

Vezi toate comentariile (59)
Comentează