FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Cu o săptămînă înaintea reunirii Stelei, Reghecampf a vorbit în exclusivitate la GSP TV: "Cine zice că nu crede în proiectul meu habar nu are despre ce vorbeşte!"

Articol de - Publicat duminica, 03 iunie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 03 iunie 2012 09:02

Antrenorul din Ghencea i-a dat replica lui Narcis Răducan, care şi-a argumentat demisia prin faptul că nu crede în "planul Reghe". Noul tehnician anunţă obiectivele: titlul, cupa şi grupele Europa League. Ce mesaj are pentru Geraldo şi de ce spune că mai are nevoie de jucători. Ce strategie are pentru cantonamentele din vară şi pe ce stadion îşi doreşte să joce cu Steaua în noul sezon

Reghecampf e în Statele Unite ale Americii, într-o vacanţă care se va încheia pe 6 iunie. Pe 11 iunie va fi prezent la reunirea Stelei, însă pînă atunci, a vorbit în exclusivitate despre proiectul său în Ghencea la GSP TV, în emisiunea Contraatac.

- Laurenţiu, bună seara...
- La mine ar fi valabil buna dimineaţa, că e ora 10:00 dimineaţa....

- Discutăm despre transferurile pe care le-a făcut Steaua şi...
- Vreau să fac nişte clarificări ca să nu mai fiu întrebat tot timpul de aceste lucruri. Eu am venit la Steaua ca să cîştig campionatul, nu ca să stau să vorbesc la televizor despre cine vine, cine pleacă, pe cine vrem.

- Cred că e important de spus, mai ales după ce s-a petrecut la Steaua în anii trecuţi, că acum jucătorii vin la solicitarea antrenorului, nu?
- Cred că aţi fost învăţaţi prost pînă acum. Astea sînt lucruri normale, ce se petrece acum la Steaua. Eu mi-am exprimat nişte dorinţe, vin cu propuneri, dar ultimul cuvînt îl are patronul pentru că el plăteşte. Menirea mea nu este să apar să vorbesc, ci să antrenez, să pregătesc echipa.

Propune exemplul Mourinho
- Deci antrenorul nu trebuie să vorbească?
- Ba da, dar despre cu totul alte lucruri. După un meci cîştigat sau pierdut, să vin să analizez, să explic, asta da, e ok, dar să ies zilnic şi să anunţ că Steaua l-a adus pe x, iar pe y l-a dat afară, asta nu e menirea mea. Uitaţi-vă la Mourinho, el face chestia asta la Real Madrid sau acolo sînt alţii care se ocupă cu aşa ceva? Steaua e un club mare şi trebuie să se alinieze la ce fac aceste grupări de afară.

- Bun, e adevărat că dumneavostră l-aţi dorit pe Pintilii?
- Pintilii este un jucător pe care eu l-am cerut cu insistenţă, aşa este. I-am spus patronului de ce, el a acceptat argumentele mele şi l-a adus.

- Să lămurim şi cazul Florin Costea. Dumneavoastră aţi decis să-l daţi afară?
- Mă enervează rău cînd văd sau aud asta, că Reghe l-a dat p-ăla afară. Nu, eu am o strategie, pe care am propus-o celor din conducere, atît şi nimic mai mult. Avem un lot de peste 30 de jucători, nu avem cum să-i ţinem pe toţi pentru că nu ne vom putea antrena cu atîţia jucători. Repet, eu îi propun patronului strategia şi dacă el e de acord, face, asta nu înseamnă că eu sînt şeful, că eu dau afară, că eu aduc.

"A trecut prea mult timp de cînd nu s-a luat un titlu"
- Deci dumneavoastră l-aţi dat afară pe Florin?
- Eu n-am timp să stau să explic situaţia lui Florin Costea.

- Mai vreţi jucători?
- Da. Mai sînt posturi pe care trebuie să le acoperim, îmi mai doresc jucători transferaţi, o să-i aflaţi atunci cînd îi vom semna. Ne trebuie un lot omogen, cu jucători apropiaţi ca valoare pe fiecare post, deoarece vom merge pe 3 fronturi.

- Apropo, care sînt obiectivele?
- Sînt clare. Primul şi cel mai important e cîştigarea campionatului. E vital să luăm titlul. Apoi, eu îmi doresc să cîştig şi Cupa României, plus calificarea în grupele Europa League.

- Sînteţi mulţumit de cum arată echipa în momentul de faţă?
- Consider că avem o echipă foarte tare, am văzut-o jucînd în retur, avem jucători maturi, cu personalitate. A trecut prea mult timp de cînd nu s-a mai luat un titlu şi cred că şi jucătorii gîndesc la fel ca mine, că au nevoie mare de a cîştiga acest campionat pentru a demonstra că au valoare.

"Nu mai vreau ca 20 de oameni să se ocupe de acelaşi lucru"
- Aţi lămurit cu Narcis Răducan de ce el a declarat că nu crede în proiectul dumneavoastră?
- Ce să lămuresc? E părerea lui, n-am ce să discut. Poate era supărat că a plecat de la Steaua, e treaba lui, eu n-am jignit pe nimeni, n-am dat afară pe nimeni, doar am venit cu oameni cu care am lucrat şi cu care am mare încredere că pot atinge performanţele impuse la Steaua.

- Da, dar el a zis că pleacă pentru că nu crede în proiectul Reghecampf.
- Nu ştie proiectul pe care îl avem, deci chiar nu înţeleg de ce vorbeşte despre un proiect pe care nici măcar nu-l cunoaşte.

- L-aţi adus pe Aurelian Băbuţan.
- Da. El este noul directorul sportiv, va face cu totul altceva faţă de MM. Aurelian va sta pe bancă, însă nu se va ocupa de plecări, veniri de jucători, are altceva de făcut. Vreau ierarhie clară la echipă, să nu mai fie 20 de oameni care să facă acelaşi lucru, aşa cum a fost pînă acum, pentru că dacă vom proceda la fel, atunci se va întîmpla ca şi pînă acum în privinţa rezultatelor.

Pregătirea amicalelor la fel ca a oficialelor
- Aveţi vreo strategie anume în privinţa celor două cantonamente?
- Da. În primul vom juca doar două partide de verificare, iar în cel de-al doilea vom avea meci din 3 în 3 zile. După fiecare amical vreau două zile la dispoziţie. Una pentru refacere, cealaltă ca să pregătim următorul joc de verificare. În plus vreau să facem team-building, jucătorii să fie uniţi, să se cunoască bine între ei.

- Unde vă doriti să jucaţi, pe Ghencea sau pe Arena Naţională?
- Cît timp am fost fotbalist la Steaua, aveam un sentiment incredibil pe Ghencea, dar atunci nu exista Arena Naţională. Cînd vezi 55.000 de oameni în tribune, e altceva. Ştiu că mulţi suporteri vor pe Ghencea, dar asta e problema patronului, a celor din conducere, ei ştiu unde e mai bine ca business, pînă la urmă vorbim de mulţi bani. Numai un nebun n-ar dori să joace cu 55.000 de fani în tribune.

Distracţii în State: poker şi Walt Disney
Reghecampf a dezvăluit şi cum îşi petrece vacanţa în Statele Unite ale Americii: "E cald, e frumos, Ana filmează acel reality-show, chiar e relaxant. Am fost pozat că am jucat poker. Să vă spun cum a fost. De 5 ani avem casă în Las Vegas, iar acum două seri, băieţii care filmează cu Ana au zis «hai să mergem la cazino!». Ei s-au dus să joace la maşinuţe, eu la masă cu nişte domni. Am făcut-o mai mult ca să pierd timpul, nici n-am cîştigat, nici n-am pierdut, pentru că n-am pariat sume mari, nici nu prea ştiu să joc, nu sînt un împătimit al jocurilor. Apoi, pe 1 iunie, am fost cu cel mic la Walt Disney, la Los Angeles".

"Geraldo? A vorbit patronul cu el, a plecat în vacanţă, rămîne să ne anunţe. Dacă va continua cu noi, e foarte bine, dacă nu, atunci nu e nici o problemă, avem soluţii"

"Jucători precum Tănase, Tătăruşanu, Bourceanu, Chipciu, Chiricheş nu mai au nevoie de acomodare şi de timp pentru a fi pregătiţi să ia un titlul. Gata, a sosit vremea lor"

"Avem 7 jucători la naţionala mare şi doi la cea de tineret, plus Pintilii, care a fost accidentat. Vedeţi, de-asta spun că obiectivul n-are cum să fie altul decît cîştigarea campionatului"

"L-am auzit pe Dan Petrescu vorbind frumos despre mine. Aceste cuvinte mă fac să fiu şi mai optimist. Chiar nu mi-e frică absolut deloc şi nici nu simt presiune în plus, asta poate şi pentru că ştiu exact ce trebuie să realizezi la Steaua ca să rezişti"

"Hai să nu mai vorbim despre ce am făcut la Chiajna. OK, am ridicat mult ştacheta acolo, dar e deja istorie şi n-are nici un rost să stau să privesc în urmă"

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (53)
spasmul
spasmul  •  06 Iunie 2012, 11:38
Postat de haideusicfr pe 03 Iunie 2012, 18:37

Du-te si bea o bere ,racoreste-te! CFR a fost sabotat ,toata lumea a fost impotriva.Craciunescu nu e deloc amic cu Paskany .Dimpotriva . CFR aranjeaza meciuri ca asa zice Poriumboiu ? De ce nu * le aranjeaza * si el ?

pe mine nu ma intereseaza ca a cumparat sau nu meciuri. Ideea e ca CFR nu are ce cauta in prima liga din romania. Sa se duca in Ungaria si sa isi vada de treaba lor. Au ajuns unguriii sa faca legea la noi? afaraaa cu unguriii din tara. Asta e tara pentru care Horia Closca si Crisan si multi altii si-au dat viata? sa ne ia unguriii tara? sa faca ei ce vor??????? afaraaa cu ei.!!!!

sibelius
sibelius  •  03 Iunie 2012, 19:46
Postat de asc21 pe 03 Iunie 2012, 12:08

Pana nu pleaca ciobanul Steaua nu mai castiga nimic. Stai linistit ca pana la inceperea sezonului are grija jiji sa vanda din jucatori, sa vezi tu omogenizare cand vor juca taraneste.

Mai periculos decat ce poate vinde ciobanul e ce poate cumpara MM. Si JJ are nevoie de titlu la fel de mult. Efectele prezentei cuplului de comici ai fotbalului Hagi- Adi. Ilie par sa fi fost depasite.

sibelius
sibelius  •  03 Iunie 2012, 19:39
Postat de inginerul. pe 03 Iunie 2012, 13:30

Le tremura chilotii adversarilor stelulei la auzul proiectului lui regheblath.

De blaturi se ocupa tovarasul Copos. El a brevetat sistemul: "un magazinas pentru fiecare fluieras".

Vezi toate comentariile (53)
Comentează