Articol de GSP - Publicat vineri, 14 octombrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 14 octombrie 2011 12:16
Oficialităţile clujene nu au renunţat la ideea de a vinde numele noului stadion construit din fonduri publice şi care a costat 35 de milioane de euro fără TVA. " Cluj Arena" e denumirea aleasă momentan de autorităţi, care vor să cedeze numele unor companii private. "Deşi acum ceva timp am lansat o serie de invitaţii unor companii private şi chiar am purtat o serie de discuţii preliminare, pînă la acest moment nu am primit absolut nici o propunere financiară concretă", a afirmat preşedintele CJ, Alin Tişe la Realitatea TV Cluj.
Cele trei companii interesate de numele arenei din Cluj sînt Terapia, Banca Transilvania şi Vodafone, însă nici una nu şi-a făcut publice intenţiile şi aşteaptă să vadă pretenţiile finaciare ale instituţiei publice. "Mi-ar plăcea să pot să spun că putem câştiga chiar şi 700.000 de euro dacă aş şti că cineva ar avea bunăvoinţa să ne ofere aceşti bani. Atunci ar însemna că putem lăsa pe toată lumea să utilizeze gratuit stadionul. Dar, din păcate, acestea sînt nişte vise. Ar trebui să ne mulţumim dacă am reuşi să obţinem şi 200.000 de euro. Tot ar fi ceva", a comentat Tişe.
Societatea Cluj Arena, cea care administrează arena clujeană, a stabilit o serie de tarife minimale pentru utilizarea stadionului, a sălilor de conferinţe şi a pistei de atletism. Astfel, cei care doresc să joace un meci de fotbal pe Cluj Arena trebuie să plătească 6.000 de lei pe oră, iar dacă partida se dispută în nocturnă, se mai adaugă 1.500 de lei. Pentru pista de atletism se percep 6 lei pe oră de persoană, iar un abonament de 15 şedinţe costă 60 de lei.
Consiliul de Administratie al Cluj Arena a stabilit şi preţul biletelor pentru cei care doresc să viziteze stadionul. Astfel, o persoană va fi taxată cu 7 lei, în timp ce pentru grupuri de peste 10 vizitatori şi pentru elevi, tariful este de 5 lei.
Presa internațională vuiește după ce România - Kosovo a fost abandonat: „Haos!”