FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Curtat de Everton, Felgueiras vrea să rămînă la Cluj cel puţin pînă în vară: ”Cu CFR voi cuceri primul trofeu”

Mario Felgueiras este titular incontestabil la CFR Cluj // Foto: Lorand Vakarcs
Mario Felgueiras este titular incontestabil la CFR Cluj // Foto: Lorand Vakarcs

Articol de GSP - Publicat joi, 13 decembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 12 decembrie 2012 20:05

Portarul care a împlinit ieri 26 de ani vrea să întoarcă serviciul echipei care i-a oferit şansa să apere în Liga Campionilor.

Jucătorii CFR-ului au intrat în vacanţă după cel mai bun an din istoria clubului. "Feroviarii" au cucerit cel de-al treilea titlu intern în vară şi au obţinut, în premieră, calificarea în primăvara europeană, după cel mai bun parcurs al unei echipe româneşti în grupele Ligii Campionilor, 10 puncte acumulate.

Gazeta a vorbit ieri cu cel mai bun portar din actuala ediţie a Champions League, Mario Felgueiras, chiar în ziua în care acesta a împlinit 26 de ani. Curtat de Everton, goalkeeper-ul lusitan nu intenţionează să părăsească Liga 1 înainte de a cîştiga un trofeu cu CFR.

"Sînt convins că majoritatea fotbaliştilor şi-ar dori să joace în Anglia. Sînt onorat că există interes pentru mine de la echipe din Premier League, dar sincer mi-aş dori să rămîn la CFR măcar pînă în vară. Acest club mi-a oferit şansa de a-mi îndeplini visul, acela de a evolua în Champions League. Vreau să cîştig un trofeu în România şi simt că se va întîmpla asta la finalul acestui sezon. Poate va pierde Steaua 15 puncte în retur şi noi vom avea un parcurs perfect. Glumesc puţin, pentru că sînt conştient că titlul este departe de noi în acest moment. În schimb, Cupa României este un obiectiv realizabil, foarte important pentru noi", a menţionat Felgueiras.

Anul 2012, cel mai bun din carieră
"Super Mario" Felgueiras, cum a fost alintat de către colegi şi fani după prestaţiile din Liga Campionilor, mai are 3 ani şi jumătate contract cu CFR Cluj. Portarul portughez se felicită acum că a semnat în vară cu gruparea "feroviară".

"Pot spune că acest an a fost cel mai bun din cariera mea. Am ajuns la un nivel foarte ridicat, acela de a evolua în Liga Campionilor. Cred că pentru toţi jucătorii de la CFR a fost cel mai bun an. Prin rezultatele noastre am pus Clujul pe harta fotbalistică a Europei", a mai spus internaţionalul portughez.

Victoria dulce-amară de pe Old Trafford
Paradele lui Mario Felgueiras au contribuit decisiv la victoria istorică a CFR-ului de la Manchester (1-0). La finalul meciului, portarul portughez a fost însă cel mai afectat jucător din lotul "feroviarilor". "După ultimul fluier al arbitrului aflasem că Galatasaray a cîştigat la Braga şi astfel pierdeam calificarea în optimile Ligii Campionilor. Am fost foarte supărat. Abia a doua zi, cînd am găsit zeci de mesaje de felicitare pe telefon, am conştientizat cît de mult înseamnă victoria de pe Old Trafford", a spus Felgueiras.

Sperietoarea Falcao
Felgueiras îşi doreşte ca echipa lui să o evite pe Atletico Madrid la tragerea la sorţi pentru "16"-imile Europa League, din 20 decembrie. "Toate echipele rămase în competiţie sînt dintre cele mai bune din Europa. Este adevărat că mi-ar plăcea să joc contra lui Falcao doar în finală. Am jucat împotriva lui în Portugalia, cînd el evolua pentru Porto şi eu pentru Vitoria Setubal. Nu mi-a dat gol atunci, dar este un fotbalist extraordinar", a afirmat goalkeeper-ul CFR-ului, Mario Felgueiras.

61 de parade reuşite a avut Felgueiras în grupele Ligii Campionilor, fiind primul în topul realizat de UEFA

1,9 milioane de euro este suma de transfer la care este cotat goalkeeper-ul portughez de site-urile de specialitate

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (9)
cornelisse
cornelisse  •  13 Decembrie 2012, 21:23

Mario al nostru este un portar de nota 10. Si un caracter aparte. Mi-aduc aminte ca el era inima echipei in teren si el era cel mai afectat la infrangeri. Ce nu stiu majoritatea oamenilor e ca ar fi vrut sa-si continue cariera la Brasov, dar patronul n-a vrut/putut sa satisfaca pretentiile Bragai. Asta e! Oricum, CL e o performanta pentru orice fotbalist, e bine pentru el c-a facut pasul in fata. Felicitari!

the.workaholic
the.workaholic  •  13 Decembrie 2012, 18:04

,,1,9 milioane de euro este suma de transfer la care este cotat goalkeeper-ul portughez de site-urile de specialitate''... Pai eu stiam ca cel mai credibil site e transfermarkt.de.Si acolo e cotat la 4,5 milioane.Voi de unde va luati informatiile, de pe IonuţLuţu.com??

dakesis
dakesis  •  13 Decembrie 2012, 11:18

Everton e echipa buna, nu ca QPR sau vreuna de prin Championship. Ar fi ceva daca s-ar transfera acolo. Cu atat mai laudabil este faptul ca alege sa ramana. Bravo lui! La ce bani se cheltuie pe transferurui in ANglia, 2 milioane este maruntis. Ca cel mai bun portar din Europa in toamna asta, ar merita mult mai mult de-atat...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează