FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Dan Petrescu enumeră motivele prăbușirii CFR-ului: „Cei de la Roma se plângeau că au jucat 55 de meciuri. Noi am avut 60!”

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj
Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Articol de - Publicat sambata, 20 mai 2023 09:13 / Actualizat sambata, 20 mai 2023 09:59

Printre motivele prin care Dan Petrescu (55 de ani) justifică rezultatele sub așteptări ale lui CFR Cluj din acest sezon se numără și volumul mare de meciuri jucate de echipa sa. Pentru a-și întări ideea, „Bursucul” a apelat la o comparație cu AS Roma, proaspătă finalistă în Europa League.

Eliminată în semifinalele Cupei României și în barajul pentru optimile Conference League, plus aflată în imposibilitatea de a termina sezonul de campionat mai sus de locul 3. Acesta este bilanțul sezonului campioanei en-titre a României, CFR Cluj, unul despre care Dan Petrescu admite că a fost sub așteptări.

Astăzi, la conferința de presă premergătoare meciului cu Sepsi OSK de sâmbătă seara, ora 20:30, Dan Petrescu a enumerat câțiva factori care au dus la rezultatele nefaste. Printre aceștia, numărul mare de meciuri din acest sezon, deja 60. „Bursucul” a comparat situația echipei sale cu cea a italienilor de la AS Roma.

Rapid e aproape de transferul unui internațional român » Edi Iordănescu i l-a recomandat lui Mutu
RAPID
Rapid e aproape de transferul unui internațional român » Edi Iordănescu i l-a recomandat lui Mutu

Dan Petrescu: „Noi nu avem lotul Romei, dar am jucat mai multe meciuri!”

„E prima oară în ultimii ani când echipa nu mai are șanse matematice la titlu cu două etape înainte de final. Nu este ceea ce ne-am dorit, dar s-au întâmplat mult prea multe lucruri în 2023. De la numărul foarte mare de meciuri...

Citeam după meciul Romei că se plângeau că au jucat 55 de meciuri în acest sezon și le este foarte greu, că au multe accidentări. Noi nu avem lotul Romei, dar am jucat 60 de meciuri. Ăsta este principalul motiv. Au mai fost Cupa României și Europa, a fost foarte greu pe 3 fronturi. Am alergat după 3 iepuri și n-am prins niciunul. 

Am avut ghinioane cu accidentări. Nu știu dacă ați văzut declarația lui Guardiola înainte de meciul cu Real. A spus că la meciurile importante ai nevoie ca cei mai buni jucători ai tăi să fie sănătoși și să intre pe teren. El i-a avut pe toți și s-a văzut. Acesta a fost al doilea lucru care ne-a penalizat în acest an. 

Plus greșelile mari de arbitraj din primele 7 meciuri din play-off. În al optulea n-a fost nicio greșeală decisivă”, a transmis Petrescu.

Într-adevăr, CFR Cluj a jucat 60 de meciuri în acest sezon, în campionat, Cupă, Conference League și preliminariile europene, în timp ce Roma are doar 51. Însă ardelenii au început sezonul mai din timp, cu primul meci pe 5 iulie, în timp ce romanii l-au început pe 14 august, la mai bine de o lună distanță.

Dan Petrescu: „Posibil să avem 4 jucători U21 cu Sepsi”

În continuare, Dan Petrescu a făcut o trimitere și la accidentările cu care s-au confruntat elevii săi. Antrenorul CFR-ului a anunțat o formulă de start inedită pentru duelul cu Sepsi OSK:

„Când am început play-off-ul, am zis că lotul nu este ce trebuie, în condițiile în care Deac și Krasniqi erau sănătoși. Fără ei doi a fost mult mai greu, aproape imposibil.

Este foarte greu în continuare, este posibil ca mâine să avem 4 copii pe teren U21, 5 cu Yeboah. Pentru viitorul clubului este bine, dar la CFR nu se vrea viitor, se vrea prezent. Asta este realitatea lotului în momentul de față.

Toate aceste lucruri, plus alte probleme interne, au făcut să avem aceste rezultate pe care nu ni le doream”.

Suntem pe locul 3, suntem foarte supărați, pentru că vrem să fim pe primul loc, ne-am obișnuit așa. E normal să vrem mai mult, și fanii vor asta și îi înțelegem, dar nu se poate mereu. Nici Real Madrid, nici Milan nu mai câștigă campionatul. A fost un ciclu de 5 ani fantastic, dacă nu eram dezavantajați de arbitraj în 7 meciuri, cred că astăzi am fi fost în cursa pentru titlu.

- Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Mai multe știri din Liga 1:

Fără VAR la un meci de azi din Liga 1 » Care e motivul

Simona Halep și-a ales favorita » Mesaj de susținere înainte de Farul - FCSB: „Sunt cu voi”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (4)
cj666
cj666  •  21 Mai 2023, 14:04
Postat de Singe_Violet pe 21 Mai 2023, 00:28

Mister alea 55 valoreaza cat 155 de-ale voastre.Zic si io'

Prietene, cand esti idi 0T, nu prea conteaza ce zici tu.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Singe_Violet
Singe_Violet  •  21 Mai 2023, 00:28

Mister alea 55 valoreaza cat 155 de-ale voastre.Zic si io'

cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  20 Mai 2023, 19:30

Da mister perfect de acord!ai jucat cu Industria Sarmei Desertul Gobi si ca Cracanatii din Deal))) la ce bani se cheltuie pe voi mi ar fi jena sa fac astfel de comentarii!Mai era ala de la Uta care ne a spus ca si Inzaghi e contestat la Inter si i au cerut suporterii demisia))) Rasilor))) Gazeta a ajuns o fituica in care apar tot felul de domnisoare si mironosite cu parfum de dive... Daca si Elton Johnul din Carpati alias Bote a ajuns la gsp s a dus pe .... tot )))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează