FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV De ce l-a numit Rapid „principal” pe Bogdan Lobonț: „A fost ideea lor”

Bogdan Lobonț, lângă Adrian Iencsi, salutând galeria Rapidului, foto: Imago
Bogdan Lobonț, lângă Adrian Iencsi, salutând galeria Rapidului, foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 18 aprilie 2024 09:31 / Actualizat joi, 18 aprilie 2024 10:42

Surse apropiate clubului Rapid au dezvăluit pentru GSP.RO cum au ajuns șefii giuleștenilor să îi pună pe banca tehnică pe Bogdan Lobonț și Adrian Iencsi.

Ei au fost aduși la club tocmai pentru ca, într-o situație de criză, să poată fi soluția de continuitate tehnică la echipă.

Rapidiștii aveau deja experiența cu Adrian Mutu, cel care s-a decis să plece la Netfchi Baku cu numai o săptămână înainte de startul sezonului. A venit Bergodi cu stafful său: secundul Luigi Ciarlantini și preparatorul fizic Ionel Colonel.

Ulterior, în anturajul primei echipe au apărut Bogdan Lobonț (46 ani) și Adrian Iencsi (49 ani), ei având însă un statut aparte.

Dănuț Lupu, dezvăluiri din închisoare la „Prietenii lui Ovidiu”: „Acolo e junglă, trebuie să supraviețuiești!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Dănuț Lupu, dezvăluiri din închisoare la „Prietenii lui Ovidiu”: „Acolo e junglă, trebuie să supraviețuiești!”

Bogdan Lobonț a fost ideea lui Daniel Niculae și a lui Victor Angelescu

Același surse au detaliat: „Lobonț era antrenor cu portarii în acte, dar, de fapt, avea și un alt rol, mult mai important, de a fi gata să preia echipa în orice moment. A fost ideea președintelui Daniel Niculae și a acționarului minoritar, Victor Angelescu. Dan Șucu, acționarul majoritar, a fost de acord cu acea mutare.

Pentru că așa s-au împărțit lucrurile în club, primii doi sunt responsabili pe parte sportivă, iar ultimul pe cea administrativă.

Soluția cu Lobonț și Iencsi a fost aprobată, având în vedere pregătirea lui, experiența lui ca jucator la Ajax, dar și în campionatul italian, plus că și-a luat licența la Coverciano, el a fost mereu planul B, de a prelua funcția de antrenor principal din mers, în cazul în care lucrurile n-ar fi mers cu Bergodi.

Orice club responsabil trebuie să aibă și o astfel de strategie, tocmai ca să asigure continuitatea la echipă într-o situație precum cea în care se află echipa acum”.

De aceea, în cazul în care în aceste ultime 6 etape Rapid va reuși să își revină și să intre în obiectivul principal, clasarea pe locurile 1-3 și accederea în preliminariile cupelor europene, lui Lobonț i se va prelungi contractul de antrenor principal pentru încă două sezoane.

„Acționarii au decis că Lobonț merită să aibă șansa de a-și demonstra calitățile de antrenor și de aceea merg pe mâna lui. Pentru că este considerat printre cei mai bine pregătiți și educați tehnicieni din Liga 1, la ce experiență de jucător și pregătire tehnică are.

De ce l-a numit Rapid „principal” pe Bogdan Lobonț: „A fost ideea lor”
Bogdan Lobonț, antrenorul interimar al Rapidului // foto: Facebook @ FC Rapid 1923

Nu a antrenat prea mult, dar acum are o șansă. Degeaba se discută deja de cine ar veni în locul lui Lobonț. Fiindcă el este prima și singura variantă în acest moment la Rapid”, au mai explicat respectivele surse GSP.ro.

Ne aflăm la numai 3 puncte de obiectiv și nu depunem armele. Urmează un mecifoarte dificil cu FCSB, dar noi credem că Bogdan Lobonț va reuși să întoarcă barca. El merită o șansă, să-și demonstreze calitățile de antrenr și are toată încrederea noastră. Iar dacă reușește să ducă echipa pe podium la finalul campionatului, va rămâne antrenorul nostru
- Dan Șucu, acționar majoritar Rapid

Match Quiz FCSB - Rapid

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO Bogdan Lobonț, înainte de FCSB - Rapid: „Nu contează că i-am bătut în ultimele 4 meciuri” + Ce spune despre obiectvul trasat de conducere

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DESPRE RAPID:

Cum s-a finalizat despărțirea de Cristiano Bergodi. Câți bani a primit tehnicianul italian de la Rapid

Șumudică, INTERZIS la Rapid? » „Direcția clubului este diametral opusă. Subiect închis!”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (8)
JohnnyWalker66
JohnnyWalker66  •  18 Aprilie 2024, 15:37

Daca Lobi repeta rezultatele de la U Cluj, Rapidul termina pe 6 vara asta!

unurtr
unurtr  •  18 Aprilie 2024, 12:26

Clar conducere corporatistă. Ceea ce au făcut se numește ”business continuity”: să te gândești deja cum să continui activitatea în caz de ceva

fibra
fibra  •  18 Aprilie 2024, 11:52

Lobont nu a facut mai nimic la U Cluj si nici chiar nimic la U-20 si ar trebui sa faca in 6 etape la Rapid.Daca se intampla inseamna ca l-au sabotat pe Bergodi jucatorii si nu ca e Lobont magician.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează