FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CFR CLUJ 1-0

Danciu + Dolha

Articol de - Publicat duminica, 03 mai 2009 00:00

Atacantul a marcat golul decisiv, iar înlocuitorul lui Lobonț a apărat eroic în final, deși era accidentat. Dinamo își păstrează astfel locul 1

Atacantul a marcat golul decisiv, iar înlocuitorul lui Lobonț a apărat eroic în final, deși era accidentat. Dinamo își păstrează astfel locul 1

Cu tribunele aproape 3 sferturi goale și cu poziția de lider pierdută vineri seară în favoarea Urziceniului, Dinamo a pornit tare în meciul cu campioana en titre. Mureșan însă a jucat rolul salvatorului pentru CFR scoțînd în ultimul moment de pe linia porții în minutul 7.

A urmat șutul bun al lui Marius Niculae, care a trecut puțin alături, apoi jocul s-a echilibrat.

Niculae a ratat penalty
Kone a început să facă legea printre fundașii lui Dinamo și chiar și-a creat o imensă șansă să înscrie. N-a fost de acord Dolha, care a respins frumos, spre bucuria lui Ionuț Lupescu aflat la masa presei (15). De aici înainte s-a jucat într-un ritm susținut și datorită arbitrului israelian, care a lăsat jocul extrem de liber, nevăzînd însă și un penalty clar la Boștină în debutul jocului.

Finalul reprizei a fost electrizant. Căpitanului Niculae i-a tremurat piciorul și a trimis în bară din penalty. Iritarea lui Rednic a fost repede stinsă de cine altul decît mereu providențialul Ionel Dăn­ciu­lescu. A profitat de eroarea cuplului Stan și Bran, pardon, Mureșan-Alcantara, și a trimis cu sînge rece pe sub Nuno Claro. Și, totuși, n-a fost ultima fază a reprizei, pentru că arbitrul s-a mai făcut o dată de rîs, trecînd cu vederea un penalty clar cînd Moți l-a busculat pe Ruiz.

Dinamo în corzi
Partea a doua s-a jucat aproape numai în jumătatea lui Dinamo. Dolha s-a remarcat din nou, de data aceasta în fața lui Diego Ruiz, parînd lovitura de cap a argentinianului (52).
Conceicao a forțat apoi. L-a scos pe lentul Leao, l-a aruncat în luptă pe Panin, iar pe Pereira l-a trimis extremă stînga.

Dolha-Tamaș-Goian, trio imbatabil
CFR a împins tot mai mult jocul spre buturile lui Dinamo, însă trioul Dolha-Goian-Tamaș a fost de netrecut, mai ales la mingile aeriene. Finalul i-a găsit pe “cîini” gîfîind, însă cu un Dolha fabulos, care a scos miraculos șuturile lui Frangipane și Culio (94).

Lobonț a revenit în țară
Vineri noapte, Bogdan Lobonț a revenit din Belgia după intervenția chirurgicală la genunchi. “Mă bucur că n-au apărut complicații după operație, e foarte important pentru programul de recuperare. Medicii mi-au spus că pot începe alergările ușoare peste 3 luni, dar nu vreau să fac calcule! M-au impresionat mesajele suporterilor și m-au făcut să trec mai ușor peste tot. Le mulțumesc tuturor!”, a spus goalkeeper-ul, care este așteptat să revină abia peste 5-6 luni. (Ioana Mihalcea)

Măsuri extreme antirasism
Speriați că ar putea fi depunctați din cauza scandărilor și a mesajelor rasiste ale suporterilor, oficialii dinamoviști și-au luat măsuri extreme de siguranță. Fanii au fost percheziționați, iar bannerele au fost verificate pentru a nu conține mesaje-problemă. Comisia de Disciplină i-a amendat cu 60.000 de lei pe alb-roșii și i-a obligat să  joace un meci cu porțile închise  din cauza comportamentului rasist al fanilor la partida din “sferturi” cu Rapid. (Cătălin Gheorghiu)

RECURSUL ETAPEI

Granzii  analizează etapa
Cristi Borcea și Valeriu Argăseală, președinții rivalelor Dinamo și Steaua, alături de Nicolae Manea, directorul tehnic al Rapidului, vor fi azi, de la 22:15, pe GSP TV, invitații lui Ovidiu Ioanițoaia la Recursul etapei. În cadrul talk-show-ului de analiză fotbalistică, Ion Crăciunescu va discuta toate fazele controversate ale etapei a 28-a. Pune-le întrebări celor trei invitați, pe recursul.ro, și poți cîștiga tricouri cu Dinamo, Steaua sau Rapid! (Cristi Scutariu)

“Balaj a făcut masacru la timișoara!”
Președintele executiv Cristi Borcea a lansat un atac virulent asupra “centralului” Cristi Balaj. “Vorbim de Dinamo? Dar ce a făcut Balaj la Poli Timișoara-Farul? Trebuie exclus din arbitraj! Dacă vrem să dăm exemple și să facem curățenie, trebuie să plece. Ce dracului, ne mințim? E bine că nu ne mai certăm noi între noi, dar nu putem fi de acord cum au arbitrat Tudor și Balaj. Balaj a viciat rezultatul! Ăla a fost masacru, domne!”, a tunat Borcea la GSP TV.

Moți joacă la Galați
Înlocuit la pauză pentru că a acuzat dureri la coapsa dreaptă, Moți va fi apt pentru partida de marți, cu Oțelul. “Accidentarea nu este gravă. Am o contuzie la mușchiul piciorului drept, dar revin în cîteva zile și sper să joc la Galați”, a comentat fotbalistul. Altfel, atacantul Ianis Zicu a suferit o contractură la ultimul antrenament înaintea partidei cu CFR Cluj și are nevoie de o pauză de două zile. Boștină va lipsi de la Galați, fiind suspendat. (Eduard Apostol)

» ŞTIRILE MECIULUI

- Blay a suferit o ruptură de aductor și a fost înlocuit cu Scarlatache. “Sezonul s-a încheiat pentu Blay” a anunțat Rednic. (Eduard Apostol)

- Directorul general al Federației, Ionuț Lupescu, a urmărit partida alături de cîțiva prieteni de la masa presei.

- Clujenii nu au fost lăsați de arbitru să joace în nici echipamentul vișiniu, nici în cel alb. Așa că au apelat la cel de-al treilea rînd de echipament, portocaliu.

- Atacantul Ianis Zicu sa suferit o contractură la ultimul
antrenament al dinamoviștilor și n-a fost inclus în lot. El va lua o pauză de două zile.

- Mircea Rednic a comentat victoria Stelei cu Oțelul, scor 5-0: “Păi, Steaua cu arbitrajul ăla… Dacă și Tudor, zis Rasputin, a făcut greșelile alea. Dar nu vreau să mai zic nimic de arbitraje”.

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (59)
 •  04 Mai 2009, 09:04

Pentru acel frustrat care semneaza @dan si se pretinde "psiholog de profesie": in ce calitate "vindecati" dvoastra? Si pe cine: pe clostile din tribunele paltinisene? Ori poate sunteti analistul personal al lui Ian Cul? Daca exista pe lumea asta un suporter timisorean care sa spune ceva dupa unul dintre cele mai rusinoase meciuri din istoria acestui campionat, ala trebuie sa fie dus rau de tot! De ce echipa asta de eleganti si fair-playeri nu a refuzat acel 11 m mincinos? Ps

 •  04 Mai 2009, 08:56

postat de mm pe 03.05.2009, 09:40 Dinamo ocupa nemeritat locul cuvenit Timisoarei! Rusine Dragomir, Borcea si Ursu! de acord - szistike Da, de acord, dinamo ocupa nemeritat locul de echipa ce castiga prin blaturi si cu arbitrii, loc cuvenit, neindoios, Timisoarei. Poate se va face dreptate, pana la urma, mai ales dupa ce castigi contra unei echipe ce inscrie 2 goluri, desi tu dai doar unul!

 •  03 Mai 2009, 23:38

@dan acum fara rautate, dar mai pune mana pe o carte de limba romana si apoi scrie pe forumuri. pai tu scrii de 4 ori 'albitrul' si 'albitrajul' si mai vrei sa te ia cineva in serios?

Vezi toate comentariile (59)
Comentează