FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - DINAMO

Dănciulescu şi Niculescu, faţă în faţă » Lupta titanilor

Articol de - Publicat miercuri, 30 martie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 30 martie 2011 11:22

Cuplul N&D se va reface vineri seară pentru 90 de minute la meciul U Cluj - Dinamo. Clau-gol şi Danciu-gol vor fi capetele de afiş ale partidei directe

Ionel Dănciulescu şi Claudiu Niculescu. Au scris istorie împreună în fotbalul românesc, la Dinamo, iar vineri seară vor fi adversari vreme de 90 de minute.

Sînt cei mai periculoşi oameni ai echipelor lor, iar cei doi antrenori, Ioan Andone şi Ionuţ Badea, caută să le găsească leac pentru meciul direct. "Lui Claudiu nu i se vor acorda spaţii de manevră şi nu lăsaţi adversarului lovituri libere pînă în 25 de metri!" a fost ordinul lui Ando către jucătorii săi, ştiind că Niculescu a marcat de două ori în tur, la victoria cu 4-3 a Clujului în Ştefan cel Mare, o dată din fază fixă. "Să nu-l scăpaţi pe Dănciulescu din ochi!", le-a zis Badea alor săi.

"Danciu" şi Claudiu se cunosc de un sfert de veac. "Cam poetic, dar aşa e", spun amîndoi cînd vorbesc despre amiciţia lor. S-au ajutat împreună în carieră şi la CSŞ Slatina, şi la Dinamo. S-au certat şi s-au împăcat, ştiind că doar împreună sînt eficienţi la Dinamo. Fiecare a cîştigat cîte două titluri de golgeter al Ligii 1. "Vineri, să cîştige cel mai bun, adică ai noştri!", şi-au trimis sms-uri înaintea partidei directe. Sînt veterani, se îndreaptă spre 35 de ani, de aceea sînt realişti. "Eu nu ţin să înscriu, îmi convine doar să cîştige echipa", au afirmat la unison, deşi, cu siguranţă, vor să-şi treacă numele pe lista marcatorilor. "«Danciu» e un fotbalist incredibil, respect!", a inaugurat Claudiu meciul direct. "Claudiu? Supertalent, clasă!", a completat Dănciulescu. Vineri seară vor fi căpitanii celor două formaţii şi vor uita pentru 90 de minute că se cunosc.


Ionel Dănciulescu (34 de ani şi 4 luni)
- 161 de goluri la Dinamo în 350 de meciuri în toate competiţiile
- 190 de goluri în Liga 1, fiind al 3-lea în clasamentul all-time al puncherilor din fotbalul românesc
- 3 goluri în acest sezon pentru Dinamo
- 6 trofee cu Dinamo: campion al României (2002, 2004, 2007) şi Cupa României (2003, 2004, 2005).
- are două titluri de golgeter în Liga 1: 2004 şi 2008

Claudiu Niculescu (34 de ani şi 9 luni)
- 129 de goluri pentru Dinamo - în 263 de meciuri în toate competiţiile
- 146 de goluri în Liga 1, fiind pe locul 14 all-time
- 8 goluri în acest sezon pentru U Cluj
- 6 trofee cu Dinamo; campion al României (2002, 2004, 2007), Cupa României (2004, 2005) şi Supercupa României (2005)
- are două titluri de golgeter în Liga 1: 2005 şi 2007.


"Claudiu era de mic tehnicuţ şi talentat. Nelu a fost ambiţios şi muncitor. Dănciulescu a fost mereu factorul de echilibru între cei doi. N-ar fi existat, cu adevărat, unul fără celălalt"
Ion Pîrvulescu, 70 de ani, profesorul celor doi de la CSŞ Slatina

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”
Superliga
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”
România, bătută zdravăn de Ungaria » Florentin Pera are mult de lucru înaintea Campionatului European de handbal feminin
Handbal
România, bătută zdravăn de Ungaria » Florentin Pera are mult de lucru înaintea Campionatului European de handbal feminin
Fostul mare internațional și-a aflat pedeapsa, după ce i-a distrus garajul unui vecin cu o drujbă » Motivul din spatele gestului șocant
Campionate
Fostul mare internațional și-a aflat pedeapsa, după ce i-a distrus garajul unui vecin cu o drujbă » Motivul din spatele gestului șocant

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (5)
dreamer123
dreamer123  •  31 Martie 2011, 01:15

2 legende, sa castige cei mai buni (dinamo sper :)

mihnea80
mihnea80  •  30 Martie 2011, 17:33

mi-e ciuda putin ca trebuie sa ne revenim fix cu Dinamo , insa e obligatoriu. I-am batut in deplasare odata, deci se poate si a doua oara, mai ales ca suntem mai puternici. HAIDE U! Nu concep decat victoria!

dinamovistulflorin
dinamovistulflorin  •  30 Martie 2011, 16:13

Cu tot respectul fata de Niculescu dar de aceasta data se va schimba rolurile si DANCIU va fi cel care va da doua goluri si se va bucura enorm si noi la fel ...HAI DINAMO!!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează