FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV „Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”

Dănuț Lupu, fotomontaj: Stela Tănase
Dănuț Lupu, fotomontaj: Stela Tănase

Articol de - Publicat miercuri, 17 aprilie 2024 14:03 / Actualizat miercuri, 17 aprilie 2024 17:16

Dănuț Lupu (57 de ani), fostul mare jucător al celor de la Rapid și Dinamo, a fost invitatul din această săptămână al emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”, emisiune ce va fi difuzată în premieră diseară, de la ora 20:00, pe GSP.

Fostul mijlocaș a acceptat să vorbească despre cele șase luni pe care le-a petrecut în spatele gratiilor la penitenciarul Rahova, după ce a fost condamnat pentru că a condus fără permis.

Dănuț Lupu: „Există un lucru pe care-l văd total aiurea”

„Condițiile din închisoare? Pfff. Ca la pușcărie! Totuși, singurul lucru care cred eu că e total aiurea e mâncarea, în rest e OK. În celula în care am stat eu, la deschiși, era OK. Ai televizor, frigider. Bine, dacă faci abstracție că stai 24 de ore din 24 în cameră. Aici, pe secția opt și nouă, sunt OK, dar dacă vă duceți pe secția doi, trei, patru vă ia capul”, începe Lupu dezvăluirile.

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar dai colțul. E părerea mea! De aceea, eu primeam pachet. Dar ai magazin acolo. În fiecare săptămână poți să-ți cumperi tot ce îți dorești. Dar trebuie să ai și bani.

Să mă scuze doamna Rodica, dar are niște prețuri... La Marriott mănânci mai ieftin decât la doamna Rodica. Vorbesc foarte serios! Lumea n-are altă soluție, trebuie să cumpere. O dată la lună poți să primești și pachet de acasă”, mai spune Lupu.

„Dacă ai bani, poți să stai liniștit! Dar dacă ai 40 de milioane salariu și soție acasă, nu supraviețuiești. Îți trebuie 25-30 de milioane pe lună în închisoare. Dacă mai și fumezi, te duci în 4.000 de lei, deci nu-ți rămâne nimic”, a completat fostul mijlocaș.

Dănuț Lupu: „La Rahova sunt ploșnițe, nu sunt șobolani”

Despre condițiile din penitenciar, Dănuț Lupu a spus că „apă caldă aveam, iar iarna a fost OK, n-a fost frig”.

„Dar în penitenciarul vechi încă mai sunt probleme. Încă mai sunt ploșnițe... Șobolani sunt la Poarta Albă, la Rahova, unde am fost eu, nu sunt șobolani”.

Acesta a confirmat că țigările sunt monedă de schimb între deținuți și că „îți trebuie bani mai mulți dacă fumezi”. „Eu nu mai fumez de opt, nouă ani. Țigara e monedă de schimb, foarte multă lume care fumează, dar e amărâtă și n-are bani”, a mai spus acesta.

La Rahova sunt nouă secții. Ultima e pentru semideschișii condamnați până în trei ani. Pe secția 8, unde am fost eu, sunt cei care sunt condamnați până într-un an. Am stat în cameră cu un băiat care avea 25 de ani de executat. Plus un băiat care era arestat din '90. A murit din păcate. Dumnezeu să-l ierte!

Dănuț Lupu, fost internațional

Citește și:

„A tras cu pistolul pe stradă!” » Amintiri geniale cu omul numărul 1 al unei echipe de tradiție: „A venit cu o geantă de bani: «Ia, bă, țărane!»”
PRIETENII LUI OVIDIU
„A tras cu pistolul pe stradă!” » Amintiri geniale cu omul numărul 1 al unei echipe de tradiție: „A venit cu o geantă de bani: «Ia, bă, țărane!»”
„Ilie Dumitrescu ne-a prins cu berea: «Ce, sunteți șoferi de TIR?!»” » Povești geniale din fotbalul românesc: „Ăia erau învățați cu Maria Lătărețu”
PRIETENII LUI OVIDIU
„Ilie Dumitrescu ne-a prins cu berea: «Ce, sunteți șoferi de TIR?!»” » Povești geniale din fotbalul românesc: „Ăia erau învățați cu Maria Lătărețu”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (32)
lopy_sf
lopy_sf  •  19 Aprilie 2024, 22:50

Depinde, regimul deschis se aplică celor care au pedepse până într-un an. DAR, se aplică și celor care ajung în diferite termene și au fost ok. În speță cineva condamnat la o pedeapsă de 25 de ani care ajunge la maximă siguranță, după un timp la regim închis, apoi la semideschis și în final la deschis. Bineînțeles, fără probleme, muncitori, cuminți etc

Papadopol
Papadopol  •  19 Aprilie 2024, 19:52

Impresionant, extraordinar (adica, foarte ordinar!)! Un articol de senzatie! Si titlul... titlul... - mai ales titlul - foarte bine ales! Jurnalisti adevarati. Mai rar asa ceva! Sunteti cei mai buni! Meritați cu toții un mare pulițer (nu cred că se scrie așa - dar sună mai aproape de adevăr)! În primul rând, ați fost foarte inspirați să îl chemați pe domnul fotbalist pentru a se pronunța într-o atare problemă a penitenciarelor din România! E cel mai în măsură să vorbească! Știe, domnule, ce să mai... !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

zelosu
zelosu  •  18 Aprilie 2024, 12:55
Postat de TheWizardOfOz pe 17 Aprilie 2024, 18:04

Trebuie neapărat să-i găsească oierul un loc la fc fcsb -echipa pușcăriașilor.

Si lui Bocciu, si lui Gica Popescu, si lui Nicu Gheara eventual

Vezi toate comentariile (32)
Comentează
Close