FOTBAL  »  Superliga  »  PRESA PORTUGHEZĂ

De ce se înghesuie portughezii în Liga 1? "Bani mulţi, case, maşini"

Ricardo Cadu
Ricardo Cadu

Articol de GSP - Publicat joi, 26 mai 2011 00:00 / Actualizat joi, 26 mai 2011 13:51

Cotidianului "O Jogo" încearcă să explice azi, într-un material de 2 pagini, de ce fotbaliştii portughezi sînt atraşi de mirajul fotbalului românesc


Primii care au lansat moda au fost clujenii de la CFR, dar acum trendul e în ascensiune. Chiar dacă abia s-a redeschis campania de achiziţii, cinci jucători din prima ligă din Portugalia au ales să joace deja pentru formaţiile din România. Sougou, Camora, Renan, Lionn (CFR Cluj) şi Tatu (Steaua) sînt achiziţii certe, dar fenomenul nu e nou. A început în sezonul 2006-2007, cînd la Cluj au ajuns Fredy, Cadu, Vitinha, Manuel José, Dani, Semedo şi Pedro Oliveira.

"Echipele mari dau salarii extrem de bune, între 150.000-170.000 de euro, oferă multe facilităţi jucătorilor, maşini plătite, case, dar se ocupă şi de cheltuielile individuale ale jucătorilor. De exemplu, fotbaliştii de la Cluj nici nu au problema meselor, pentru că ele sînt asigurate la restaurantul patronului clubului", a explicat agentul Fernando Emilio pentru ziariştii lusitani de la O Jogo.

46 de jucători care au evoluat în ligile portugheze de fotbal joacă în prezent în prima ligă din România. Cu excepţia a patru echipe din Liga 1 (Oţelul, Brăneşti, Gaz Metan şi Sportul), toate celelalte au în componenţă fotbalişti care au fost transferaţi din Portugalia.


Toni desenează scenariul dificil al antrenorilor
La fel cum porţile s-au deschis pentru jucători, şi antrenorii lusitani şi-au găsit angajamente în România. Jose Peseiro (Rapid), Alvaro Magalhaes (Gloria Buzău) şi Joaquim Teixeira (Pandurii) au bifat mandate în Liga 1, dar doar Toni Conceicao şi, mai nou, Jorge Costa au avut o prezenţă mai consistentă pe banca tehnică. "Pentru antrenori, e destul de complicat, pentru că preşedinţii nu prea au răbdare şi vor rezultate imediate. Condiţiile de lucru sînt bune, majoritatea echipelor au deja terenuri sintetice pentru iarnă. Sînt cîteva echipe emblematice care se luptă pentru titlu, iar echilibrul domină liga. Atitudinea şi competivitatea sînt prezente mereu în fotbal, chiar dacă uneori nu ai parte de partide bune", e tabloul zugrăvit de Conceicao.

"Oferta primită de la Cluj era mult, mult mai bună decît cele din Portugalia, chiar de la echipele din top 5. Clubul e stabil şi într-o continuă creştere"
Nuno Diogo, fundaş CFR Cluj


"România e o ţară săracă, dar Clujul e un oraş foarte bun. La nivelul fotbalului, nu înveţi aşa multe ca în Portugalia"
Helder Castro, mijlocaş U Cluj

"Am ajuns în România fiind convins de oferta financiară, nu ştiam deloc ţara. Nu sînt autostrăzi la fel ca în Portugalia, dar totul e normal. 7-8 echipe se bat în fiecare an pentru titlu"
Cadu, căpitan CFR Cluj


Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Vestiarul României la Priștina vs. Vestiarul lăsat de Kosovo pe Arena Națională
Nationala
Vestiarul României la Priștina vs. Vestiarul lăsat de Kosovo pe Arena Națională
Președintele TAS de România, dialog cu GSP despre România - Kosovo: „E o vină comună. Fotbaliștii kosovari au provocat, fanii au reacționat” » Ce crede că riscă FRF
Nationala
Președintele TAS de România, dialog cu GSP despre România - Kosovo: „E o vină comună. Fotbaliștii kosovari au provocat, fanii au reacționat” » Ce crede că riscă FRF
Sexy jurnalista din Kosovo, reacție virală după scandalul de la meciul cu România: „Epilogul va fi acesta” + Românii au comentat imediat: „Sunteți găini, nu vulturi”
Nationala
Sexy jurnalista din Kosovo, reacție virală după scandalul de la meciul cu România: „Epilogul va fi acesta” + Românii au comentat imediat: „Sunteți găini, nu vulturi”

Scene REVOLTĂTOARE! Haosul a continuat și la conferință » Kosovarii au sărit la bătaie, cu Mircea Lucescu la 3 metri distanță: „Să vă fie rușine!”

Presa internațională vuiește după ce România - Kosovo a fost abandonat: „Haos!”


Comentarii (4)
sibelius
sibelius  •  26 Mai 2011, 16:15

Deci, salariile de 150.000-170.000 de euro li se par super-atractive. Asta da un indiciu clar despre cat se plateste in Portugalia(exceptand Porto, Benfica, Sporting si, poate, Braga).

ravanelly
ravanelly  •  26 Mai 2011, 15:17

pffff la noi ajung doar jucatori de mana a 4 a iar uni se bucura crezand ca astia sunt toti precum cristiano ronaldo!

ligax
ligax  •  26 Mai 2011, 15:39

Cine merge unde e mai rau? Pentru ei e bine aici!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează