FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

De la zero » Ce-i așteaptă pe rapidiști după retrogradarea în liga secundă

Articol de - Publicat luni, 25 mai 2015 00:00

Retrogradată în Liga a 2-a, Rapid își va pierde aproape toți jucătorii în această vară, iar Bergodi va pleca și el. Motroc și Iencsi sînt pe lista lui Moraru.

Giuleștenii se află în fața unui nou început, acum, cînd echipa n-a reușit să se salveze de la retrogradare. Din actualul lot vor mai rămîne în Grant maximum 5 jucători, toți români și din care doi sînt portari: Bornescu, Drăghia, Nicolae Vasile, Martin și Cerlincă.

În rest, fotbaliștii străini din lot își vor rezilia contractele, chiar dacă unii au înțelegeri ce mai sînt valabile încă doi ani. Aceștia și-au trecut în contract o clauză conform căreia devin liberi dacă echipa retrogradează.

Dintre numele grele din lot, doar Daniel Niculae ar mai putea evolua în alb-vișiniu și în sezonul viitor, dacă nu reușește să-și găsească un angajament în străinătate. Săpunaru e aproape de Udinese, iar Pancu a pus ghetele în cui.

Buget de 1,5 milioane

Omul de afaceri Valerii Moraru a anunțat deja că nu va abandona echipa. Mai mult, finanțatorul din Grant a făcut deja planul pentru sezonul viitor.

"Vom avea un buget de 1,5 milioane de euro, cred că va fi suficient pentru a reveni în Liga 1. Am învățat multe din acest sezon, am făcut și greșeli, dar nu voi pleca. Rapid se va întoarce în primul eșalon în vara viitoare", a spus acționarul Rapidului.

În ceea ce privește antrenorul, italianul Cristiano Bergodi nu va mai rămîne. Moraru are deja două variante pentru banca tehnică: Adrian Iencsi și Florin Motroc, ambii fiind de acord să vină în Giulești, dar cel de-al doilea este favorit.

Șocăm Europa!

La finalul acestui sezon, ne retrogradează două foste campioane, Rapid şi Oţelul. Cele două au, împreună, patru titluri în Liga 1. Dintre care trei cucerite în ultimele două decenii! Situaţia se repetă doar în Belgia, unde însă Lierse şi Cercle Bruges au cucerit laurii demult, chiar şi înaintea Primului Război Mondial! În rest, maximum o fostă campioană, în general din perioada romantică, retrogradată, cum se întîmplă în Franța cu Lens sau în Italia cu Cagliari.

"Cel mai probabil, mă voi întoarce în Spania. Am oferte din prima ligă de la Rayo Vallecano și Levante, și din a doua ligă, de la Mallorca și Cordoba. În România nu voi juca niciodată la Steaua sau Dinamo, doar la Rapid"
Joan Oriol, fundaș Rapid

21 de trofeea strîns Rapidul în istoria de 92 de ani: 3 titluri, 13 Cupe ale României, 4 Supercupe și o Cupă a Ligii

7 retrogradări a bifat Rapidul cu cea din acest sezon. Precedentele 6 au fost în 1951, 1954, 1974, 1977, 1989 și 2013

11 sezoanea petrecut pînă acum Rapidul în eșalonul secund în istoria clubului

Citește și:

România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Nationala
România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (11)
zecs93
zecs93  •  25 Mai 2015, 16:00

Motroc a luat un titlu in qatar, ar fi bun, mai ales ca e rapidist, daca nu se va intelege cu motroc sa stiti ca Marian RADA asteapta doar un beep !!!

zecs93
zecs93  •  25 Mai 2015, 15:59

cam putini bani ( acesti 1,5 milioane) pentru un proiect la Rapid care se vrea promovarea, sunt curios ce jucatori va aduce moraru !!! Daca iar aduce un lot ca cel din tur ,nu au nicio sansa !!!

cristi47.reload
cristi47.reload  •  25 Mai 2015, 15:05

Rapid in B si Sumudica valiza mica face pe Steaua campioni. Asta-i farmecul vietii

Vezi toate comentariile (11)
Comentează