FOTBAL  »  Superliga  »  SUSPENDĂRI

Decimaţi

Articol de - Publicat joi, 06 martie 2008 00:00

Jucătorii Oţelului au primit, cumulat, 14 etape de suspendare, dar Comisia s-a dovedit înţelegătoare cu cluburile din Galaţi şi Buzău

Comisia de Disciplină a lovit ieri în plin în fotbaliştii Galaţiului, dar a manifestat indulgenţă faţă de cluburile Oţelul şi Gloria Buzău. Cinci dintre jucătorii de la Dunăre au primit suspendări, cea mai severă sancţiune fiindu-i aplicată lui Ramses Gado, care, la finalul jocului cu Rapid (0-1), a năvălit pe gazon spre a cere socoteală arbitrilor. Gest cu atît mai grav, cu cît atacantul era în stare de suspendare la întîlnirea cu giuleştenii! Szekely, Semeghin, Paraschiv şi Brujan au fost trecuţi şi ei pe nota de plată, ultimii doi fiind şi eliminaţi la disputa cu trupa lui Rednic. Comisia a judecat şi pe baza probelor video, incriminîndu-i pe fotbaliştii Oţelului pentru injurii la adresa brigăzii!

"Abuzuri criminale"
Preşedintele gălăţean, Marius Stan, a luat foc: "Cineva seamănă teroare la FRF. Se fac abuzuri criminale. De ce jucătorii ambelor echipe au fost aplaudaţi anul trecut după ce Rapidul ne-a bătut cu 7-0? Acest poartă acum numele arbitrului Haţeganu, care ne-a fost trimis de la Arad, unde noi jucăm etapa viitoare. Vinovat e şi observatorul Didi Prodan, care i-a dat 7,5 lui Haţeganu".

Pentru incidentele de la finalul meciului Gloria - Poli Iaşi (1-1), cînd un suporter buzoian i-a atacat pe jucătorii oaspeţi şi i-a ameninţat cu un pistol, Comisia a fost îngăduitoare: gazdele vor juca doar un meci pe teren propriu cu porţile închise, cel cu Pandurii.

"Am fost pedepsiţi pe nedrept! Vom face apel, pentru că forţele de ordine erau responsabile cu prevenirea incidentelor, nu clubul"
Aurel Brebeanu, preşedinte Gloria Buzău

"Vom studia posibilitatea de a face apel la această decizie. Nu ni se pare normal să plătim pentru greşelile suporterilor, care au aruncat cu obiecte pe teren"
Sorin Boca, preşedinte Poli Iaşi

"Didi Prodan ne-a demonstrat cît se pricepe la arbitraj. Trebuie să-l ascultăm cu sfinţenie!"
Marius Stan, preşedinte Oţelul

Sancţiunile dictate
Ramses Gado (Oţelul) 6 etape, 4.000 RON amendă
Dorin Semeghin (Oţelul) 3 etape, 4.000 RON amendă
Gabriel Paraschiv (Oţelul) 2 etape, 3.000 RON amendă
Janos Szekely (Oţelul) 2 etape, 3.000 RON amendă
Sergiu Brujan (Oţelul) o etapă, 600 RON amendă
Gloria Buzău o etapă cu porţile închise, 30.000 RON amendă
Poli Iaşi 30.000 RON amendă

Citește și:

Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Euro 2024
Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Nationala
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Altele
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (29)
 •  07 Martie 2008, 10:47

Livinho se pare ca voi acolo in Giulesti stiti geografie la fel cum stiu si rapidistii fotbal....pentru cultura ta generala Galatiul e al saselea oras al Romaniei.... Cat despre meci atata timp cat veniti cu arbitri cumparati si din minutul 75 cu 2 oameni mai mult pe teren ati fost dominati copios co comment....cred ca de asta avem si rezultate in Europa...ce sa-i faci acolo nu poti cumpara arbitrii...asta e viata!!

 •  06 Martie 2008, 23:32

galatiul ce ii de fapt? sat, comuna sau catun? =))) ar trebui sa fiti mandri k exista o asemenea echipa formidabila in romania precum RAPID BUCURESTI, pe bune acum

 •  06 Martie 2008, 21:57

BAI livinho ESTI UN C.A.C.A.T BAI FRAIERE , B.A.G.A.MIAS P.U.L.A IN MATA DE RAHAT PROST , FORZA GALATI . BAI TIGANE BORAT A VENIT MASINA DE FACUT BLATURI LA GALATI SI A CASTIGAT CA DE OBICEI CU ARBITRII , UUUUUUUUUUUU RAPIDUL SUNTETI DE RAHAT .. FORTZA GALATI !!!!!!!

Vezi toate comentariile (29)
Comentează