FOTBAL  »  Superliga  »  DERBY DE ROMÂNIA

Derby de România se joacă luni, a doua zi de Paşti, pe 25 aprilie » Iepuraşul granzilor

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat sambata, 09 aprilie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 08 aprilie 2011 23:21

La presiunile lui Gigi Becali şi Cristi Borcea, Steaua - Dinamo s-a putut juca luni, după Paşte, şi nu în Duminica Învierii

E oficial: Steaua - Dinamo se va juca luni, 25 aprilie, a doua zi de Paşti. Şi nu în Duminica Învierii, aşa cum ar fi vrut cei de la DigiSport, televiziunea ce deţine drepturile de televizare. Şi aceasta întrucît s-a opus Gigi Becali, iar Cristi Borcea i-a ţinut isonul, nici unul neacceptînd prima zi de Paşti ca zi de disputare a Derby-ului de România.

"Nu mai respectăm Paştele?! Duhovnicul m-a sfătuit să mut Paştele luni"
Dinamoviştii şi steliştii au scos în faţă, ca scut, şi faptul că miercurea şi joia dinaintea Paştelui vor avea meciuri dificile în prima manşă a semifinalelor Cupei. Totuşi, adversarele din această competiţie, Gloria Bistriţa, respectiv FC Braşov, vor juca fix în Duminica Învierii!
"Am discutat cu Cristi de mai multe ori şi el mi-a zis că jucăm cînd vreau eu. Păi, nu mai respectăm nici Paştele?! Am vorbit la Ligă şi-am zis că duminică nu vom fi pe teren, e Sărbătoare mare, nu trebuie să se joace fotbal. Nici nu mă prezentam dacă era aşa. S-a convenit să se joace luni, după Paşte, e mai bine aşa. Eu am vorbit cu duhovnicul şi mi-a zis să mut meciul luni", a declarat patronul din Ghencea.

Cine sărbătoreşte prin muncă
Cu toate acestea, trei meciuri se vor disputa în ziua sfîntă! În Duminica Paştelui nu s-a mai jucat după Revoluţie, însă 6 echipe, printre care şi liderul Ligii 1 Bergenbier, Oţelul Galaţi, vor fi la muncă de această dată în ziua respectivă, nu la spart de ouă roşii şi degustat drob şi pască! Ieri, echipele implicate au protestat vehement, dar cei de la LPF au pasat responsabilitatea spre televiziuni, ca să încarce şi mai mult atmosfera beligerantă după disputa drepturilor TV.

Reacţii negative ale celor care fac Paştele pe teren

"Să nu vină Liga să dea vina pe televiziuni, astea sînt vrăjeli de Buftea! Vom face o adresă la LPF, protestăm. Unii au ameninţat că nu se prezintă la meci în Duminica Paştelui, aşa că ne-au programat pe noi, ăştia mai fraieri. Sînt jocuri şi jocuri"
Marius Stan, director general Oţelul

"Decizia îmi lasă un gust amar. Paştele ar trebui să fie liber pentru toată lumea, nu doar pentru unii"
Dorinel Munteanu, antrenor Oţelul

"Evident că nu e normal ceea ce se întîmplă şi nu sînt mulţumit de programări. În nici o ţară civilizată nu se joacă la astfel de ore în ziua de Paşte"
Cristi Pustai, antrenor Gaz Metan

"Am fi vrut să petrecem ziua de Paşte alături de familii pentru a ne mai încărca moral. Sper să profităm de aceste lucruri anormale"
Aurel Ţicleanu, preşedinte U Craiova

"Dragomir e programatorul şef. E păcat de Dumnezeu, dar păcatul va cădea asupra lor, nu asupra noastră. Să şi-l asume!"
Ioan Neculaie, patron FC Braşov

"Sîntem prea mici, n-avem putere. Este o batjocură fără precedent a televiziunilor care vor să jucăm duminică"
Felix Grigore, director general Unirea Urziceni


Reacţiile granzilor

"Pentru conducători e bine că se joacă luni, dar pentru jucători nu e bine, deoarece ei vor face Paştele în cantonament"
Sorin Cîrţu, antrenor Steaua

"Foarte bine că s-a pus meciul luni, pentru că eu n-aş fi jucat duminică, în zi de mare Sărbătoare, nici dacă ştiam că pierdem cu 3-0"
Gigi Becali, patron Steaua

"Nu ar fi fost normal să jucăm în Duminica Învierii. În rest, ce să zic?, n-am făcut eu programarea... Cred că nu trebuia să se dispute nici un meci"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

"Nu-mi dau cu părerea vizavi de programare, sînt factori de decizie abilitaţi. Dinamo joacă oricînd cu Steaua fiindcă vrea să bată această echipă"
Cristi Borcea, acţionar Dinamo

Fără miel şi drob
Meniul steliştilor şi dinamoviştilor va fi restricţionat, au decis doctorii echipelor, Radu Paligora, respectiv Liviu Bătineanu. "Oricum, în Duminica Paştelui se va mînca în cantonament la Săftica, toată lumea. Meniu uşor, ca de obicei, paste, peşte, vită, curcan, pui, fără drob, miel ori alte mîncăruri grele", au anunţat roş-albii. "Controlăm mesele. E exclus să mănînce miel în acel week-end! Nu că ar fi o carne foarte grasă, însă e greu digerabilă. Poate unul acuză o indigestie. La ouă nu e interdicţie, dar nu se vor face excese".

Seara de Înviere în cantonament?
Cîrţu încă nu s-a decis cu cîte zile înainte va intra Steaua în cantonament pentru meciul cu Dinamo. E posibil ca antrenorul să hotărască să-i cheme pe jucători la stadion încă de sîmbătă, ceea ce ar însemna că seara de Înviere o vor petrece în cantonament. Planurile "Fălcosului" depind de parcursul din perioada respectivă al echipei. Dacă Dinamo va merge bine, jucătorii pot avea liber în Sîmbăta Paştelui, după un antrenament în prealabil, urmînd să intre în cantonament la Săftica duminică după-amiază.

352425-cum-arata-etapa-28-730x215.jpg

Citește și:

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia
Superliga
Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia
Rusescu a văzut echipa de start a României și a reacționat: „O surpriză foarte mare. Pe Edi l-a deranjat ceva”
Nationala
Rusescu a văzut echipa de start a României și a reacționat: „O surpriză foarte mare. Pe Edi l-a deranjat ceva”
Slovacia - România 1-1, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Tensiunea atinge cote nebănuite în ultimele 10 minute! Suntem calificați în OPTIMI, trebuie să ținem de acest scor!
Nationala
Slovacia - România 1-1, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Tensiunea atinge cote nebănuite în ultimele 10 minute! Suntem calificați în OPTIMI, trebuie să ținem de acest scor!

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (4)
tudurean
tudurean  •  09 Aprilie 2011, 21:11

Nea Dragomire,nu te supara,sau Nenea Sandule,matale ai jucat putin fotbal,si acuma lasa-l pe Nea Mitica,ca el e cu altele,dar LA NOI ODATA PE AN SINT SFINTELE SARBATORI DE PASTI si acuma se ingrasa porcul,dar altii sint cu MOT ,IAR ALTII???? Aha am uitat,ca sintem in Romania,SI PE TOATE PLANURILE SINTEM UNDE SINTEM,DE ACEEA TOTI DE AFARA SINT INAINTEA NOASTRA,CA CEI DE SUS SINT .....TICSITI....IAR NOI SINTEM SCLAVII VOSTRII,DAR,PINA CIND ASTA??????

lp64
lp64  •  09 Aprilie 2011, 16:09

Si ce s-ar fi intimplat daca jucau duminica?

dtdr
dtdr  •  09 Aprilie 2011, 15:26

ASTIA DOI SUNT CEI CU CARE SE CONFUNDA GSP !!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează