FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. Detaliul incredibil care l-a făcut pe Florentin Petre să nu accepte oferte de la Steaua: „Am învățat deja traseul”

Florentin Petre a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai lui Dinamo
Florentin Petre a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai lui Dinamo

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 aprilie 2020 08:42

Florentin Petre (44 de ani), actualul antrenor al celor de la Dacia Unirea Brăila, a povestit cum a ales să joace la Dinamo și cum a fost adus la echipă de Ionuț Chirilă.

Fostul mijlocaș dreapta a fost unul dintre cei mai importanți jucători din istoria recentă a lui Dinamo și a dezvăluit motivul pentru care a ales să joace la formația roș-albă, deși avea ofertă și de la Steaua.

„A venit mama cu ziarul Sportul şi undeva pe ultima pagină scria că se fac selecţii la Victoria Bucureşti. A zis să facem tot posibilul să ajungem mai sus. Selecția a făcut-o nea Ion Moldovan. A venit a doua zi şi mi-a zis că am luat selecţia şi să vin la Victoria. Eu plecam din Leordeni până în baza Cutezătorii. Acolo mergeam zi de zi și făceam două ore dus, o oră și jumătate întors. Am învățat traseul. Mergeam cu metroul, tramvaiul. 

Îl aveam antrenor pe domnul Sile, un om extraordinar, m-a ajutat enorm în toată perioada cât am făcut junioratul la Victoria. Mi-a zis: «Ai două variante: ori rămâi aici, ori te duci la Steaua». Am ieşit și vorbeam cu tata, care gândea la ale lui. I-am spus. «Băi tată, tu ai probleme la serviciu. Eu am învățat traseul că ne mai antrenam şi pe Dinamo. Eu zic să rămân aici». Şi am rămas la Dinamo. Ăsta a fost şi un avantaj  pentru că nu se ştie ce traseu puteam să am dacă mergeam în partea cealaltă. 

În 1990 a venit Ionuţ Chirilă, m-a luat de mână din vestiar și a zis «Din momentul asta mergi cu mine. Vii să joci la Dinamo! Tata nu ştia ce să facem, dar a zis Ionuţ Chirilă «Lăsaţi, mă descurc eu dacă vrea să vină să joace pentru Dinamo»”, a declarat Florentin Petre la TV Telekom Sport.

VIDEO. Florentin Petre despre situația de la Dinamo: „E dureros ce se întâmplă”

La Dinamo, Petre a stat 12 ani, din 1994 până în 2006, îmbrăcând de 259 de ori tricoul „câinilor”. A fost căpitanul echipei în anii 2000 și a câștigat trei campionate, cinci Cupe ale României și o Supercupă.

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Dusan Uhrin rupe tăcerea! Explică de ce a plecat din Ștefan cel Mare, ce face pe timpul pandemiei și de ce s-ar întoarce în Liga 1: „Viruși și trădare”

Mircea Rednic se ia de Ionuț Negoiță: „Tu te mai numești patron? Hai să vă spun eu câți bani a câștigat la Dinamo”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (2)
10210683961003053
Dan-Cristian Lucaciu  •  10 Aprilie 2020, 11:20

Singurul detaliu incredibil este ca ziarul Sportul avea o ultima pagina.

939271716140965
Manu Ion  •  10 Aprilie 2020, 10:30

Articol marca gsp:minciuni,intriga etc...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează