FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA, DUMINICĂ, 20:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Dilema lui Lăcătuş pentru Derby de România! » Kapetanos sau Bilaşco?

Articol de , - Publicat marti, 12 octombrie 2010 00:00

Tehnicianul Stelei are 10 titulari din 11 bătuţi în cuie pentru meciul cu Dinamo, singurul semn de întrebare fiind în privinţa atacantului de careu.

În Europa League nu vor avea drept de joc, dar duminică, la Derby de România, ambii se bat pentru titularizare. Numele lor: Pantelis Kapetanos şi Marius Bilaşco. Doar unul va fi în primul "11", iar celălalt rezervă. Este singurul semn de întrebare la care Lăcătuş nu a găsit încă răspuns.

Ambii au marcat în ultimul meci în care au fost titulari
Dilema lui Lăcătuş e amplificată de două lucruri. Primul: cei doi au marcat cîte un gol în fiecare din meciurile în care au început din primul minut în mandatul "Fiarei". Grecul a înscris pentru 3-0 în jocul cu Napoli, iar Bilaşco a făcut 4-1 cu Sportul. Al doilea: pînă acum se ţinea cont în titularizarea lor şi de următorul meci de Europa League, astfel că dacă Pantelis n-ar fi fost suspendat pentru partida cu Utrecht, de joia viitoare, probabil că Bilaşco era sigur titular cu Dinamo.

Ambii, nesolicitaţi în weekend
Un alt parametru la care cei doi n-au putut fi departajaţi a fost faptul că în weekend n-au jucat nici un alt meci oficial. Bilaşco a fost rezervă neutilizată la "naţionala" României la Paris, în vreme ce Kapetanos s-a antrenat în Ghencea şi a jucat în meciul-şcoală cu CS Tunari, scor 9-0, cînd a marcat de 4 ori.

Vor decide antrenamentele
Cum ambii n-au nici probleme medicale şi sînt la sută la sută din potenţialul fizic, antrenamentele din această săptămînă vor decide care dintre ei va fi alesul lui Lăcătuş pentru a fi titular. "Fiara" va conduce în fiecare zi cîte o şedinţă de pregătire, iar de vineri se va intra în cantonament.

De ce l-ar titulariza pe Kapetanos
1. Pentru că e un jucător pe care îl cunoaşte mai bine, avîndu-l la dispoziţie şi în precedentul mandat.
2. Pentru că grecul e mai familiarizat cu jocul Stelei şi a evoluat mai multe partide împreună cu Stancu în atacul Stelei decît a făcut-o Bilaşco.
3. Pentru că a mai jucat într-un astfel de derby Steaua - Dinamo, spre deosebire de Bilaşco, care n-a participat la nici un Derby de România

De ce l-ar titulariza pe Bilaşco
1. Pentru că Bilaşco a jucat foarte bine etapa trecută, ultimul meci oficial al Stelei, cînd s-a cîştigat cu Sportul, iar el a înscris un gol.
2. Pentru că grecul Kapetanos a fost pus la zid de patron după meciul cu Napoli, în care a încasat un cartonaş roşu stupid în minutul 31, la scorul de 3-0.
3. A fost cel mai bun fotbalist de la Unirea Urziceni în ultimele partide contra lui Dinamo în campionat. În mai 2009, cînd "cîinii" au pierdut campionatul la Urziceni, scor 0-1, Rednic a spus: "N-aveam cum să cîştigăm din moment ce Bilaşco a cîştigat toate duelurile aeriene ale meciului".

Kape, singurul stelist cu gol împotriva lui Dinamo
Un alt motiv pentru care Kapetanos poate spera să fie alesul lui Lăcătuş e faptul că dintre toţi fotbaliştii din actualul lot al Stelei, doar el a reuşit să marcheze împotriva lui Dinamo în tricoul roş-albastru. S-a întîmplat în toamna lui 2008, la meciul Dinamo - Steaua 1-1, cînd antrenor al Stelei era Dorinel Munteanu, iar Pantelis a deschis scorul în prima repriză.

Kapetanos    Parametru    Bilaşco
27    Ani    29
1,90 m    Înălţime    1,84 m
82 kg    Greutate    79 kg
154/40    Meciuri/Goluri primul eşalon ligi din Europa    262/51
20/3    Meciuri/Goluri în cupele europene 2008-2010    14/2
5,29    Medie note GSP în sezonul actual    5,50

Bilaşco a jucat o oră în plus în ultima lună
De la precedenta întrerupere a campionatului pentru "dubla" cu Albania şi Belarus a trecut o lună de zile, perioadă în care Steaua a avut 7 meciuri oficiale. Bilaşco, chiar dacă a absentat în două meciuri, a bifat cu o oră mai mult decît atacantul elen.

Meciul        Bilaşco    Kapetanos
Urziceni - Steaua 1-0        73        31
Liverpool - Steaua 4-1    -        90
Steaua - Astra 1-1        8        82
CFR Craiova - Steaua 0-1    90        -
Oţelul - Steaua 1-0        72        18
Steaua - Napoli 3-3        -        31
Steaua - Sportul 4-2        80        10
TOTAL MINUTE        323        262

5-4 pentru Bilaşco e raportul selecţiilor la naţională în 2010, grecul bifînd meciuri cu Senegal, Coreea de Nord, Paraguay, Coreea de Sud, în timp ce Bilaşco a jucat în tricolor cu Ucraina, Macedonia, Honduras, Turcia, Belarus

Echipa pentru meciul cu Dinamo
Tătăruşanu - Bonfim, Gardoş, Geraldo, Latovlevici - Ricardo, I. Apostol - Nicoliţă, B. Stancu, Cr. Tănase - Kapetanos (Bilaşco)

21 de euro, biletul la Utrecht
Suporterii pot să-şi achiziţioneze de azi bilete de intrare la partida Utrecht-Steaua, de pe 21 octombrie. Un tichet costă 21 de euro. Fanii trebuie să le achite în moneda europeană şi să aibă asupra lor acte de identitate. Biletele se găsesc de azi pînă marţi, 19 octombrie, la magazinul oficial din incinta stadionului Steaua. Cumpărătorii vor primi vouchere, în schimbul cărora vor lua tichetele oficiale la Utrecht, de la case.

"Măcar două goluri"
Gigi Becali nu e foarte optimist înaintea derby-ului, în ciuda situaţiei proaste prin care trece Dinamo: "Noi am marcat de nouă ori în ultimul amical, cu Tunari, dar asta nu înseamnă că vom face spectacol şi în Ştefan cel Mare. Măcar două goluri să înscriem acolo, ar fi suficiente! Important e s-o batem pe Dinamo, nu mă interesează diferenţa de scor!".

Şi copiii de 12 ani se plîng de arbitraj!
Dinamo a învins-o pe Steaua la grupele de juniori născuţi în 1998. "Cîinii" mici au cîştigat cu 3-2, cu golul victoriei marcat din penalty în ultimele minute. Copiii roş-albaştri s-au plîns din cauza asta: "Dinamoviştii au avut noroc mare cu arbitrul, care i-a ajutat, că altfel nu ne băteau!".

Gigi e comparat cu Berlusconi
Site-ul goal.com a întocmit un top al celor mai importante preluări ale cluburilor europene şi Gigi Becali, patron al Stelei din 2003, a prins poziţia a 9-a. Pe 10 e Elton John, care a devenit acţionar al lui Watford în 1976. Englezii îl compară pe Becali cu patronul lui AC Milan: "Gigi e varianta românească a lui Sivio Berlusconi. A schimbat mulţi antrenori de cînd conduce clubul, inclusiv pe Hagi, care s-a plîns că Becali se implica în alcătuirea echipei".

- Fanii roş-albaştrilor vor afla azi sau mîine numărul exact de bilete care le revin pentru derby. În jur de 600 de susţinători stelişti vor fi în Ştefan cel Mare.
- Gigi Becali a explicat de ce a vrut ca jucătorii cu salarii mari să aibă clauze care să-i permită clubului să rezilieze înţelegerile: "Eu nu pot să distrug Steaua! Dacă nu mai sînt bani, îl chem pe Bilaşco şi-i zic: <Du-te, tată, în altă parte!>".
- Steliştii pot să-şi cumpere online bilete pentru meciul cu Pandurii, de pe 25 octombrie. Preţurile: 10 lei - peluze, 15 lei - tribuna a II-a, 20 lei - tribuna I, 40 lei - tribuna 0, 75 lei - fotolii.

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (13)
iskander
iskander  •  12 Octombrie 2010, 11:59

eu zic sa jucam cu ambii in atac, iar stancu in spatele lor. sa vedeti ce triunghi o sa iasa!

islaz
islaz  •  12 Octombrie 2010, 11:19

szekely e mai bun ca banel de o mie de ori oare nu vede nimeni'

islaz
islaz  •  12 Octombrie 2010, 11:13

laca nu te lasa influientat de nimeni si ial pe szekely laprima echipa merita mai mult de asa tratament.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează