FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Suma oficială plătită de noul acționar al lui Dinamo » Cine se află în spatele RNV Sports

Andrei Nicolescu și Eugen Voicu, acționari Dinamo
Andrei Nicolescu și Eugen Voicu, acționari Dinamo

Articol de - Publicat duminica, 01 octombrie 2023 17:25 / Actualizat duminica, 01 octombrie 2023 17:25

Red&White, acționarul majoritar al clubului Dinamo, a anunțat că RNV Sports SRL a plătit 4.934.500 lei (un milion de euro), pentru achiziționarea pachetului de 21,67% din acțiunile Societății. În total 2.943 acțiuni.

Torje, luat la întrebări despre Dinamo: „Pe mine m-au înjurat când am fost rău”
DINAMO
Torje, luat la întrebări despre Dinamo: „Pe mine m-au înjurat când am fost rău”

Cine se află în spatele RNV Sports, noul acționar de la Dinamo

RNV Sports SRL este o firmă nou-înființată, deținută de compania Renovatio Trading SRL, care este controlată de Eduard Marius Ciucu (20%) și de alte două societăți, RES Terranet Holding și Ice Blink Consulting. 

Prima societate este detinută de un offshore din Cipru, iar a doua îl are ca acționar majoritar, cu 98%, pe Mihalcea-Călinescu Silviu Bogdan (55 de ani), despre care Libertatea.ro a scris că a fost partener de afaceri cu Dragoș Constantinescu, fiul fostului președinte al României, Emil Constantinescu.

În actele RNV Sports figurează ca administrator, Denisa Marina Ion (37 de ani), din Târgoviște.

Potrivit Ziarului Financiar, Eduard Marius Ciucu (53 de ani) a administrat afacerile Green Energy, companie care a făcut parte din clubul original al „băieţilor deştepţi" din energie, de la începutul anilor 2000. În 2015, Libertatea.ro scria că Green Energy SRL a fost redenumită Renovatio Trading SRL.

RNV Sports a cumpărat 2.355 de acțiuni de la Red&White

Conform informațiilor publicate în Monitorul Oficial din 26 septembrie 2023, RNV Sports a intrat în acționarul Red&White prin majorarea capitalului social cu suma de 23.550 lei, respectiv de la 117.650 lei la 141.200 lei.

Astfel, au fost emise 2.355 de acțiuni noi, cu o valoare nominală de 10 lei fiecare, toate achiziționate de RNV Sports SRL. În document se arată că, în schimbul celor 2.355 de acțiuni noul acționar a contribuit cu suma totală de 4.934.500 lei (un milion de euro), din care 23.550 lei reprezintă valoarea nominală a acțiunilor.

Restul sumei de 4.910.950 de lei a fost înregistrată în contabilitatea SC Red&White cu titlu de prima de emisiune. Prima de emisiune este unul din instrumentele de protecție ale acționarilor minoritari.

RNV Sports a preluat și cele 5% din acțiunile cumpărate de Eugen Voicu de la Claudiu Florică

RNV Sports SRL a preluat și pachetul 5% din acțiuni la care a renunțat firma Synotech Global Services Romania (SSG), controlată de omul de afaceri Claudiu Florică. Tranzacția celor 588 de acțiuni vândute de Florică s-a făcut în doi pași.

Mai întâi, Adunarea Generală a Acționarilor Red&White a aprobat cesionarea acțiunilor deținute de SSG către acționarul majoritar Eugen Voicu, apoi a validat transferul de la Voicu către RNV Sports.

Eugen Voicu: „L-am răscumpărat pe Claudiu Florică”

Potrivit lui Eugen Voicu, Florică s-a retras din cauza unor probleme de sănătate. "Personal, l-am răscumpărat pe domnul Claudiu Florică, cel care din motive de sănătate a ales să facă un pas în spate în momentul de față. Noi îl așteptăm în continuare și cred că va fi alături de noi, dar nu ca acționar, cel puțin deocamdată", a declarat Eugen Voicu, în cadrul unei conferințe de presă.

Claudiu Florică este unul dintre oamenii care au contribuit decisiv la procesul de obținere a licenței de Liga 1 de către Dinamo.

Potrivit Monitorului Oficial, Synotech Global Services Romania a fost acționar la Red&White în baza contractului de finanțare din 27 aprilie 2023, în valoare 1.480.200 de lei (circa 300.000 de euro).

Relațiile dintre Dinamo și Claudiu Florică s-au răcit după ce antrenorul Ovidiu Burcă a refuzat să-l coopteze în lotul "câinilor" pe Luca Florică, fiul omului de afaceri.

R&W lucrează cu casa de avocatură a lui Andrei Nicolescu

AGA Red&White a împuternicit casa de avocatură condusă de Andrei Nicolescu, administrator special la Dinamo și membru în Consiliul de Administrație Red&White. SCA Nicolescu, Dumitrescu, Ilie și Asociații se va ocupa de toate demersurile juridice pe care le derulează acționarului majoritar de la Dinamo.

Andrei Nicolescu cunoaște bine sectorul energetic: „În ultimii anii am fost alături de una din cele mai mari companii ce activează în domeniul energiei”

SCA Nicolescu, Dumitrescu, Ilie și Asociații se îndreaptă spre Energie, Achiziţii publice şi Construcţii.

Andrei Nicolescu cunoaște bine sectorul energetic, de unde provine și noul acționar RNV. Pe site-ul casei sale de avocatură, Nicolescu este prezentat astfel: 

„În ultimii ani, Andrei a fost alături de una din cele mai mari companii ce activează în domeniul energiei, oferind asistență juridică în ceea ce privește toate proiectele de achiziție publică la care a participat aceasta, inclusiv în litigiile generate de unele din aceste proiecte, cât și în ceea ce privește activitatea la nivel internațional a acesteia prin participarea la proiecte în țări din Europa, Africa și Orientul Mijlociu”.

Andrei Nicolescu este specializat și în dreptul sportiv. El a absolvit Facultatea de Drept din București și are o diplomă de master în Dreptul Afacerilor – Proceduri de Insolvență, fiind membru al Baroului din 2001.

Acționarii Red&White

  • Eugen Voicu - 40,25% (5.800 acțiuni) 
  • Andrei Nicolescu - 26,92% (3.800 acțiuni) 
  • RNV Sports SRL - 21,67% (2.943 acțiuni) 
  • Alți acționari tip listă (persoane fizice și juridice) - 11,16% (1.577 acțiuni)

Acționarii din prezent de la Dinamo 1948

  • Red&White (acționar majoritar (80, 77%) 
  • Asociația Peluza Cătălin Hîldan (12,06%) 
  • Asociația CS FC Dinamo - Nicolae Badea (7,03%) 
  • Lotus Solutions - Ana Șerdean (0,1%) 
  • Asociația Dinamo Socios, Andrei Cionca și Sorin Preda (toți cu 0,001%) 

Notă: Ana Șerdean a primit acțiunile pe numele ei de la soțul său, Dorin Șerdean, după problemele juridice ale acestuia.

Citește și alte articole:

S-au inflamat spiritele! Dănciulescu, postare anti-Nicolescu și Voicu + o avalanșă de reacții: „Ciocu' mic” vs. „Ăștia doi sunt varianta românească a lui Cortacero”

Un fost campion cu Dinamo dezvăluie: „M-am întâlnit cu Gigi Becali într-un club de fițe și a vrut să mă transfere”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (11)
soimiisibiu
soimiisibiu  •  02 Octombrie 2023, 08:53

Buna afacere a făcut Voicu ala. A plătit lui serdean 500000 de euro pentru 80%din acțiuni și acum le vinde pe profit. Parca vad ca o sa își vândă toate acțiunile și pa Dinamo.

mehigh_ms
mehigh_ms  •  02 Octombrie 2023, 06:43
Postat de calinescu_ pe 01 Octombrie 2023, 17:37

Actionaratul e OK , echipa merge foarte , foarte slab....!!!! In acest moment singura solutie e schimbarea lui BURCA ...!!!

de ce sa il schimbi pe Burca? vine altul care nu cunoaste jucatorii, schimba sistemul de joc.. amintesteti ca asa au inceput si in L2. si au promovat. .

creeperno534
creeperno534  •  01 Octombrie 2023, 22:35

Foarte bine!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează