FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO + FOTO Dinamo, presată de plăți urgente, peste 650.000 de euro! Acționarii au avut ședință azi

Andrei Nicolescu +4   FOTO
Andrei Nicolescu

Articol de , , - Publicat marti, 22 august 2023 10:05 / Actualizat marti, 22 august 2023 14:06

Acționarii lui Dinamo s-au reunit azi, de la ora 11:00, întrucât sunt foarte mulți bani de achitat conform planului de reorganizare în vigoare.

Update, ora 14:00: S-a încheiat ședința de la Dinamo 

S-a încheiat ședința de la Dinamo. Sorin Preda, viitorul acționar, precum și mai mulți membri ai programului Dinamo Socios, nu au vrut să declare nimic la ieșirea din sediul RTZ. 

Dinamo, presată de plăți urgente, peste 650.000 de euro! Acționarii au avut ședință azi
Foto: GSP

Update, ora 11:00: A sosit și Sorin Preda, viitorul acționar al lui Dinamo 

La AGA participă și Sorin Preda, viitorul acționar al „câinilor roșii”. 

Update, ora 10:59: A ajuns și Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo

La sediul RTZ a ajuns și Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo. Acesta s-a arătat mirat de câtă lume era prezentă la fața locului: „Multă lume pe aici”, a spus el. 

Update, ora 10:51: Mai mulți membri din conducerea lui Dinamo au ajuns la sediul RTZ

La sediul RTZ au ajuns mai mulți membri din conducerea clubului Dinamo, printre care acționarii Andrei Nicolescu, Andrei Cionca și Dan Gătăianțu. Mai sunt prezenți Andrei Bendeac, directorul social media, Romeo Bănică, directorul de marketing, și Elias Bucurică, liderul PCH.

La sosire, Elias Bucurică a spus, atunci când a văzut reporterii prezenți la fața locului: „Senzațional... nu ne mai facem bine”. 

Foto: GSP
Foto: GSP
Foto: GSP
Foto: GSP
Foto: GSP

Pe lângă aceștia, la adunare au mai sosit și câțiva membri ai Dinamo Socios. 

O zi importantă pentru clubul Dinamo marți, 22 august, întrucât administratorul judiciar al roș-albilor, RTZ & Partners, a convocat o adunare generală informală pentru a prezenta situația societății. Adunarea este la ora 11:00.

S-au acumulat datorii neachitate conform planului de reorganizare care funcționează până la o nouă decizie a Tribunalului București, un alt termen pentru planul de reorganizare modificat fiind pe 4 septembrie.

Andrei Nicolescu, primul interviu ca administrator special: „Nu e vorba de dușmănie, dar nu mai pot colabora cu Vlad Iacob” » Ce promite să facă la Dinamo
DINAMO
Andrei Nicolescu, primul interviu ca administrator special: „Nu e vorba de dușmănie, dar nu mai pot colabora cu Vlad Iacob” » Ce promite să facă la Dinamo

Andrei Cionca a solicitat Adunarea, conducerea trebuie să facă rost de mulți bani

Unul dintre ultimii sosiți în acționariat, Andrei Cionca, este cel care a solicitat întâlnirea, conform Prosport, iar Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar, a convocat acționarii grupării pentru a prezenta situația. 

S-au adunat plăți neachitate conform planului de reorganizare în vigoare, atât din luna mai, cât și din prezent, fiindcă a venit un nou termen scadent.

Printre cei ce vor participa la meeting se numără și Andrei Nicolescu, noul administrator special al „câinilor”, și Sorin Preda, ultimul sosit în rândul acționarilor, cei doi, alături de Cătălin Mișu, patronul Regata, unul dintre sponsorii echipei, venind împreună și stând alături la meciul de la Voluntari.

Dinamo, presată de plăți urgente, peste 650.000 de euro

Suflarea dinamovistă speră ca să se găsească soluții financiare pentru a acoperi plățile, dar și bunul mers al echipei pe mai departe. Fiindcă pot exista situații în care din rândul creditorilor ce trebuie plătiți să fie cazuri când nu vor mai accepta noi amânări și pot solicita falimentul! Cum este și cazul lui Radu Bîrlică, fostul director de marketing al clubului, care a amenințat, și nu o dată!, că se va adresa instanței și va cere falimentul.

90 de mii de euroeste suma pe care Dinamo ar trebui să o achite către Direcția Generală a Finanțelor Publice București

În total, dacă se adună datoriile neachitate pe luna mai, cât și cele ce trebuie plătite acum în august, se adună peste 650.000 de euro! De văzut cum se vor poziționa acționarii majoritari, cei de la Red&White, și care vor fi reacțiile noilor sosiți în echipa acționarilor, Andrei Cionca și Sorin Preda.

Până la o nouă decizie a Tribunalului București, pe 4 septembrie este un nou termen, funcționează planul de reorganizare în vigoare, iar plățile trebuie făcute sau de fixat acorduri cu cei trecuți la categoria „Beneficiari ai unor cauze și preferințe”, „garantații”, „salariații” și „bugetarii”.

Citește și:

Adrian Mititelu a anunțat noul nume al lui FCU Craiova

Chipciu, declarații incredibile după derby-ul Clujului: „Cred că o să ajung la demență sau Alzheimer în curând”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (31)
Eu2306
Eu2306  •  23 August 2023, 00:18

Hai cu falimentul:))) Facem pariu ca se desfinteaza ca si gazul din medias:))

creeperno534
creeperno534  •  22 August 2023, 22:45

Se vor realiza plati zilele urmatoare

lapusneanul
lapusneanul  •  22 August 2023, 16:17
Postat de blackseacoast pe 22 August 2023, 14:40

Un antrenor împreună cu niște jucători cu suflet,fără a pretinde vreo celebritate, încearcă să formeze și să joace ca o echipă. Și chiar reușesc,cel puțin dpdv sportiv,ceea ce chapeau ! Numai că,reapar aceste interminabile datorii și acest periplu pietonal cu pretenții de investitori. Păcat de adevărații suporteri dinamoviști,mai ales de aceasta echipă! E doar o părere personală,de nedinamovist.

datoriile nu reapar, se știu, vor veni altele în nov.,asta dacă nu se aproba noul plan de reorganizare, asa e în insolventa..

Vezi toate comentariile (31)
Comentează