FOTBAL  »  Superliga  »  EVENIMENT

Dinamo - Barcelona în 2012! Steaua - Real Madrid în 2013! » Două meciuri grandioase se vor juca pe Arena Naţională

Acest duel dintre Messi şi Niculae ar putea fi posibil în această vară.
Acest duel dintre Messi şi Niculae ar putea fi posibil în această vară.

Articol de , - Publicat vineri, 15 iunie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 15 iunie 2012 10:36

Messi şi compania vor veni la Bucureşti pe 11 august pentru disputa cu trupa lui Bonetti, în timp ce pentru aducerea lui Mourinho şi trupa lui se poartă discuţii avansate pentru vara anului viitor.

Dinamo şi Steaua n-au nici o şansă să ajungă în grupele Champions League, însă le vor aduce la Bucureşti pe Barcelona şi pe Real Madrid pentru două amicale de lux cum n-au mai existat în România.

Clauză ca Barcelona să vină cu vedetele
Primul amical, Dinamo - Barcelona, e bătut în cuie în proporţie de peste 90 la sută şi e stabilit pentru data de 11 august 2012. Firma care se ocupă de acest eveniment e Media Consulta, condusă de Mihai Craiu, în colaborare cu Adrian Thiess, fostul şef de campanie al lui Sorin Oprescu la alegerile din 2008, cînd actualul primar al Capitalei a cîştigat primul său mandat.

Actele prin care se perfectează amicalul n-au fost încă semnate, însă gruparea spaniolă şi-a dat acordul şi lucrurile vor intra în linie dreaptă, urmînd să fie oficializate săptămîna viitoare. Dinamo - Barcelona va fi ultimul test pentru echipa lui Tito Vilanova înaintea primei etape din Primera Division din sezonul 2012-2013!

În clauzele contractuale va exista un punct în care să se specifice că Barcelona trebuie să aducă la Bucureşti vedetele Messi, Xavi, Iniesta, Fabregas şi Pique.

Steaua - Real nu a fost posibil în 2012
Al doilea mare amical, Steaua - Real Madrid, e la nivel de discuţii. Nu s-a putut perfecta în această vară, aşa cum s-a dorit iniţial, pentru că madrilenii vor pleca în turneu în America. Adrian Thiess, prin intermediul unei firme specializate în astfel de jocuri, practic cel mai mare grup din lume în domeniu, a demarat negocierile şi acestea au şanse mari de reuşită, Steaua - Real Madrid urmînd să aibă loc în vara lui 2013.

Giovanni, piesa-cheie
Omul care a intermediat ambele amicale şi datorită căruia discuţiile s-au finalizat cu succes e Ioan Becali. Aflat în relaţii extrem de apropiate şi cu oficialii Barcelonei, dar şi cu antrenorul Realului, Giovanni a avut un cuvînt greu de spus atunci cînd s-a demarat acest proiect. "Eu le-am făcut legăturile, mai departe e treaba firmelor care se ocupă de aşa ceva să semneze actele", a anunţat ieri Giovanni la GSP TV.

Dinamo - Rapid va fi amînat
În data de 11 august, cînd a fost stabilit amicalul cu Barcelona, e programată etapa a 4-a din Liga 1. Trupa din Ştefan cel Mare avea chiar de jucat unul dintre derby-urile turului, cu Rapid. Cum partida era considerată pe teren propriu, ea se va disputa pe Arena Naţională, însă va fi reprogramată la o dată ce va fi stabilită ulterior.

Doar 4 ţin cu Barca. Restul sînt cu Real Madrid!
În urmă cu aproape două luni, jucătorii dinamovişti au răspuns la o întrebare adresată de reporterii Gazetei Sporturilor: "Cu cine ţii în El Clasico, cu Real Madrid sau cu Barcelona?". Mai bine de trei sferturi dintre jucători au afirmat că sînt simpatizanţii trupei blanco, pînă şi acţionarii sînt fani dedicaţi ai "galacticilor". Doar Luchin, Pulhac, Dănciulescu şi Platini au declarat că sînt fanii "extratereştrilor".

Şi Galata joacă pe Naţional Arena! Cu Viitorul lui Hagi
Viitorul. După ce a reuşit să promoveze în Liga 1, Hagi a parafat şi un meci de pregătire de lux. Viitorul Constanţa va evolua împotriva lui Galatasaray Istanbul, fosta echipă a "Regelui" şi actuala campioană a Turciei. Meciul se va desfăşura chiar pe Naţional Arena, cu doar 4 zile înainte de startul sezonului în Liga 1, pe 17 iulie.

Omul care-l va aduce pe Messi la Bucureşti: "Va fi cel mai mare eveniment sportiv din România în ultimii 20 de ani"

Meciul va fi pe DolceSport

Dinamo - Barcelona va fi televizat în România de Dolce Sport, post care are o acoperire de 20 la sută. Postul Romtelecomului va deţine exclusivitate, nici o altă televiziune din ţară nevînd dreptul să difuzeze nici meciul în direct, nici imagini în alte emisiuni decît în cele de ştiri.

"Apreciez jocul Barcelonei chiar dacă sînt fan Manchester United şi Juventus. Va fi o onoare dacă spaniolii vor disputa un amical în România. Cred că Messi este mai complet decît Cristiano, ar fi fabulos să jucăm contra argentinianului" (Ionel Dănciulescu, atacant Dinamo)

"Cristiano Ronaldo este complet, e magistral în orice echipă ar juca, el monopolizează tot, de la joc şi pînă la atenţie. Restul nu se compară cu el, deşi şi Messi, şi Xavi, şi Iniesta sînt giganţi. O să fie un meci fantastic pentru Dinamo, dacă se va face" (Alex Curtean, mijlocaş Dinamo)

1,5 milioane de euro e suma pe care Barcelona o va încasa pentru că va veni la Bucureşti

28 de euro (120 de lei) ar trebui să fie preţul mediu al unui bilet la Dinamo - Barcelona pentru ca, dacă ar fi vîndute toate, să fie acoperit onorariul solicitat de gruparea catalană

494396-caseta-amicale.jpgProgramul lui Dinamo:
494491-dinamo.jpg

Citește și:

Suspendat! Edi Iordănescu nu va putea folosi un titular incontestabil pentru eventualul meci din „optimile” Euro 2024
Nationala
Suspendat! Edi Iordănescu nu va putea folosi un titular incontestabil pentru eventualul meci din „optimile” Euro 2024
10 detalii observate de pe stadion la Slovacia - România » Nervii lui Iordănescu, Hagi lângă Figo și campionii din tribune
Nationala
10 detalii observate de pe stadion la Slovacia - România » Nervii lui Iordănescu, Hagi lângă Figo și campionii din tribune
Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia
Superliga
Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (90)
visarion
visarion  •  16 Iulie 2012, 15:37

Din motive pur obiective,am fost fan al lui Dinamo la aceasta super cupa.Cat despre vizita catalanilor,nu poate fi decat in folosul fotbalului romanesc,nu neaparat un castig de imagine pentru Dinamo.Cel mai mare castig de pana acum a fost finala din 9 mai,o reusita interhispanica,garantata de Sorin Oprescu si bucuresteni.

reddogsv
reddogsv  •  18 Iunie 2012, 12:46

Atata timp cat va fi o afacere PT CLUB nu pt altii si o lovitura de imagine pt fotbalul romanesc nu am nimic impotriva! Problema ca acest PUTIN posibil eveniment vine intr-un moment in care acest club de traditie se zbate de ani buni intr-o mediocritate evidenta datorita intereselor meschine ale celor 2 interlopi, ale lui ,,Mister Napoleon'' (sifonarul de serviciu) si ale actionarilor de carton fleoscait! Cand nu esti in stare sa scoti bani pt 3 negri mititei coborati din pom pe care sa-i cresti si sa incerci sa construiesti ceva cuvintele sunt de prisos! Nu ne ramane decat sa asteptam ca actualii ,,dinamovisti'' sa dea coltul! Suna dur dar asta e realitatea! Din pacate!

eugigi
eugigi  •  16 Iunie 2012, 10:36

astia de la dinamo sunt niste tampiti care enerveaza fanii.ei nu au bani ptr transferuri dar isi permit amicale de lux,niste ordinari care storc clubul de bani pana la maxim

Vezi toate comentariile (90)
Comentează
Close