FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Se rupe definitiv „frăția” dintre Dinamo și U Cluj? Cine e „mărul discordiei”

Articol de - Publicat joi, 09 mai 2024 12:34 / Actualizat joi, 09 mai 2024 19:44

Dinamoviștii le bat obrazul celor de la U Cluj, după meciul direct de sâmbăta trecută, scor 3-3, iar reprezentanții DDB Italia provoacă vedetele ardelenilor să repete jocul tăios duminică la Voluntari. „Câinii” dezaprobă intențiile „Șepcilor roșii” de a-l transfera pe Dennis Politic!

„Frăția" tot mai fragilă dintre Dinamo și U Cluj este în pericol să se rupă, definitiv! Galeriile și o parte dintre suporteri simpatizează unii cu ceilalți, și-au arătat atașamentul public de multe ori, chiar și după mai 2022, când, în urma barajului, Dinamo a retrogradat în Liga 2 după dubla cu U Cluj (0-2, 1-1).

Dinamo are pregătit planul de „B”! Pleacă Nicolescu și Kopic » Nou șef și cine e favorit să stea pe banca echipei în Liga 2
DINAMO
Dinamo are pregătit planul de „B”! Pleacă Nicolescu și Kopic » Nou șef și cine e favorit să stea pe banca echipei în Liga 2

Dar rezultat de sâmbătă, 3-3 pe Cluj Arena, irosirea a două puncte în prelungiri care ar fi dat o altă greutate pentru roș-albi în perspectiva ultimei etape din play-out, precum și intențiile ardelenilor de a transfera unul dintre fotbaliștii bucureștenilor, pe Dennis Politic, dezbină și mai mult cele două entități.

U Cluj a confirmat, oficial, că Dennis Politic este pe lista lărgită a echipei

Mai întâi, încă de luna trecută, GSP.ro a scris despre interesul pe care U Cluj îl manifestă pentru Dennis Politic, extremă în vârstă de 24 de ani. Ieri, GSP.ro a publicat o listă cu jucătorii pe care gruparea „Șepcilor roșii” îi are în atenție pentru a ataca play-off-ul din ediția viitoare. Printre numele enumerate acolo, lista fiind oricum mai generoasă, se afla și cel al dinamovistului. Care, de altfel, a fost monitorizat pentru un transfer și de către Universitatea Craiova, ca fapt divers.

Ulterior, într-o intervenție pentru Sportpesurse, președintele lui U, Radu Constantea, a admis, confirmând informația: "Este o listă foarte lungă de sportivi. Este și Dennis Politic pe această listă".

Detaliu ce a inflamat spiritele și mai mult în rândul suflării dinamoviste, pe fondul detaliilor jocului dintre cele două formații, săptămâna trecută.

6goluri și 2 assist-uri a adunat Politic pentru Dinamo în actuala ediție în 33 de meciuri

DDB Italia pentru cei de la U Cluj: „Nu te apuca să probezi hainele muribundului! Suntem curioși ce va face la Voluntari. Sau va fi ca la Craiova?”

Dacă șefii lui Dinamo sunt ocupați cu alte probleme, neavând nici de această dată vreo reacție, suporterii „câinilor” au luat atitudine. A venit o reacție dură din partea susținătorilor din Italia. Pe pagina de Facebook a grupului DDB Italia a apărut un comunicat unde se dezvoltă subiectul relațiilor dintre Dinamo și U Cluj.

Mai exact, este dezaprobat gestul ardelenilor de a se interesa de Politic în condițiile situației de la Dinamo, sunt trimise săgeți și către evoluția elevilor lui Ioan Ovidiu Sabău în perspectiva ultimei etape cu FC Voluntari (contracandidată a roș-albilor) și către modul cum U Cluj a creat presiune înaintea partidei cu „câinii”.

De asemenea, alături de comunicat, suporterii dinamoviști din Italia au atașat și o fotografie cu un banner de susținere pentru U Cluj, o alta cu Politic în prim plan și o altă cu un vultur ce se pregătea să atace un copil, o poză ce a fost premiată cu Premiul Pullitzer în urmă cu trei decenii.

„”STRUGGLING GIRL”

U Cluj l-a pus pe lista de achiziții pe Denis Politic. Mulțumim, Universitatea! Este cel mai potrivit lucru în acest moment, când Dinamo e în genunchi și cu sabia deasupra capului.

Să fie bine înțeleși: am ajuns în situația asta, nu din vina altor echipe, ci pentru că atât a putut Know-how-ul din conducere.

E dreptul celor de la U Cluj să se gândească la transferuri. Am subliniat de fiecare dată că frăția cu "U" e doar la nivel de suporteri, așa cum e și normal. O frăție care trebuie să fie durabilă și să nu fie influențată de tragedia prin care trece Dinamo.

Clujenii ne-au primit întotdeauna cum se cuvine și la fel am făcut și noi față de ei. Aici vorbim strict de politica clubului și nu de relația frumoasă dintre suporteri.

Suntem convinși că nu toți suporterii lui U sunt de acord cu politica clubului, la fel cum suntem siguri că SUPORTERII LUI DINAMO AR FI LUAT ATITUDINE dacă U Cluj s-ar fi aflat în situația în care suntem noi acum și conducerea lui Dinamo ar fi intrat în tratative cu jucătorii lui ”U” înainte de ultimul meci.

Nimeni nu a pretins puncte de pomană. Mai bine retrogradăm, decât să luăm parte la omenii, precum contracandidatele. Dar credem că U Cluj ar fi făcut mai bine să se concentreze pe meciul cu Voluntari, care e cel puțin la fel de important ca meciul cu Dinamo. Și abia dup-aia să se gândească la ce-ar putea lua de la Dinamo. Nu te apuca să probezi hainele muribundului!

Înainte de meciul cu noi, erau foarte ocupați să ofere prime speciale pentru victorie și să-l amenințe pe antrenor cu demisia în caz că nu câștigă cu Dinamo. (aceste afirmații se bazează pe declarațiile publice ale antrenorului Ioan Ovidiu Sabău)

Suntem tare curioși cum vor juca Nistor, Daniel Popa și Chipciu în ultima etapă. Sau meciul va fi abordat la fel ca la Craiova?

”Struggling girl”, care tradus înseamnă ”Fetița în dificultate” este titlul original dat de Kevin Carter celei mai controversate fotografii ale sale, în care a surprins un vultur ce pare să aștepte moartea unui copil pentru a se putea hrăni pe săturate.

Scena se petrece în 1993, undeva în Sudan. Fotograful sud-african s-a apropiat încet de scenă, pentru a nu speria vulturul și a tras mai multe cadre, Poza aceasta, a fost publicată câteva săptămâni mai târziu de New York Times și a primit Premiul Pulitzer pentru cea mai bună fotografie.

Ulterior, publicul a văzut tot mai clar realitatea din spatele acestei poze: Fotograful era la rândul lui un vultur ieșit la vânătoare”

- Comunicat DDB Italia

Comunicatul celor de la DDB Italia

U Cluj - Dinamo 3-3. Jucătorii lui Dinamo au fost băgați în ședință de fani

Citește și alte știri:

VIDEO+FOTO Negocieri în toi la Palat: ore decisive pentru transferul lui Florinel Coman! Primul nume important care a sosit la întâlnirea cu Becali

Declarația zilei vine de la eroul remontadei cu Bayern: „Cred că soția îmi va da voie să fac asta”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (30)
emilian_din_iasi
emilian_din_iasi  •  11 Mai 2024, 00:38
Postat de rav410wrc pe 10 Mai 2024, 18:42

Bravo Emi !! Asa e, fratiorii mai mici de la U, au bagat Dinamo-n B, de 2 ori, in ultimele 3 sezoane, deci ultimii 2 ani calendaristici ... Ei, dinamovistii cer clementa de la Rednic si de la UTA, dar oare nu-si dau seama ca soarta le-a cam fost pecetluita, etapa trecuta, tocmai si din nou, de catre cei de la U !?! ;)))

Corect :))

emilian_din_iasi
emilian_din_iasi  •  10 Mai 2024, 22:08
Postat de MoxU19 pe 10 Mai 2024, 20:06

Poblema majora la cei ce preluati asa zise ,,pareri ale cainilor,, de pe diferite pagini,este ca nu verificati!!! DDB ITALIA este o pagina unui singur om,IOSUB THOMAS,care doar in numele lui face postari!! De fapt in Italia exista 2 comunitati DDB ,una oficiala care are 100,200 de membri si una care are doar 1 singur membru care si posteaza parerile DDB ITALIA, in numele resoectivului! Este trist ca voi nu preluati de pe PCH sau de pe pagina lui U care este realitatea si relatia dintre suporteri! FRATIA NU O SA O STRICE NICI DDB ITALIA,NICI ACEST ARTICOL SI NICI 20 DE RETROGRADARI! VA RUGAM SA VERIFICATI MAI INTAI DE UNDE PRELUATI!!! NICU MOXU

asa si...ce treaba am eu cu fratia voastra, ca nu pricep, zau... :)))

MoxU19
MoxU19  •  10 Mai 2024, 20:06
Postat de emilian_din_iasi pe 10 Mai 2024, 17:14

:))) pai si boc arata a pinguin ...

Poblema majora la cei ce preluati asa zise ,,pareri ale cainilor,, de pe diferite pagini,este ca nu verificati!!! DDB ITALIA este o pagina unui singur om,IOSUB THOMAS,care doar in numele lui face postari!! De fapt in Italia exista 2 comunitati DDB ,una oficiala care are 100,200 de membri si una care are doar 1 singur membru care si posteaza parerile DDB ITALIA, in numele resoectivului! Este trist ca voi nu preluati de pe PCH sau de pe pagina lui U care este realitatea si relatia dintre suporteri! FRATIA NU O SA O STRICE NICI DDB ITALIA,NICI ACEST ARTICOL SI NICI 20 DE RETROGRADARI! VA RUGAM SA VERIFICATI MAI INTAI DE UNDE PRELUATI!!! NICU MOXU

Vezi toate comentariile (30)
Comentează