FOTBAL  »  Superliga  »  RIVALITATE

Dinamo, mai iubită decât Steaua? Victor Pițurcă îl contrazice pe Mircea Lucescu: „Nu există comparație!”

Victor Pițurcă nu este de acord cu Mircea Lucescu, care a declarat că Dinamo o depășise pe Steaua la popularitate în anii '90
Victor Pițurcă nu este de acord cu Mircea Lucescu, care a declarat că Dinamo o depășise pe Steaua la popularitate în anii '90

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 mai 2020 20:28

Victor Pițurcă (64 de ani) a răspuns afirmațiilor făcute de Mircea Lucescu (74) pentru GSP.ro, care a spus că Dinamo era mai populară decât Steaua în anii '90.

„Steaua e campioană și supercampioană a Europei, restul nu mai contează. Iar supercampionii cred eu că au cel mai mare public. Nu exista comparație cum era iubită Steaua vizavi de Dinamo. Și Dinamo e club mare, are suporterii ei, dar e incomparabil”, a declarat Victor Pițurcă pentru Mediafax.

Victor Pițurcă: „46% dintre suporteri iubesc Steaua”

Fostul fotbalist al Stelei a dezvăluit faptul că în 2010, atunci când a fost instalat pe banca Universității Craiova, clubul oltean a realizat un sondaj pentru a afla preferințele suporterilor fotbalului din România în materie de echipe.

„Eu când am preluat a doua oară echipa Universitatea Craiova, am făcut un sondaj cu aproximativ 5.000 de suporteri din toată țara, pentru care clubul a plătit 15.000 de dolari. Iar sondajul arăta că 46% dintre suporteri iubesc Steaua, 14% Dinamo, 11% Craiova, 10% Rapid. Nu mai vorbesc când am câștigat Liga Campionilor, atunci cred că am câștigat 4.5 milioane de suporteri”, a dezvăluit acesta.

Ce arată studiul GSP din 2019

Rezultatele studiului GSP din 2019 arată că FCSB are 40,9% dintre fani, urmată fiind de Dinamo (13,7%), CS Universitatea Craiova (8,8%), CFR Cluj (7,4%), Steaua București (4,8%) și Rapid (4,7%). Mai multe detalii și clasamentul complet AICI!

Despre metodologie: Studiul a fost realizat de GfK România în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor și este reprezentativ la nivel național, pentru populația de bărbați din mediul urban și rural. Acesta a fost realizat în perioada octombrie - noiembrie 2019 pe un eșantion de 1.000 de bărbați cu vârsta cuprinsă între 14 și 65 de ani, care sunt interesați de sport și se declară suporterii unei echipe de fotbal. Eșantionul a fost ponderat pentru a reflecta distribuția populației pe criterii de vârstă, regiune și mărime a localității (eșantion realizat de GfK România în baza datelor oferite de Institutul Național de Statistică). Eroarea maximă de eșantionare este de 3.1%.  

VIDEO. Mircea Lucescu: „Dinamo o depășise pe Steaua la popularitate”

Citește mai multe știri despre interviul lui Mircea Lucescu:

Mircea Lucescu continuă războiul cu Steaua: „Eu îmi pun in palmares și Cupa din ‘88. O merit, e a mea!”

Mircea Lucescu despre supremația Stelei în Europa: „De-asta Dinamo n-a putut repeta rezultatele lor! Atunci s-a destrămat totul”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
gigi.comision
gigi.comision  •  16 Mai 2020, 12:06

gigisti 40.9....heheee...nu 46.... in statistici au intrat ***, ***, și ***...Eșantion nerelevant. Orasele nu au fost cuprinse!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gigi.comision
gigi.comision  •  16 Mai 2020, 12:03

Orgoliu ***! Sa fie ei fc5bistii cei mai multi!! Heheee...tine de educație...sau mai ales de lipsa ei.....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

caesarone
caesarone  •  16 Mai 2020, 11:44
Postat de caesarone pe 16 Mai 2020, 11:41

S-au facut sondaje de opinie de-a lungul timpului, si toate (dar absolut toate) au ajuns la acelasi rezultat, Steaua e cea mai iubita echipa din Romania (la diferenta mare de locul doi, deci fara niciun dubiu)! Acum e razboiul cu armata si lumea e impartita, dar majoritatea stelistilor tin cu echipa din prima liga...

Exact ce spuneam, rezultatele studiului GSP din 2019 arată că FCSB are 40,9% dintre fani, urmată fiind de Dinamo (13,7%), CS Universitatea Craiova (8,8%), CFR Cluj (7,4%), Steaua București (4,8%) și Rapid (4,7%).

Vezi toate comentariile (18)
Comentează