FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - VOLUNTARI 1-1

GALERIE FOTO Dinamo a refuzat izbăvirea și norocul! De doi bani speranțe și retrogradarea ce stă după colț

Dinamo - FC Voluntari, meci care contează pentru etapa a 7-a din play-out-ul Superligii, se joacă ACUM. +43   FOTO
Dinamo - FC Voluntari, meci care contează pentru etapa a 7-a din play-out-ul Superligii, se joacă ACUM.

Articol de , , - Publicat vineri, 26 aprilie 2024 22:22 / Actualizat vineri, 26 aprilie 2024 22:36

Dinamo a deschis scorul în meciul cu Voluntari, după golul cu șansă al lui Gnahore, însă a încasat stupid gol la faza imediat următoare, Cascini egalând. S-a terminat 1-1. Scor care duce „haita” mai aproape de B-ul hâd decât să mențină echipa în lupta pentru salvare.

Ultrașii lui Dinamo și-au pierdut răbdarea » Patriche a mers să îi confrunte: „Vă place să vă bateți joc de noi? Iar ne retrogradați?!” + cer demisia lui Kopic: „Mâine să pleci!”
Dinamo - Voluntari 1-1
Ultrașii lui Dinamo și-au pierdut răbdarea » Patriche a mers să îi confrunte: „Vă place să vă bateți joc de noi? Iar ne retrogradați?!” + cer demisia lui Kopic: „Mâine să pleci!”

Chin. Și foarte multă jale!

Cu cuțitul la gât și în criză de timp, Dinamo a început așa cum și-ar dori suporterii să încheie meciurile. Cu tupeu, ținând adversarul la distanță, încercând să construiască o victorie care să însemne viață pentru echipă, pentru club.

Cu un jucător în plus - galeria "câinilor" revenind pe stadion după suspendare, dar nici vorbă de sold-out-ul anunțat! -, echipa lui Zeljko Kopic a avut posesia. Care nu s-a materializat și pe tabelă, în ciuda eforturilor lui Milanov, a jocului bătăios al celor doi atacanți, Selmani și Gregorio. Dar măcar dacă fotbalul este precar, rudimentar pe alocuri, mai mulți băieți în roșu au jucat din adâncul inimii. Un punct mare câștigat!

În pofida unor tentative caraghioase în preajma careului advers, gen tentativa de "foarfecă" a lui Homawoo și "lumânarea" lui Amzăr, Dinamo a pus presiune pe Voluntari. Așa cum pot picioarele roș-albilor acum, mai împiedicate, mai tremurânde. Bine, probabil, mintea jucătorilor tremură, după atâtea puncte pierdute în prelungiri!

Bau-bau Cascini a demolat golul iluziilor

Reușita, și norocoasă, a lui Gnahore (35) a fost răsplata curajului, mai degrabă. Șutul din prima al optarului dinamovist a fost deviat decisiv de Matricardi și l-a păcălit pe Fernandez. Imediat, s-au păcălit urmașii lu Dinamo care se bătea de la egal la egal cu Liverpool în urmă cu patru decenii.

Reușita egalizatoare a lui "Bau" Cascini (37) a fost consecința unei mentalități păguboase a dinamoviștilor, aceea de a trata superficial și fricos niște faze simple. Argentinianul a reluat ca la antrenament, cu capul, din centrul careului, sub privirile contemplative ale lui Gnahore și Homawoo, demolând castelul din nisip al încrederii dinamoviștilor.

Cei mai hâtri dintre suporteri s-au gândit că n-a mai fost nevoie să aștepte minutele de după 90 ca să vadă cum Dinamo își face seppuku în defensivă.

100 de meciuria adunat Cascini în L1, celebrând momentul cu golul egalizator din prima repriză

Fotbal-șaorma cu Radu Petrescu la centru

Dinamo a reînceput heirupul. La un asemenea meci nu putea fi arbitru decât Radu Petrescu... A dat penalty (un eventual henț al lui Boboc, mingea i-a "spart ceasu'"), a fost chemat la televizor după analiza VAR (Colțescu și Necula-asistent), "centralul" a revenit asupra deciziei sale, inițiale.

Faza i-a îndârjit mai mult pe "câini", a dat mai multă atitudine partidei, s-au înmulțit intrările tari și foarte tari. Dinamism, dar nu și discernământ, având în vedere miza confruntării.

Kopic a mutat primul, schimbările sale nu au fost în ultima vreme de bun augur. Milanov și Pavicic out, deși bulgarul a fost cel mai periculos în prima repriză, Politic și Iglesias în teren.

Deciziile arbitrului Petrescu s-au împletit cu talmeș-balmeșul din teren, a ieșit un fotbal-șaorma! Disperarea și stresul au omorât bruma de tactică, strigătele și emulația creată de tribune au turnat (și) plumb în picioarele celor slabi.

Dinamo a părăsit gazonul în rușine și amenințată de propriii fani!

Iglesias (80), un șut la colțul lung, a dat tonul unui final incandescent. Carnat (82) a zguduit bara cu un șut din cădere de toată frumusețea! Velkovski (86) i-a luat fața lui Patriche și-a reluat cu capul, insuficient pentru a pune pericol.

Și-au venit prelungirile... Dinamo a arestat mingea, căutând izbăvirea. Meciul s-a încheiat cu o tentativă de a marca a oaspeților. Nu s-a mai întâmplat nimic, "câinii" au părăsit terenul în scandările vehemente ale suporterilor. Și ale amenințărilor fățise!

Notele GSP pentru Dinamo - Voluntari

Dinamo se apropie cu pași siguri de Liga 2! Din nou, la doi ani distanță de la prima retrogradare. "Câinii" au început cu mai mult curaj, au și deschis scorul, cu șansă, la șutul deviat al lui Gnahore (35), doar că n-au știut să țină de rezultat. Mentalitate de formație pregătită să cadă?!

Cascini (37) a înscris un gol ce-ar putea contribui și la retrogradarea roș-albilor, și la salvarea echipei sale. Argentinianul ar putea fi, astfel, MVP-ul unei partide șterse, cu o repriză secundă rudimentară.

Măcar Voluntari a avut ceva de apărat. Dinamo habar n-are să atace și nu știe să iasă în calea norocului, atunci când îl întâlnește. De aceea are un joc repetent, mai sunt două meciuri, cu U Cluj (d) și cu UTA (a), care vor întregi supliciul suflării dinamoviste.

Dinamo (3-5-2): Golubovic 5 - Patriche 4, Velkovski 5, Homawoo 4 - Moura 4 (85 Bani), Milanov 6 (59 Politic 4), Gnahore 6, Pavicic 5 (59 Iglesias 5), Amzăr 4 (85 Bordușanu) - Gregorio 4, Selmani 5.
Antrenor Zeljko Kopic 4

Voluntari (5-3-2): Fernandez 6 - Boboc 5 (85 Paz), Turda 4 (85 Droppa), Matricardi 5, Armaș 6, Aliji 6 - Cascini 7 (68 Carnat 6), Crepulja 6, Rață 7 - Lambrinoc 5 (68 R. Popescu 6), Nemec 5 (79 D. Florea).
Antrenor: Florin Pîrvu 6

Arbitru Radu Petrescu - 5. Asistenți Radu Ghinguleac (ambii din București) - 7, Romică Bîrdeș (Pitești) - 7.

Clasamentul din play-out

  • În caz de egalitate de puncte în play-out, departajarea se face ținându-se cont dacă formațiile au beneficiat sau nu de rotunjire. Următorul criteriu este numărul de puncte cu care fiecare echipă a terminat sezonul regulat, potrivit FRF. Conform situației actuale, FCU Craiova și FC Botoșani ar fi pe locuri direct retrogradabile. Dinamo și Poli Iași ar fi pe pozițiile de baraj.

FINAL. Dinamo - FC Voluntari 1-1

  • Click AICI pentru statistici
  • Au marcat: Gnahore '35 / Cascini '37
  • Aproximativ 6.272 de spectatori sunt prezenți în tribunele stadionului, număr oficial

Dinamo - FC Voluntari, echipele de start:

Dinamo (3-5-2): Golubovic - Patriche, Velkovski, Homawoo - Moura, Milanov, Gnahore, Pavicic, Amzăr - Gregorio, Selmani
Rezerve: Răilean, Gago, D. Irimia, Ilic, Politic, Bordușanu, Neagu, Bani, R. Grigore, A. Irimia, Roșu, C. Costin
Antrenor: Zeljko Kopic

Voluntari (5-3-2): Fernandez - Boboc, Turda, Matricardi, Armaș, Aliji - Cascini, Crepulja, Rață - Lambrinoc, Nemec
Rezerve: Vâlceanu, Paz, Droppa, Răduț, Dumiter, Merloi, D. Florea, R. Popescu, Carnat, Roemer, Voican, A. Ciobanu
Antrenor: Florin Pîrvu

Stadion: „Arcul de Triumf”
Arbitru: Radu Petrescu. Asistenți: Radu Ghinguleac (ambii din București), Romică Bârdeș (Pitești)
Arbitru VAR: Sebastian Colțescu. Asistent VAR: Mihăiță Necula (ambii din București)

GALERIE FOTO. Dinamo - Voluntari

Dinamo - Voluntari, play-out, runda 7 foto: Ionuț Iordache
Dinamo - Voluntari, play-out, runda 7 foto: Ionuț Iordache
Dinamo - Voluntari, play-out, runda 7 foto: Ionuț Iordache
Dinamo - Voluntari, play-out, runda 7 foto: Ionuț Iordache
Dinamo - Voluntari, play-out, runda 7 foto: Ionuț Iordache
+39 FOTO

VIDEO. DINAMO - FC VOLUNTARI » Galeria „câinilor roșii" își încurajează echipa

GALERIE FOTO. Imagini surprinse înainte de Dinamo - Voluntari

Înainte de Dinamo - FC Voluntari
Înainte de Dinamo - FC Voluntari
Înainte de Dinamo - FC Voluntari
Înainte de Dinamo - FC Voluntari
Înainte de Dinamo - FC Voluntari
+45 FOTO

UPDATE. 19:23: Mesaj în portugheză pentru Gabriel Moura

Un fan a ales să îi ceară tricoul lui Gabriel Moura printr-un mesaj scris chiar în limba maternă a brazilianului.

Dinamo a refuzat izbăvirea și norocul! De doi bani speranțe și retrogradarea ce stă după colț

UPDATE. 18:38: Probleme pentru cei de la FC Voluntari în momentul în care au ajuns la stadion

Ilfovenii nu au avut unde parca autocarul. Șoferul s-a enervat foarte tare, în timp ce jandarmii au spus că este vina organizatorilor.

Dinamo a refuzat izbăvirea și norocul! De doi bani speranțe și retrogradarea ce stă după colț

VIDEO. DINAMO - FC VOLUNTARI. Imagini cu jucătorii lui Kopic la încălzire înainte de startul partidei

VIDEO. DINAMO - FC VOLUNTARI » „Câinii roșii” încurajați de fani la sosirea autocarului la stadion: „Hai, băieții, capul sus, vrem victorie!”. urcat

Un grup de suporteri au așteptat autocarul celor de la Dinamo în fața stadionului. Aceștia și-au încurajat favoriții în momentul în care au ajuns la arenă.

Dinamo - FC Voluntari, cele mai importante informații înaintea meciului:

Înfrângerea cu Rapid din 27 ianuarie 2024, scor 1-2, a fost singura suferită de dinamovişti în ultimele şapte partide disputate în campionat pe teren propriu, în rest cinci victorii şi o remiză.

Dinamo şi FC Voluntari s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 23 de ori, de 18 ori s-au impus bucureştenii, de trei ori au câştigat ilfovenii, iar alte două partide s-au terminat la egalitate.

  • Prima dispută a avut loc pe 13 august 2015, Dinamo - FC Voluntari 3-0, antrenori Mircea Rednic, respectiv Bogdan Argeş Vintilă.

  • Cele mai multe goluri s-au marcat pe 13 aprilie 2018, FC Voluntari - Dinamo 2-4 (Voicu, Balaur / Popa „dublă”, Balaur autogol, Mahlangu). Acesta avea să fie şi ultimul joc pe banca ilfovenilor pentru Claudiu Niculescu, antrenorul sub conducerea căruia au câştigat Cupa şi Supercupa României în 2017.

  • Singurul succes reuşit de ilfoveni din postura de vizitatori: 28 iunie 2020, Dinamo-FC Voluntari 0-1.

  • Cea mai recentă confruntare din Superliga României: 22 decembrie 2023, Dinamo-FC Voluntari 1-0, gol înscris de Goncalo Gregorio.

 Mediile de vârstă: Dinamo - 26 ani şi şase luni; FC Voluntari - 26 ani şi cinci luni.

Citește și alte știri:

Cum se schimbă calculele la titlu, după Universitatea Craiova - CFR Cluj » FCSB poate sărbători titlul sâmbătă: de ce are nevoie
CALCULE
Cum se schimbă calculele la titlu, după Universitatea Craiova - CFR Cluj » FCSB poate sărbători titlul sâmbătă: de ce are nevoie
3 etape de foc » Cum arată meciurile care decid echipele retrogradate! 3 formații sunt matematic salvate
PLAY-OUT
3 etape de foc » Cum arată meciurile care decid echipele retrogradate! 3 formații sunt matematic salvate

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (129)
Blacknoirbeard
Blacknoirbeard  •  28 Aprilie 2024, 18:34
Postat de Taranul.roman.becalizat pe 27 Aprilie 2024, 21:02

***

retrogradare placuta. Steaua cmapioana si vitanul tau barzesti in liga a 2-a. ce de vis.

FlashGordon
FlashGordon  •  27 Aprilie 2024, 21:30
Postat de concret pe 27 Aprilie 2024, 16:55

randumb, ca esti rusinea forumului nu mai e nicio stire, stim cu totii ca viata ta e foarte trista si plictisitoare. totusi, ti s-a spus si de catre mine si de catre altii ca faptul ca nu te tii de tratament iti va inrautati starea. Pai tocmai ce te-au trimis moderatorii la plimbare de pe conturile alea "falconcrest" si "blacknoir" si ai venit cu asta, "jason"? Ahahahah. Ala a fost penalty clar, dar nu mai conteaza, tot ne vom salva. Ne spui si noua la cate conturi ai ajuns in total? Oricum iti iei umilinta pe paine de pe toate. :)))

sunteti pe ultimul loc,chiar o rusine. cum va salvati de pe ultimul loc,cu 2 etape inainte de final? tu cu care dinamo99p ti? cu aia din liga a 4-a a lui badea care detine palamresul sau cu cea a cs-ului?

Taranul.roman.becalizat
Taranul.roman.becalizat  •  27 Aprilie 2024, 21:02
Postat de freddy pe 27 Aprilie 2024, 17:08

Zât! :))) Azi e zi mare! FCSB e Steaua!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (129)
Comentează