FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Discuţiile despre viitorul antrenor învolburează apele în Ghencea » Gigi îl vrea pe Rege, MM îi dă şah!

Articol de - Publicat luni, 30 mai 2011 00:00 / Actualizat luni, 30 mai 2011 12:15

Patronul rosteşte zilnic numele lui Hagi ca posibil înlocuitor al lui Olăroiu, însă Mihai Stoica nu e încîntat şi încearcă să-i schimbe planurile

Steaua mai are fix 16 zile la dispoziţie pentru a numi un antrenor, astfel încît pe 15 iunie, cînd e programată reunirea echipei, Gardoş şi compania să aibă deja un "principal". "Nici eu nu ştiu antrenorul acum, avem destul timp la dispoziţie", a spus Becali în ziua în care a oficializat despărţirea de Olăroiu.

E visul lui Becali
Gigi n-are în momentul de faţă nici o certitudine. Dar are o dorinţă. E vorba despre Gică Hagi. L-a dorit şi pe Zenga, însă refuzul italianului, care şi-a prelungit contractul cu Al Nasr pe încă un an, a stopat orice negociere. În jurul lui Becali apar zilnic multe propuneri. Venite de la apropiaţi, de la managerul Mihai Stoica sau de la alţi oameni de fotbal: Dan Petrescu, Bergodi, Marco Giampaolo, Jose Maria Bakero. Patronul are în minte alt nume: Gică Hagi.

Nu-i garantează liniştea
"Am o datorie faţă de el, e liber de contract, am văzut că nu respinge ideea, e naşul meu, de ce să nu fie el o variantă?", spune Becali aproape obsesiv în fiecare zi. "Bine, dar să nu-mi ceară două milioane de euro garanţii, ca să mă împiedice să vorbesc despre echipă, că aşa ceva nu se poate!", a spus el după ce a citit în presă că Regele ar vrea o sumă colosală cu care să fie despăgubit dacă se mai repetă ce a fost în 2007. Hagi însă "s-a repliat" repede şi, înainte de a pleca la Londra, la finala Ligii, a clarificat: "Eu nu cer nici o sumă de bani, eu vreau doar proiect şi timp".

Stoica se opune cu toată puterea
Deocamdată, nu a existat nici o discuţie pe tema revenirii lui Hagi la Steaua între Gică şi Gigi. Asta şi pentru că dorinţa patronului nu e împărtăşită şi de managerul general din Ghencea. MM nu numai că nu e încîntat de varianta Hagi, dar şi încearcă să transmită semnale, directe sau indirecte, în acest sens. "Nu am nici un antrenor român pe lista pentru Steaua", a spus MM, după care, întrebat de Hagi, a adăugat: "Am înţeles că e ocupat cu Academia". Mai mult, într-o discuţie cu Gigi Becali a argumentat: "Hagi e stelist adevărat, poate cel mai mare dintre toţi, însă avem nevoie de un antrenor adevărat pentru că sîntem în criză acum şi nu cred că e o soluţie care să ne ajute".

MM evită să-l conteste public
Dacă în discuţiile din club, dar şi în cele cu Gigi Becali, MM nu agreează soluţia Hagi, în public, managerul general n-a făcut nici o referire negativă la adresa Regelui. "Hagi e un subiect delicat. În primul rînd, MM nu poate să spună că nu-l doreşte pentru că şi-ar pune în cap toţi suporterii, iar în al doilea rînd, ştie că nu el decide cine va fi antrenor, ci patronul, care ar putea ajunge la o înţelegere cu Hagi, iar MM va fi nevoit să colaboreze cu acesta", a spus o persoană din club.

Ar schimba oamenii
În spatele atitudinii lui MM stă şi faptul că venirea lui Hagi ar însemna automat să-şi reducă mult din atribuţiile pe care le-ar avea cu un antrenor propus şi adus exclusiv de el. Transferurile nu le-ar mai decide doar el, iar din actualul staff tehnic, aproape sigur, MM şi-ar pierde unul dintre cei mai apropiaţi oameni. Gabriel Caramarin nu ar putea convieţui cu Hagi, cei doi rupînd orice relaţie în momentul în care s-au certat la Timişoara, unde Gică era antrenor, iar Cara, jucător. Mai mult, şi antrenorul cu portarii, Eugen Nae, un alt om de încredere al lui

MM, ar putea pleca, Hagi colaborînd mereu cu prietenul său Zoli Iaşko.

L-a bănuit de trădare
Motivul pentru care Gică n-ar accepta să lucreze sub nici o formă cu Caramarin, omul pentru care MM insistă să rămînă secund indiferent de antrenor? Pe vremea cînd Hagi a fost antrenor la Timişoara, l-a bănuit pe Caramarin că a lăsat telefonul deschis la şedinţa tehnică de dinaintea partidei Timişoara - Steaua, pentru a-i da tactica "pe tavă" lui Cosmin Olăroiu, tehnicianul roş-albaştrilor. Caramarin fusese antrenat de Oli la FC Naţional.

Apropiaţii se tem de o nouă ceartă
Mai mulţi dintre apropiaţii patronului nu văd cu ochi foarte buni varianta Hagi, dar din cu totul alte motive faţă de MM: "Nu vrem să se ajungă din nou la ceartă! Abia v-aţi împăcat şi nu trebuie să stricăm iarăşi relaţiile". Becali le-a spus clar tuturor că nu va trece la un alt antrenor pentru a negocia pînă cînd nu va avea o discuţie cu Hagi. La fix 4 ani de cînd cei doi băteau palma prima oară ca Gică să preia Steaua şi la 3 ani şi 9 luni distanţă de momentul în care l-a umilit public şi l-a determinat să plece.


Iordănescu: "Acum nu mai pot să vin"
Hagi a fost aproape de Steaua şi în vara trecută. Atunci făcea parte dintr-un proiect cu Iordănescu preşedinte şi Ilie Dumitrescu manager general. Acum, Iordănescu s-a referit la Hagi. "Ar trebui să fie prima variantă a Stelei pentru că el cunoaşte ca nimeni altul cultura, tradiţia şi pretenţiile acestui mare club. Din păcate, atunci eram dispus să merg cu el la Steaua, acum nu se mai poate", a spus Iordănescu la GSP TV.

Portretul-robot al antrenorului care-i trebuie Stelei
Narcis Răducan a explicat la GSPTV care sînt criteriile după care Steaua îşi va alege noul tehnician. Olăroiu e luat drept etalon, graţie impactului pe care l-a avut pe finalul acestei stagiuni. Directorul sportiv s-a referit clar la cîteva calităţi pe care viitorul "principal" va trebui să le întrunească:

1. "Steaua se află acum într-un moment similar celui în care se găsea în 2004, înaintea venirii lui Zenga. De aceea avem nevoie tot de un tactician, o persoană preocupată de organizarea jocului".

2. "Noul antrenor trebuie să domine vestiarul, să impună respect şi să nu comenteze nimeni în faţa lui. Olăroiu ne-a arătat cît de important e asta".

3. "Ar fi o problemă dacă «principalul» ar fi nou-venit în România. Şi-aşa există o serie de fotbalişti noi, lotul nu e omogen. Unui străin care nu cunoaşte nici lotul, nici campionatul i-ar fi greu să se descurce".

4. "Antrenorul Stelei trebuie să aibă o relaţie bună cu patronul. E important. Olăroiu nu ne-a dat nouă nici o sugestie privind numele înlocuitorului său, dar mă aştept să fi vorbit cu Gigi Becali, dată fiind prietenia dintre ei".

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu a anunțat convocările preliminare pentru „dubla” cu Cipru și Lituania » O mare surpriză: prima selecție la națională
Nationala
Mircea Lucescu a anunțat convocările preliminare pentru „dubla” cu Cipru și Lituania » O mare surpriză: prima selecție la națională
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Altele
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid
Superliga
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (91)
masacru99
masacru99  •  06 Iunie 2011, 21:01

ai probleme cu bani sau vrei sa ii faci din placere. intra pe castigabanibinisor. **** . com/

romanderoman
romanderoman  •  30 Mai 2011, 21:56

HA(G)I LA STEAUA!

nicco
nicco  •  30 Mai 2011, 12:30

Lasati-o mai moale cu psihologii si cu sahistii din fotbal! Stiti foarte bine ca nici macar la fotbal nu sunt cine-stie-ce!

Vezi toate comentariile (91)
Comentează