FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Doar 16 jucători giuleşteni prezenţi la reunire » Rapid mioritic

Articol de - Publicat marti, 11 ianuarie 2011 00:00

Giuleştenii s-au reunit ieri dimineaţă, dar de la primul antrenament al anului au lipsit absolut toţi străinii din lot

Marius Şumudică a avut la dispoziţie doar 16 jucători la prima şedinţă de pregătire din acest an. Aşa cum Gazeta a anunţat în ediţia tipărită de ieri, nici un străin nu a fost prezent la Pro Rapid. Motivul? Sînt supăraţi pentru că ultimul salariu primit a fost pe luna octombrie şi au decis să-şi prelungească vacanţa de capul lor. Conducerea rapidistă neagă că ar fi vorba de un protest şi susţine că aceştia au întîrziat pentru că nu au găsit bilete de avion. "Nu e nici o revoltă, vor veni toţi pînă miercuri", a explicat Dinu Gheorghe.

Aseară erau aşteptaţi să sosească Ricardo Fernandes, Bozovici şi Cesinha, iar în cursul zilei de azi şi-au anunţat venirea Ezequias, Cassio şi Marcos Antonio. Candido Costa, Glauber şi Spadacio vor ajunge mîine. Şefii din Giuleşti speră ca lotul să fie completat pînă joi, cînd elevii lui Şumi au programată vizita medicală.


Marius a avut şofer
După ce pe 13 decembrie a fost prins băut la volan în Braşov, cu o alcoolemie de 0,42 mg/l, Marius Constantin (25 de ani) a rămas fără permis de conducere. Astfel, la antrenamentul de ieri dimineaţă el a fost adus de un prieten, însă cu maşina fotbalistului, un Infinity de 80.000 de euro.

Două noutăţi
Chiar dacă au absentat toţi străinii, Şumudică a avut şi două nume noi ieri la antrenament. Marius Bratu, noul antrenor cu portarii, a revenit în Giuleşti după ce în 2008 a plecat alături de Mircea Rednic la Dinamo. Acesta a mai lucrat între timp şi la Poli Timişoara. O altă noutate e promovarea lui Andrei Ciolacu (19 ani) de la echipa a doua. El evoluează pe postul de atacant şi în acest sezon a marcat 6 goluri pentru "satelitul" din Liga a 3-a.


"Vom rezolva curînd problema cu salariile! Toţi cei 900.000 de euro pe care trebuie să-i luăm din drepturile TV îi vom cheltui plătind lefurile jucătorilor"
Dinu Gheorghe, preşedinte executiv Rapid

Lotul prezent la reunire

Portari: Bornescu, D. Coman, Straton
Fundaşi: M. Constantin, Mardare
Mijlocaşi: C. Lazăr, N. Grigore, Grigorie, Herea, S. Frunză, M. Roman, Al. Coman
Atacanţi: Sburlea, Răduţă, Dobroiu, Ciolacu (Rapid II)
Absenţi: Bozovici, R. Duarte, R. Fernandes, Cassio, Spadacio, Glauber, Candido Costa, Ezequias, Cesinha, Marcos Antonio

Pică transferul lui Cesinha?
Cum Ştefan Grigorie (28 de ani) e cu un pas în curtea lui Dinamo, transferul lui Carlos Cesinha (30 de ani) la Hazar Lankaran are şanse din ce în ce mai mici să se realizeze. "Dacă nu-l iau pe Grigorie, atunci nu-l mai aduc nici pe Cesinha", a spus Mircea Rednic, antrenorul azerilor. "Puriul" a făcut zilele trecute o ofertă pentru brazilianul Rapidului în valoare de 400.000 de euro, dar condiţionează tranzacţia de împrumutul lui Grigorie.

Varga vrea în Giuleşti
Mijlocaşul Sportului, Dacian Varga (26 de ani), spune că şi-ar dori să se întoarcă la Rapid, chiar dacă în sezonul precedent a fost legitimat pentru 3 luni în Giuleşti, dar nu a putut evolua deloc. "Nu cred că mă prinde returul în Regie. Dacă va veni o ofertă de la Rapid, o voi lua în calcul. M-aş întoarce chiar şi după tot ce am păţit anul trecut, dar acum m-aş grăbi, n-aş mai sta pînă în ultima zi", a zis Varga.

Lazăr aşteaptă
Costin Lazăr (29 de ani) a fost ieri la antrenament însă nu a discutat cu şefii despre contractul său. Căpitanul Rapidului se află în ultimele 6 luni de contract, iar rapidiştii i-au oferit 630.000 de euro pentru încă trei ani de angajament. Mijlocaşul aşteaptă să fie chemat de conducere pentru a mai negocia cîteva aspecte. "Încă nu s-a decis, ne-a zis că vrea să discute cu Dinu Gheorghe înainte de a da un răspuns", a explicat un fotbalist giuleştean.

Inbox

- După ce pe 13 decembrie a fost prins băut la volan, cu o alcoolemie de 0,42 mg/l, Marius Constantin (25 de ani) a rămas fără permis de conducere. Astfel, la antrenamentul de ieri el a fost adus de un prieten, însă cu maşina fotbalistului, un Infinity de 80.000 de euro.

- Fostul antrenor al Rapidului în 2008, portughezul Jose Peseiro a fost demis de la echipa naţională a Arabiei Saudite, după ce a pierdut împotriva Siriei (1-2), la Cupa Asiei pe naţiuni. Siria e condusă de românul Valeriu Tiţă.
- Dinu "Vamă" a confirmat că echipa de fotbal are datorii mari către CS Rapid, dar spune că nu se pune problema ca rapidiştii să nu mai joace în Giuleşti: "Datoria e reală, am plătit o parte, mai avem de dat, dar sigur vom juca tot pe «Valentin Stănescu»".

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (4)
kosmo1986
kosmo1986  •  11 Ianuarie 2011, 15:48

210.000 de euro pe an lui Lazar?!?! dinu gheorghe e dus cu pluta!! pai ce a facut Lazar la rapid de cand a venit?! cred ca a castigat o cupa in 2007 daca nu ma insel in 4 ani de cand e la rapid.. sa-i fie rusine ca face figurile astea!!!!

velsadicu
velsadicu  •  11 Ianuarie 2011, 10:59

@rpancone , copilu` nu mai scrie commenturi ca iti faci echipa si colegii de rusine ... esti o adevarata bomba manelisto-analfabeta si e pacat de tine si de echipa

rpancone
rpancone  •  11 Ianuarie 2011, 03:07

si cu pancone ie 17 nu 16

Vezi toate comentariile (4)
Comentează