FOTBAL  »  Superliga  »  GOIAN DĂ CĂRŢILE PE FAŢĂ: NU MAI VREA SĂ JOACE LA STEAUA

Dorin Goian: "E cel mai bun moment să plec!"

Articol de - Publicat duminica, 28 iunie 2009 00:00

Fundaşul se fereşte să explice motivele din cauza cărora vrea să plece din Ghencea: "Prefer să le ţin pentru mine"

Goian nu vrea să mai joace la Steaua

"Îmi ajunge!"
Fundaşul roş-albaştrilor şi al "naţionalei" (28 de ani), rămas fără motivaţie după aproape 5 sezoane la nivel înalt în Ghencea, ţine cu tot dinadisul să plece: "Aş merge şi în Arabia Saudită, oriunde!"

Goian e disperat să plece  (video)

Gigi Becali, patron Steaua
"Aşa a zis Goian? Păi, şi eu cred că e momentul să plece, dar ce să-i fac dacă n-are nici o ofertă, deşi am coborît preţul pînă la 2,5 milioane de euro?"

Alte probleme ale Stelei
> Transferul lui Pepe Moreno a căzut definitiv
> Becali s-a supărat pe Bozovici şi nu-l mai vrea
> Cesinha amînă răspunsul
> Bergodi n-a semnat contractul, aşteptînd transferurile promise de conducere

- Dorin, au trecut deja două zile de antrenamente cu Bergodi. Cum ţi se pare?
- Ca de fiecare dacă cînd vine un antrenor nou, trebuie să fim atenţi la ideile sale tactice şi să le punem în practică. Avem o relaţie cît se poate de normală cu Bergodi.

- Care este diferenţa între el şi Lăcătuş?
- E devreme să îi comparăm. Dar Bergodi lucrează foarte mult tactic. Aş vrea să spun însă că un rol important îl are şi Renzo, care urmăreşte totul la antrenamente. 

"Aş juca şi la arabi"

- Cît de aproape este să pleci la Panathinaikos?
- De trei ani de zile mă tot transferaţi peste tot. În această secundă, gîndul meu este aici, pentru că mă pregătesc cu Steaua.

Goian este dorit în Turcia, la Beşiktaş  (video)

- Dar mai departe unde te gîndeşti?
- La un transfer, pentru că eu consider că este cel mai bun moment să plec, după atîţia ani în Ghencea. Aş pleca şi în Arabia Saudită, nu neapărat în Europa!

- Ştii că anul trecut l-ai supărat pe Becali cu dorinţa ta de a pleca.
- Pe mine nu mă interesează dacă deranjează pe cineva sau nu ceea ce zic. Sînt sincer şi spun ce simt. Nu pot minţi! Vreau să plec ...

- Pari să ai motive solide de îţi doreşti asta.
- Da, dar nu vreau să intru în detalii. Prefer să le ţin pentru mine.

70 la sută din fanii care au votat ieri pe stelisti.ro sînt de părere că Goian trebuie să plece. Fundaşul a marcat 15 goluri pentru roş-albaştri

"Trebuia să fiu la Şahtior!"

- Patronul cere pe tine 2,5 milioane de euro. E mult, e puţin?
- Refuz să răspund la această întrebare. Orice aş spune, se interpretează, aşa că prefer să mă abţin.

- Anul trecut Mircea Lucescu te-a vrut la Şahtior, dar patronul Ahmetov a zis că nu e cazul să te transfere ...
- Asta aţi auzit voi! Motivele au fost cu totul altele. Dar nu vreau să dezgrop amintirile. Să ştiţi însă că nu Ahmetov a fost motivul.

"Vestiarul nostru nu e ring K1"

- Atmosfera în Ghencea nu pare foarte bună. Pe finalul campionatului, Ghionea şi Pleşan s-au luat la bătaie în vestiar.
- Eu nu am fost de faţă cînd s-a întîmplat, eram deja în autocar. Nu a fost însă un moment plăcut şi ar trebui să evităm astfel de conflicte. Totuşi, nici nu trebuie să se dramatizeze, pentru că a fost o reacţie după un campionat tensionat. Într-o secundă s-a pierdut controlul şi a ieşit ce a ieşit. Însă nu au fost nici pe departe scene de K1! Vestiarul Stelei nu e ring de bătaie.

- Dayro şi Semedo nu s-au mai întors din vacanţă....
- Dayro şi Semedo reprezintă două probleme care pe mine nu mă privesc.

- De Ujpest ce ştii?
- Că trebuie să învingem neapărat! Nu i-am văzut cum joacă, dar am auzit de ei. Dacă s-au luptat pînă pe final la titlul în Ungaria, înseamnă că nu va fi uşor.

- Cum cataloghezi sezonul trecut?
- O dezamăgire... :(Nu a fost o mare onoare pentru mine că Steaua de-abia a prins locul 6 şi că s-a calificat pe ultima sută de metri în Europa League.

"Sezonul trecut a fost ratat complet şi impresia nu poate fi spălată decît printr-o calificare în grupele Europa League"
Dorin Goian, fundaş Steaua

Gigi l-a făcut praf anul trecut
În cantonamentul din vara trecută, tot în Austria, Gigi Becali l-a luat la rost pe Goian în faţa presei după ce fundaşul spusese că vrea să plece din Ghencea.

Gigi Becali: Nu vrei să pleci gratis? Jucati, bă, fotbal şi lăsaţi-mă cu astea ... Cînd ai venit de la Bacău era bine la Steaua, nu?
Goian: Dar am şi muncit la Steaua.
Gigi Becali: Şi dacă ai muncit, ce? N-ai contract sau ce?
Goian: Ba da.
Gigi Becali: Şi atunci, ce?
Goian: Nimic!
Gigi Becali: Nu te ia nimeni, aia e! Am mai băgat eu vrăjeli, dar nu e nici o ofertă.

În aşteparea lui Panathinaikos
Fraţii Becali negociază în aceste zile trecerea lui Goian la Panathinaikos, vicecampioana Greciei, în schimbul a 2,5 milioane de euro. În vara trecută, "Goe" a fost foarte aproape să semneze cu Sunderland, însă gruparea din Anglia nu s-a înţeles cu Gigi Becali asupra TVA-ului pe care urma să îl plătească pe lîngă suma de transfer de 4 milioane de euro.

Alte lucruri despre Goian

- "Cel mai important meci al carierei a fost Rapid-Steaua 1-1, la finalul căruia ne-am calificat în semifinalele Cupei UEFA"
- Cel mai important gol din carieră? Cel de la România-Olanda 1-0, din calificările pentru Euro 2008"
- "Dacă nu aş fi devenit fotbalist, voiam să mă fac tenismen"
- "Caşcavalul pane este mîncarea mea preferată"

4 ani şi jumătate sînt de cînd Dorin Goian joacă pentru Steaua, timp în care a cîştigat două titluri de campion şi o Supercupă a României

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Extraordinară etapă!” » Gigi Becali a anunțat primul transfer al iernii, a încurajat derapajele lui Dorinel și a numit echipa care va ieși din play-off: „Foarte slabă, să mă ierte!”
Superliga
„Extraordinară etapă!” » Gigi Becali a anunțat primul transfer al iernii, a încurajat derapajele lui Dorinel și a numit echipa care va ieși din play-off: „Foarte slabă, să mă ierte!”
Atletico Madrid - Real Madrid, întrerupt 20 de minute! Ultrașii gazdelor, gesturi scandaloase. Cadru șocant cu Thibaut Courtois
Campionate
Atletico Madrid - Real Madrid, întrerupt 20 de minute! Ultrașii gazdelor, gesturi scandaloase. Cadru șocant cu Thibaut Courtois
Imagini de la „Arcul de Triumf” după ciclonul Ashley. Ce va urma la stadion
Superliga
Imagini de la „Arcul de Triumf” după ciclonul Ashley. Ce va urma la stadion

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (44)
fzcsm
fzcsm  •  29 Iunie 2009, 09:12

Respect total Goian si succes in noua ta destinatie.FORZZA STEAUA!!!FORZZA GOIAN!!!

 •  28 Iunie 2009, 22:00

Ce ziaristi de cacao au astia la Gazeta Sporturilor ... A, pardon ... Gazeta Barfelor! Goian a zis ceva si ei au inteles altceva.

 •  28 Iunie 2009, 18:15

au aparut oferte pt goian,are de ales:in germania, se cauta macelari la un abator( e ideal pt calitatile lui ); la arabi, paznic la camile ( doar e visul lui sa ajunga la arabi); si mai are o oferta din anglia,bell boy, la un hotel ( ca stelistii sunt obisnuiti cu valizele ) ; la revedere,drum bun!

Vezi toate comentariile (44)
Comentează