FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Duckadam a răbufnit la GSP LIVE: „Toți mă ocoleau și se duceau la patron! N-aveam birou, nu eram invitat la petreceri când câștigam trofee”

Helmuth Duckadam nu mai lucrează la FCSB +15   FOTO
Helmuth Duckadam nu mai lucrează la FCSB

Articol de GSP - Publicat luni, 22 iunie 2020 10:15 / Actualizat luni, 22 iunie 2020 20:49

Prezent la GSP LIVE, Helmut Duckadam, fostul președinte de imagine de la FCSB, a vorbit despre cei 10 ani petrecuți la echipa roș-albastră.

Fostul portar a dezvăluit cum cei din club nu-i reproșau nimic, dar se plângeau la Gigi Becali, și a explicat de nu mergea la antrenamentele echipei. 

„Prima cumpănă a fost înainte de meciul cu Chelsea (n.r. martie 2013), când foști colegi de-ai mei mi-au cerut bilete. Nu puteam satisface cererea. A fost acel incident de la Palat, când biletele au căzut la conferința lui Gigi Becali. Vina a picat pe mine pentru că nu m-am dus să cer bilete de la Becali. Am fost acuzat.

Vorba lui Reghe, eu am supărat pe multă lume: jucători, antrenori și conducători. Chiar dacă am apărat clubul în multe momente, la un moment dat, supărarea s-a accentuat pentru că am vrut să fiu obiectiv. Eu mergeam la emisiuni și se uitau foarte mulți oameni. Trebuia să îmi păstrez demnitatea. Cred că de aici a pornit totul! Au fost multe reproșuri și s-au adunat multe. Patronul, încet, dar sigur, s-a îndepărtat de mine. Mie nu mi-a făcut nimeni niciun reproș. 

Toți mă ocoleau și se duceau la patron. S-a spus că nu mă duceam pe la echipă. Mergeam rar pentru că mă simțeam inutil acolo. Să stau la gard și să urmăresc antrenamentele nu mi se părea... Ce făceam eu, să reprezint imaginea echipei, însemna mai mult să merg la emisiuni, la întâlniri. Locul meu nu era la Berceni! Nici nu aveam birou. Intram la unul sau altul în birou și mai stăteam jumătate de oră. 

O dată sau de două ori am vorbit cu patronul Becali la Arena Națională și m-a rugat să nu mai critic jucătorii pentru că se supără pe mine. I-am zis că nu vreau să fiu prieten cu ei. Nu am fost niciodată! Când greșeau jucătorii, spuneam că au greșit. Când joacă bine, îi laud și îi propun la națională. Eu nu am fost nici la petrecerile după câștigarea campionatului sau Cupei. Eu vreau să avem o relație de respect”, a declarat Duckadam la GSP LIVE.

Duckadam a răbufnit la GSP LIVE: „Toți mă ocoleau și se duceau la patron! N-aveam birou, nu eram invitat la petreceri când câștigam trofee”

„În 10 ani nu am primit nicio primă!”

„Cu Reghe nu a fost vorba de o consultare. Am avut o relație bună când a venit. Cu toți antrenorii, când au venit, am vorbit. A fost un meci cu Astra, parcă am pierdut cu 3-4. După meci am spus că avem probleme cu fundașii centrali. Ei greșiseră. 

După aceea m-a sunat patronul, nu Reghecampf. Și mi-a zis că asta e echipa, că ăștia sunt jucătorii. Practic, toate treceau doar pe la patron. Când aveau ceva de reproșat, vorbeau cu patronul. Știam că reproșul venea de la Reghe. Eram convins! Eram tăbăcit. Unii îmi ziceau că sunt sclav și alții mă certau că cert ehipa. 

Au fost 10 ani frumoși, dar și grei. Nu era convenabil pentru mine, nu mă simțeam confortabil nici în perioada în care s-au câștigat două campionate cu Reghecampf. Nu am fost chemat la acele grătare, nici la petrecerile la care se sărbătoreau trofeele câștigate. Asta m-a durut! 

Dar am trecut peste ele. Am zis că trebuie să fiu lângă echipă în momentele grele. Dar mi-ar fi plăcut să fiu și eu acolo. Dar îmi trecea peste două zile. În plus, nu am primit nicio primă. În 10 ani nu am primit niciun leu! S-a dovedit că nu meritam”, a adăugat fostul portar.

Citește mai multe știri despre FCSB: 

EXCLUSIV Duckadam, dezvăluire inedită la GSP LIVE! Cine i-a dat mesaj după plecarea de la FCSB: „Țineți-vă bine!”

EXCLUSIV. Explicații pentru insuccesele repetate ale formației FCSB » „Secunzii” lui Becali, criticați: „Poate unii fotbaliști n-au performat și din cauza unor tehnicieni!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
alex_1973
alex_1973  •  23 Iunie 2020, 10:13

Ce gluma cu demnitatea?Acest individ crede ca are demnitate doar vorbind despre ea.Demnitatea a pierdut o in momentul cand a ales sa fie sclavetul piperanuluj.Nu inteleg de ce se m ai plange ca si asa a fost tinut atatia ani degeaba..Auzi .suparat ca nu l au invitat la gratare!Prin declaratiile date acum isi arata inca o data ce caracter are.Cand a fost la FCSB a jignit continu tot ce este legat de Steaua.cand a plecat de la FCSB ii jigneste pe toti de acolo.Asta inseamna la dv.demnitate Dl.Dukadam?

anti.cioban
anti.cioban  •  23 Iunie 2020, 09:21
Postat de daweirl pe 22 Iunie 2020, 23:51

LUPUL MORALIST ,DIN SLUGA SI ALTE cele nu il scoteati pana sa-si dea demisia ,tristule!

Sa-mi arati tu mie ma postacule unde l-am jignit eu vreodata pe Duckadam. Din contra i-am luat apararea de cateva ori si am spus clar ca omul nu s-a ales cu mare lucru dupa CCE 1986, ca si-a terminat cariera fix cand incepeau transferurile afara etc. Ca orice becalist ai tot atata morala ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

nealiniatul
nealiniatul  •  23 Iunie 2020, 08:37

Si daca a fost asa de rau tratat de ce a stat la FCSB atita timp? Credeam ca Helmut este diferit de restul smenarilor din sport. Dar se pare ca l-au dat la intors. Mai multi spun de "fostele glorii". Da, au fost glorii pe terenul de fotbal, dar dupa si-au aratat fata de golani. Helmut parea ca nu este asa. In schimb "Laca" , Piti, Bumbescu , si alti citiva, se lauda cu golaneala lor.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează