FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL - SPORTUL 1-0

După ce Prinţul Charles ne-a lăudat ţara, a venit rîndul lui Viglianti: "Vacanţa perfectă? În Transilvania!"

Articol de - Publicat luni, 21 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 21 noiembrie 2011 09:28

Născut la Cordoba, în Argentina, jucătorul campioanei Oţelul s-a îndrăgostit de România. Este fascinat de castelele şi mănăstirile din Ardeal


Într-un interviu acordat revistei oficiale a Ligii Campionilor, mijlocaşul Gabriel Viglianti (32 de ani) spune că românii nu ştiu să-şi promoveze ţara. Acesta a vorbit mai mult despre România decît despre fotbal şi spune că gălăţenii au fost la fel de fericiţi după cîştigarea campionatului ca la Revoluţia din 1989.

- Gabriel, cum ţi se pare Galaţiul?
- Este mai mult un oraş confortabil decît un oraş mare. Peisajul de aici este uimitor! Dunărea trece prin oraş, este o zonă superbă. Pe faleză merge toată lumea. Există restaurante, baruri şi oamenii preferă să meargă pe jos, să se plimbe sau să pescuiască indiferent dacă e iarnă sau vară. Există şi o zonă de cumpărături, cu un mall mic, dar cu branduri locale. Uită de Gucci, doar dacă treci prin Bucureşti îţi poţi cumpăra aşa ceva!

- Ce ai recomanda unui turist să vadă aici?
- Tulcea, acolo unde Dunărea se varsă în Marea Neagră. E atît de pitoresc... Se poate vedea toată flora şi fauna din întreaga regiune. Problema la Galaţi este că nu are un aeroport, în plus nu-şi face deloc publicitate pentru atragerea turiştilor.

"Românii mănîncă mult porc"
- Cum e viaţa de noapte?
- Noi, jucătorii, nu putem merge la baruri, pentru că toată lumea ne-ar recunoaşte într-o secundă. În cazul în care vreau să ies, mă duc doar la restaurant cu familia. Dar şi aşa am grijă să nu mănînc prea multă carne de porc, care aici se consumă foarte mult.

- Care a fost cea mai mare surpriză cînd ai ajuns la Galaţi?
- Maşinile! Nu există locuri de parcare sau garaje, iar toate maşinile sînt lăsate pe stradă, şi nu se întîmplă absolut nimic. De asemenea, foarte mulţi oameni trăiesc în blocuri imense, toate exact la fel, construite în conformitate cu regulile fostului regim comunist.

- Cum au reacţionat suporterii cînd aţi cîştigat campionatul?
- Cred că au sărbătorit la fel ca după căderea dictatorului Nicolae Ceauşescu! Meciul s-a terminat la ora 22 şi au stat în stradă pînă la ora 4 dimineaţa! Au fost peste 30.000 de suporteri pe străzi.

"Mi-e dor de-o băută în Argentina"
- Ce faci după meciurile din deplasare?
- Laptopul meu nu mă lasă singur, aşa că vorbesc cu rudele mele, citesc ştiri şi din cînd în cînd mă uit la cîte un film. Mă joc, de asemenea, rummy. Cînd ne întoarcem din deplasare, ne place să organizăm o cină cu soţiile şi familia, dar şi cu membrii Consiliului de Administraţie şi uneori cu antrenorul.

- Revenind la timpul liber, unde îţi place să-ţi petreci vacanţa?
- În România, cu siguranţă în Transilvania! Munţii sînt superbi, la fel şi castelele sau mănăstirile. Sau la Constanţa pentru că poţi face baie în Marea Neagră. Eu am fost şi-n Cipru, Franţa, Italia sau Turcia, dar de cînd s-a născut fiul meu călătorim mai puţin.

- De ce ţi-e dor din Argentina?
- De barbeque! Au încercat să înveţe prietenii mei din România să facă un grătar simplu, numai cu carne, sare şi cărbune, dar ei preferă să marineze puternic carnea timp de două zile. În plus mi-e dor de o băută cu prietenii mei.

Citește și:

Dezvăluirea iubitei jucătorului #1 ATP: „M-am săturat de câți fotbaliști au încercat să mă agațe”. Dar internauții râd de ultima poză cu alesul ei: „Bietul Jannik...”
Tenis
Dezvăluirea iubitei jucătorului #1 ATP: „M-am săturat de câți fotbaliști au încercat să mă agațe”. Dar internauții râd de ultima poză cu alesul ei: „Bietul Jannik...”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (8)
iulian_luk
iulian_luk  •  21 Noiembrie 2011, 22:05
Postat de cobhc pe 21 Noiembrie 2011, 17:20

Transilvania nu e Romania. Nu va mai mandriti cu tara noastra !

... ai gresit ; tu ,nu esti din tara noastra, esti un "adoptat". Nu ca m-ar deranja statutul tau, dar vezi tu, intr-o Europa unita unde granitele tarilor devin "hotare de judete" (...), tu, inca, mai nutresti dupa tara ta ? Sunt convins, tu nu ai nici o vina, este "gena" pe care o porti de la stramosii tai din EST, din est de departe, (...)

cobhc
cobhc  •  21 Noiembrie 2011, 17:20

Transilvania nu e Romania. Nu va mai mandriti cu tara noastra !

bianchi
bianchi  •  21 Noiembrie 2011, 13:53

Un exemplu de jucator,are o familie superba un comportament exemplar si e de o politete extraordinara.Nu e o mare vedeta dar prin profesionalismul sau se face respectat de toata lumea.Oare tineri fotbalsti romani inclusiv cativa de la Otelul care pierd noptile prin cluburi cu pitipoance nu pot invata ceva de la acesti oameni.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează