FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

După Matei şi Dorinel Popa, Steaua a pus ochii şi pe un jucător cu nume greu » Bourceanu pe lista lui MM!

Articol de , - Publicat marti, 21 decembrie 2010 00:00

Alex are 25 de ani şi a fost cumpărat de Timişoara de la Oţelul, acum un an şi jumătate, pentru 700.000 de euro


Alexandru Bourceanu poate veni în Ghencea cu o întîrziere de un an şi jumătate. Roş-albaştrii l-au vrut şi în vara lui 2009, cînd l-a luat Timişoara, fiindcă a licitat mai mult. Steaua insistă de data asta, împinsă la negocieri de simpatia pe care Mihai Stoica i-o poartă închizătorului care în 2008 retrograda în Liga a 3-a cu Dunărea Galaţi.

MM e îndrăgostit de capacitatea de efort a lui Bourceanu şi a invidiat-o oficial pe Poli că-l are în echipă, pe vremea cînd actualul manager din Ghencea lucra la Urziceni. După un 0-0 acasă cu Timişoara, Stoica a oferit o declaraţie surprinzătoare: "Rezultatul egal e excelent pentru noi! N-aţi văzut că în echipa adversă evoluează un jucător care, probabil, încă mai aleargă şi acum, cînd partida s-a încheiat?". Dacă izbuteşte să-l ia pe Bourceanu, Steaua l-ar poziţiona în faţa fundaşilor, pe locul ocupat de Ricardo Gomes în prima parte a sezonului. Lăcătuş ar avea la dispoziţie doi dintre cei mai buni mijlocaşi defensivi din România.

Cum ar arăta Steaua: Tătăruşanu - Bonfim, Gardoş, Geraldo, Latovlevici - Bourceanu - Dorinel Popa, Tănase - Szekely, Stancu, Surdu

Cum a jucat Bourceanu în turul campionatului:
- A bifat 13 partide, dintre care 10 ca titular
- N-a marcat nici o dată, dar a oferit trei pase de gol
- Are media notelor 5,54
- A fost folosit doar ca mijlocaş central

A pierdut echipa
Bourceanu a început ca titular la Timişoara după ce a fost achiziţionat de la Galaţi, dar a cunoscut un regres în stagiunea în curs. În ultimele şase jocuri din 2010, Alex a fost titular o singură dată. Şansele să redevină om de bază în 2011 au scăzut şi mai mult o dată cu venirea lui Dusan Uhrin. Antrenorul ceh foloseşte rar doi închizători şi numărul 1 pe acest post în Banat e căpitanul Dan Alexa.

S-a operat la genunchi
Steaua nu l-ar avea pe Bourceanu în primul stagiu de pregătire din Turcia. Mijlocaşul a fost operat recent la genunchi, la menisc, şi are nevoie de o perioadă de repaus. El ar fi disponibil abia pentru al doilea cantonament al roş-albaştrilor, tot în Antalya, şi ar avea timp să devină apt ca pregătire pentru startul stagiunii de primăvară.

Poartă porecla idolului lui MM :)
Lui Bourceanu i s-a spus "Gattuso" pe vremea cînd juca la Oţelul, poreclă pe care a căpătat-o graţie stilului său de joc, unul extrem de combativ. Adevăratul Gennaro Gattuso e fotbalistul pe care Mihai Stoica îl admiră cel mai mult. La Urziceni, MM voia să lipească în vestiar un interviu cu închizătorul italian, articol apărut în La Gazzetta dello Sport şi tradus de Gazeta Sporturilor.

Lăcătuş despre Dorinel Popa
Antrenorul Stelei a confirmat ieri interesul Stelei pentru mijlocaşul central de la Victoria Brăneşti în vîrstă de 22 de ani. "Am discutat cu MM şi despre Dorinel Popa, dar vom vedea cum va reacţiona jucătorul după ce va trece la Steaua, asta dacă se va reuşi acest transfer", a declarat Lăcătuş.

Becali, penalizat că e homofob
Patronul Stelei a fost sancţionat cu avertisment de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Motivul îl reprezintă declaraţiile făcute de Gigi Becali în legătură cu presupusa orientare homosexuală a fotbalistului bulgar Ivan Ivanov. "Nici dacă se desfiinţează Steaua nu voi aduce vreodată un homosexual la echipă! Despre Ivanov ăsta am văzut că exact asta se zice", a declarat Becali.

Stoichiţă îl vrea pe Kapetanos
Fostul antrenor din Ghencea e interesat de serviciile atacantului grec pus pe lista de transferuri de Steaua. "Mă voi întîlni cu cei din conducerea clubului Steaua şi abia apoi voi discuta şi cu Pantelis. Nu contează banii, Aris nu are probleme din acest punct de vedere!", a spus actualul tehnician de la AEL Limassol.

Promisiunea lui Tătăruşanu
Ciprian Tătăruşanu, Bogdan Stancu, Cristi Tănase şi Mihai Răduţ au participat ieri la o sesiune de autografe pentru suporteri. Portarul stelist a declarat: "Fanii ne-au cerut să cîştigăm campionatul şi Cupa. Unii ne-au solicitat expres s-o batem pe Dinamo în retur. Le-am promis că o să facem tot ce depinde de noi pentru a-i mulţumi!".

Inbox:

- Mihai Răduţ, mijlocaş Steaua: "E clar, eu rămîn la Steaua. Pentru 2011 îmi doresc să fiu sănătos şi să cîştigăm titlul şi Cupa!".
- Marius Lăcătuş: "Ce echipă nu i-ar dori pe Bozovici şi pe Lazăr? Bozo îmi place foarte mult, dar noi îi avem pe stînga pe Brandan şi pe Latovlevici".
- Lăcătuş a ironizat situaţia de la Dinamo: "Înţeleg că alb-roşiii sînt într-o situaţie financiară grea, îmi pare rău că nu i-am bătut şi noi ca să-i băgăm de atunci în şedinţă".

Citește și:

Suspendat! Edi Iordănescu nu va putea folosi un titular incontestabil pentru eventualul meci din „optimile” Euro 2024
Nationala
Suspendat! Edi Iordănescu nu va putea folosi un titular incontestabil pentru eventualul meci din „optimile” Euro 2024
10 detalii observate de pe stadion la Slovacia - România » Nervii lui Iordănescu, Hagi lângă Figo și campionii din tribune
Nationala
10 detalii observate de pe stadion la Slovacia - România » Nervii lui Iordănescu, Hagi lângă Figo și campionii din tribune
Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia
Superliga
Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (12)
dancyp
dancyp  •  21 Decembrie 2010, 14:22

gigika lasa ne odata tata,lasa ne sa ne bucuram si noi ca mai exista echipa asta......lasa ne

zoly_85
zoly_85  •  21 Decembrie 2010, 10:48

Tot ii injurati pe MM si Lacatus, dar pe astia de la ziar de ce nu-i bagati undeva? Pana la Sfarsitul perioadei de transferuri 50% din jucatorii din campionat vor fi doriti de Steaua, in fiecare zi apar cel putin 2-3 nume. Si ca in fiecare campanie Steaua cumpara cu totul altceva fata de ce se vehiculeaza in presa.

aureltg
aureltg  •  21 Decembrie 2010, 09:32

sunt mai buni decat el si anghelov si ricardo! sa ramana la timisoara!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close